БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!

Размяната на реплики между двете партии продължава
Обновена: 1 юни 2017 11:40 | 1 юни 2017 11:30, Камелия Цветанова
95
БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Вместо да се поуспокои напрежението в парламента, поисканото от БСП отстраняване на Димитър Главчев от шефския пост отново провокира лични нападки между депутатите.

Дебатът се прехвърли от работата на Главчев, който, според социалистите, допуска в пленарната зала да звучи гласът на омразата към миналото на някои народни представители.

Още по темата

Славчо Велков от БСП директно обвини депутати от ГЕРБ, че когато казват, че в левицата били наследници на "безродници, касапи, убийци" първо трябвало да се огледат и да видят своите роднини. След това пък директно упрекна Антон Тодоров от ГЕРБ, който преди няколко седмици заяви, че БСП е партия със сгрешено име, защото истинското й е БКП.

"Вашият баща е предложен за герой на социалистическия труд, баща ви е лежал 9 години в затвор за опит за убийство с мотика и е лежал в затвор, в който след това вие сте поискали да сте надзирател", обвини го Велков.

След това се обърна към шефа на депутатите на ГЕРБ в НС Цветан Цветанов с думите: "Да знаете кой приемате в групата и да знаете, че след като е бил главен готвач, той ще ви сготви рано или късно!".

Очаквано, Антон Тодоров не му остана длъжен.

"Експерт касиер домакинът Славчо Велков, Вие явно се нуждаете от чужда експертна помощ и аз мога да ви я осигуря, ако вие не можете сам, а къде съм кандидатствал е моя работа, а какъв е бил баща ми - също не е Ваша работа, съгрешил е, понесъл си е наказанието", отсече той и добави: "Всеки светец има минало и всеки грешник - бъдеще, ние не сме престъпници като в онази партия БКП, чийто наследници сте вие!".

Славчо Велков не пожали и бившия син кмет на Пловдив Спас Гърневски, който вчера отговори на декларация на БСП от петък, която беше прочетена от Антон Кутев и в която се чуха части от книгата на сегашния депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за Бойко Борисов.

Гърневски вчера обвини, че 63 години с явни или коалиционни правителства е управлявала комунистическата партия от безродници и убийци.

"Спасе, оля се!", скочи Велков.

"Другарю Велков, ако бяхте проследили моята декларация от вчера, щяхте да видите, че има два аспекта и единият е Кутев да спре с демагогията и разделението в този парламент. Къде ви стяга чепика, Кутев, за да се намесвате в отношенията в една партия", обвини пък Гърневски.

Думата взе и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че "всички депутати се оливат". Така че неговите народни представители напускали "този цирк" и ще се върнат, когато се спре с PR акциите и се работи в интерес на българската държава.

А червената шефка Корнелия Нинова изложи мотивите на социалистите да поискат главата на Главчев. Тя обвини, че правителството и мнозинството нямат законодателна програма, която да изпълни със смисъл работата на парламента, а и още по-лошо - такава няма да има до края на юли. Соцлидерката обвини Главчев, че напук не допуска за обсъждане законопроектите на левицата.

"Срива се авторитетът на институцията Народно събрание в състоянието, в което се намира парламентът и първата грижа за това е на председателя, но за да се прикрие тази управленска немощ се дава път на гласа на омразата", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
20
 
! Отговори
A3 преди 6 години
въпроса трябва да е не кои са "наследници" на комунизма (защото такъв нямаше, а значи няма как да има наследници), а кои носят в себе си като мислене - комунистическата социалистичесата/ идея като мисловна матрица ?!кои ли? ами от тези 240 - никой! а в страната като цяло - сигурно има няколко хиляди, не повече!
61
2
 
