Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес

Карадайъ отново критикува участието на националисти във властта
93
Сенки от миналото! ДПС и Патриоти за гушите за Възродителния процес
Снимка: БТА

Възродителният процес и участието на Обединените патриоти в управлението отново нажежиха страстите в парламента.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ припомни за насилствената смяна на имената на българските турци, при което има десетки загинали, стотици задържани, а повече от 500 души са били изпратени в лагера "Белене".

Още по темата

Той отбеляза и "Майските събития" от 19 до 27 май 1989 г.  - гладни стачки, походи, демонстрации, митинги.

Карадайъ обясни и че заради това е било създадено ДПС като като партия, която отстоява основните права и свободи на хората и за пореден път остро разкритикува участието на патриотите в управляващата коалиция.

"Независимо от нашите предупреждения, днес място във властта имат тези, които в програмата си обещават разбиване на капсулирането на циганските гета и турскоговорящите региони, да се подпомага доброволното ограничаване на раждаемостта за тези региони чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства и гинекологична помощ“, посочи той.

"Във властта са лица, които извършиха атака по време на молитва, лица с нацистки поздрав, с шеговито обяснение на същия вицепремиер, че даже и той лично си правил такива снимки в "Бухенвалт" пред труповете на милиони евреи, демократи, роми, социалисти - цинично и брутално", каза още лидерът на ДПС.

Изказването му провокира патриота Искрен Веселинов, който пък обвини ДПС в злоупотреба с власт.

"Българите са най-бедните и най-бързо изчезващите в Европа и това е и благодарение на ДПС, които години наред участват във властта. Те превърнаха правеното на политика и правенето на пари в едно и също нещо и така очерниха политиката като понятие и това наричат нормалност", обвини той.

Според него Карадайъ е очернил за пореден път Обединени патриоти, защото в ДПС имат нужда да клеймят.

"Те искат ОП да не са във властта и да се върнат към това, което наричат нормалност - на кръговете, на краденето, а  нашата цел е да възстановим държавността, защитните сили на националния ни организъм", увери Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
2
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Дпс и подобни партии трябва да съществуват. Трябва понеже в България много бързо се забравя.Когато излизах от Бг , една стара жена ми каза да бягам , без да се замислям , и че освен турци , от България щели да бягат и много други хора .....Явно ми е говорила истината , старицата !
63
1
 
11
 
! Отговори
я пак преди 6 години
Демек, амуджата ни казва, че е правилно българите да работят, плащат и страдат, за да могат *** да крадат и безчинстват! А сношавайки се безразборно от ранна възраст помежду си да пръкват безброй чаавета! Които пък после пак българите да издържат, а те да ги тормозят! и така, докато българите изчезнат и дойде Османски халифат на власт! ха де, те туй му се вика член на Европейския либерален Алианс!?
62
1
 
6
 
! Отговори
родопски помак в Сф преди 6 години
До 83 Няма нищо лошо в това, в регионите, в които ДПС доминира, и други партии да намерят място. Това обаче няма да е скоро, защото хората там знаят добре, че от ДПС нищо не става, но и тези които искат да дойдат на мястото им са същите като тях, а понякога и по-зле....така, че когато намерите кадърни и читави люде, ще пробият...сега с тези си кадри, нема да стане!
61
1
 
12
 
! Отговори
До 75-Наивен ли си?! преди 6 години
Имам претенции спрямо онези, които създават безброй деца, за да се хранят чрез тях на моята трапеза (да източват соц.фондове, пълнени за сметка на работещите данъкоплатци), но самите те и не помислят да работят. Такава възможност им дава нашата държава.Но когато свирят химна на тази държава, те демонстративно не стават прави, а се кикотят и си приказват.Активисти на ДПС присъстват, но не отреагират на това безобразие! Но ги агитират да раждат още,та да ядат от данъците ни!За това става въпрос.
60
2
 
