В парламента няма мир! Викове: ГЕРБ е БКП, БСП – в Сибир

В редиците на коя партия са комунистите, спорят депутатите
Обновена: 31 май 2017 10:52 | 31 май 2017 10:52,
147
В парламента няма мир! Викове: ГЕРБ е БКП, БСП – в Сибир
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ и БСП влязоха в остри пререкания в парламента още в първите минути на работната седмица на депутатите. Управляващите обявиха, че социалистите вече могат да спечелят избори само в Сибир и Северна Корея, а от БСП им отърнаха, че в ГЕРБ има повече бивши членове на БКП, отколкото в червените редици.

Още по темата

Тон даде бившият седесар, а сега депутат от ГЕРБ Спас Гърневски, който нападна социалистите в декларация, че продължават да сеят напрежение вместо да мислят отговорно за управлението на страната. 

Повод за критиките на Гърневски стана изявление от миналата седмица на соцдепутата Антон Кутев, който цитира книга на избраника от ГЕРБ Антон Тодоров, в която партията на Борисов е наречена "шайка". 

"Червената група продължава да сее напрежение след 45 години тоталитаризъм, арогантност, демагогия, боричкане", каза Гърневски. Той припомни избиването на елита на нацията по време на комунизма и обвини комунистическата партия, че е построила повече лагери за избиване от нацистите в Германия.

Гърневски призова всички партии да спрат ровенето в раните на миналото и да се обединят в името на България. Той припомни, че Бойко Борисов е спечелил за пореден път изборите и доверието да управлява страната. 

"Знаете ли защо, г-жо Нинова? Заради безспорните си лидерски качества. Защото докато яздехте черния жребец на мегдана и се изживявахте като Жана д'Арк, Бойко Борисов заяви, че се радва, че най-после социалистите разбрали, че България има наследени проблеми", каза Гърневски. 

Той напомни предложението на Борисов Нинова да бъде председател на парламента и отхвърлянето му, защото "комунистите продължават да възприемат България като лично тяхна територия".  

Гърневски обясни, че третото поколение комунисти днес са депутати от БСП и заключи: "Вашата партия може да спечели избори само в Северна Корея или Сибир". 

"Г-н Гърневски, истината е, че нито аз, нито г-жа Нинова някога сме били членове на БКП. Но Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души, депутати от ГЕРБ, са били. Вдигнете си ръцете, защо се криете? Не е лошо, че сте били, лошото е, че допускате това говорене на обществото", отъврна Кутев от парламентарната трибуна. 

Той обясни, че миналата седмица не е нападал ГЕРБ, защото иначе би цитирал част от книгата на Антон Тодоров за връзките на Бойко Борисов и Пашата. 

"Миналата седмица ставаше дума за това, че лявото и дясното се разминават по линията на човешките съдби, че вчера на заседанието на КСНС трябваше да става дума за заплатите на военните, а не за военна техника. Всяко решение трябва да има ляво и дясно решение, след 23 години преход", каза той. 

Накрая Кутев завърши с лично обяснение, че баща му цял живот е изплащал апартамент и е имал запорожец. 

"Няма да приема някой да ми казва, че това поколение са били крадци и убийци, и да ги праща в Сибир. Не може да ми задавате миналото", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунделите се правят на европейци но тайно ходят на очна ставка във Москва.*** ,не може кремъл да ви издига кандидатите за президент а комунделската явка да се явява офиса във ЦУМ.
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мани ги тия *** от бсп
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел каза ,или реформирате съдебната система и удряте руските крадци през ръцете или спирам еврофондовете,колеги я сега познайте защо Цацаров бе привикан във МАСКВА?
4
12
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Бивши комунисти викат дръжте комунистите.И докога ще я караме така.Лично аз от тоя комунизъм дето ни го натрапват,че сме имали нищо лошо не съм видял, нито пък някой когото познавам.Ама от НС,БНТ,БТВ,НТ и сие непрекъснато ми внушават колко убити,изтезавани,безследно изчезнали имало.И да ви призная все си мисля,че разните му там неудовлетворени кариеристи сега това какво е било им е новата дъвка за дъвчене,дано някой ги припознае за техни хора.Сметчици братче,тънки сметчици !!!!!!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги Цацаров върна ли се от МОСКВА или още няма доказателства за това ?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните комун.яги, срещу другите. В тоя "парламент" са САМО такива. Успяха да се отърват от малкото проевропейски и реформаторски настроени хора. Честито просссст матряле! Заслужаваш си управниците и *** в която живуркаш.
1
2
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
"Да избираш между БКП (ГЕРБ) и БСП не е никакъв избор" - Антон Тодоров.Е, Антончо! Очевидно си избрал!