12
 
! Отговори
родопски помак в Сф преди 6 години
Каквито патриотите, такива и защитниците на правата и свободите...едни некадърници, крадящи държавата! Който е луд, нека им се връзва! Тия ще ни запалят чергата, само и само да влизат в парламента! УУУУУУУУУУУУУУУУ
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както се е засилил дъръбъръ по склона, за следващите избори при Наместан на пейката ли ще се нарежда боб да хвърля или нова люспа на газови шушулки ще пръква. то май само Ментата ще остане шеф за показ накрая.
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 28 години тия реват като вдовица за чвор и не са спирали. Докога ще им обръщате внимание.
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъппите депесари много искат да да съчиняват нова българска история.Няма да ви я четат. И в другитебалкански страни ли са ги поканили тъппако?Чак до Унгария. А защо сега не ви канят в ЕУ?...Явно неграмотният тъппак си ти. С обиди не можеш да компенсираш неграмотността и липсата на познания. Чети повечко и ще намериш отговорите ако въобще си задаваш някакви въпроси.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъппите депесари много искат да да съчиняват нова българска история.Няма да ви я четат. И в другитебалкански страни ли са ги поканили тъппако?Чак до Унгария. А защо сега не ви канят в ЕУ?
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създавам деца - човеци и бъдещи граждани. Ако създавах май*му*нки, сигурно щях да правя по 4-5 на година, без да ме е грижа дали майките им ще ги хранят или ще ги изоставят където им падне....И никой няма против това да създавате колкото и както искате деца.Кое ви дава правото тогава вие да имате претенции другите как и колко деца създават?
54
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още от 1396г. се самопоканихте...Историята нещо не ви е била любим предмет.Османците са поканени да помогнат на Иван Шишман да стане едноличен цар на България. Разбира се помощта не е била безплатна, получена е срещу васалитет. Дори синът на Иван Шишман- Алексндър получава висок пост в османската империя става управител на област Коня в Мала Азия. Дори доброволно приема името Искендер Шишман. Четете бре!!!Само с писане не става.
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП И ДПС СА СЕНКИ ОТ МИНАЛОТО. КОМУНИСТИТЕ СА ТЕРОРИСТИ.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 69Създавам деца - човеци и бъдещи граждани. Ако създавах май*му*нки, сигурно щях да правя по 4-5 на година, без да ме е грижа дали майките им ще ги хранят или ще ги изоставят където им падне.
51
10
 
26
 
! Отговори
Kико преди 6 години
Ако турците толкова много реват за Възродителния Процес (без който днес България нямаше да бъде същата или изобщо няма да я имаше), то какво, мама му стара, да кажат Българите за едни други процеси като Поробващия Процес, Процеса на Ограбване на Българите, Процеса на Насилствена Ислямизация на Българите, Процеса на Клане на Българите и Процеса на Изнасилване на Българките? Какво да кажат Българите за Процеса Батак? Какво ще кажете, господа толериращи този НАГЛЕЦ Мустафа Карадайъ ви питам?
50
3
 
15
 
! Отговори
От 65 и 66 преди 6 години
Та, исках да кажа, че националистите имат много работа във властта във време като нашето.Партията на Карадайъ поощрява раждаемостта на един етнос, който не прави друго, освен да източва социалните фондове на българската държава и да погазва законите на тази държава.Но когато става въпрос за акт на елементарно уважение спрямо българската държава, г-н Карадайъ и други негови съпартийци не си правят труда да апелират към същия този етнос да не демонстрира така явно и нагло неуважението си!
49
2
 
16
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Toзи онлайн вестник открито пропагандира ислям и трие всички патриотични коментари. Защо ли? Кой е собственика и защо го прави, трябва да се запитаме!
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смяната на имената е по тяхно желание.Много им се иска да фалшифицират историята.Това че е влязал в парламента не означава че ще харчат скъпото парламентарно време само с този измислен проблем.
47
3
 
12
 
! Отговори
С други думи, преди 6 години
ДПС действа избирателно по отношение на ромите.Преди време, на митинг, Емел Етем беше призовавала ромките да раждат още деца. Когато някои от тях отговорили, че нямат възможност да отглеждат още деца, депутатката им казала: "Има кой да ги гледа, държавата ще ги гледа!"С други думи, когато се касае за агресивна раждаемост от страна на етнос, който е проблемен, но гласува за ДПС, този етнос получава поощрения.Но когато трябва да бъде уважена българската държава, ДПС не поощрява същия етнос!
46
2
 
16
 
! Отговори
До Карадайъ преди 6 години
Медиите писаха, че полицията е задържала мъж, който на празника на община Руен се опитал да се приближи до Карадайъ. Родната полиция го пази! После този човек обяснил, че искал да говори с въпросния лидер по проблеми на благоустройството на своето село.Та, исках да попитам Карадайъ, не му ли направи впечатление това, че на същия празник ромите седят, кикотят се и си говорят на висок глас по времето, когато е бил изпълнен националният химн и химнът на ЕС? Той сети ли се да им направи забележка?
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изхвърля се,че тогава в тая 1989 год.са искали да им сменят имената и тъй ги увъртва сякаш при всичките им вълни за напускане на страната все уж са били за смяна на имената,направят някакви бели и хайде бежанци,а някой трябва да им плати,че ги изпраща,щот там трябва да се редят докат се уредят,че даже и след туй ама си трайкат щот трябва да са политически бежанци,както той сякаш беше се изказа против бай Тошо сякаш им мислел най-лошо и друго страшно каза за него дето и Жельо не писа,а писа книга