22
 
! Отговори
A3 преди 6 години
комунизма е една мечта на човечеството - за равенство, свобода и соц. справедливост.това беше частично постигнато при социализма (държавен комунизъм), при който имаше относително изравняване на хората, но масата хора не беше равна с управляващите социализма. в същото време всички обществени услуги - образование, здраве - бяха безплатни, работата - осигурена, а останалите обещствени услуги - на символична цена.
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гърба на кучето две бълхи се скарали на коя е кучето!БГ дупетатите никога не страдали от скромност, но тия вече срам нямат!
59
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Защо социализмът/комунизмът умря,а капитализмът си върви въпреки кризите?Ами природата търпи естественото развитие на нещата и отхвърля неестественото.Евр.ейският експеримент "комунизъм" бе признат за неудачен и си замина.Сега предстои друг-тотален световен контрол,който също се налага с огън и меч,какъв ще е резултатът-ще се разбере в близките десетилетия.Но бъдете сигурни-някоя българска партия с произход БКП ще прегърне и тая идея!Впрочем,капитализъм и демокрация не е едно и също!
58
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРП И ОТ БСП СЕ СКАРАХА,ХОРАТА ЗНАЯТ,ЧЕ СТЕ *** И *** .
57
2
 
30
 
! Отговори
ист преди 6 години
Както е казал бай ви ***, всички сте маскари. Не знам народът до кога ще ви търпи.
56
1
 
25
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Има обаче известна разлика между БСП и ГЕРБ-първите са от елита(и наследниците му) на БКП,а вторите-от недоялия си втори и трети ешалон.Това,че гербаджиите се правят на хас-демократи не променя много нещата-ако ЕС вземе да закъсва с парите,веднага ще потърсят друга хранилка!Какъв е общия знаменател между всички партии-проевропейски,проамерикански,проруски и протурски!Ами всички те са антибългарски!И докато за ДПС(и вариантите му) е разбираемо,какво да кажем за останалите?
55
3
 
19
 
! Отговори
PD преди 6 години
Германия след ВСВ, бивши нацистки надзиратели за организатори в същите фабрики, дисциплина подобна на концлагер, работната сила в мизерия и безизходица, империалистически капитали и голям пазар на оръжие в процеса при разделянето на един народ на две държави. И до ден днешен, това се дава за успешен пример?!? Промишлено производство на некачествена храна и лекарства за преодоляване на проблемите. Познато проблем решение, важното е да има оборот на пари. И мечти за живот по холивудски.
54
2
 
19
 
! Отговори
Правий сектор преди 6 години
До ХаксаковГлу-пак, каква Турция намесваш бе юроде?Та нали Република Турция даде съгласие България да стане член на НАТО!?!Набий си го това в тъпата расистка тъмночервена тиква!
53
3
 
25
 
! Отговори
Циник до 55 преди 6 години
Аз пък се срамувам от промити мозъци, като твоят! Докато в победена Германия лошия капитализъм построи от нулата Мерцедес, ФВ , Порше...докато селата им са по-красиви от НАШИТЕ ГРАДОВЕ - тук никнеха панелните гета - връх в социалистическото битие! Докато Финландия имаше NOKIA ние още разнасяхме ВЕФ - овете по текезесетата! Докато хората на запад обикаляха свободният свят , ние робувахме на шепа ***. ТАКИВА КАТО ТЕБ СА СРАМНИ ФОСИЛИ ЗА РОДИНАТА СИ! АНАТЕМА!
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и двете партийки нямат нищо общо с болшевишкия комунизъм, защо комунистическите паметници продължават да грозят родината ми?
51
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм наследник на социализма, комунизъм не е имало в никоя страна по света, освен в кибуците в Израел и не се срамувам, че съм такъв наследник! Гордея се , че се родих, изучих и дадох принос за Родината си!Щастлив съм, че видях колко градивна е човешката енергия.Умря убиецът й - идеологът Бжежински. В помощ на Горбачов.Светът неизбежно върви към социализъм, западът го прави, защото е по-социален от пещерния капитализъм на боко, който наподобява разбойническото натрупване на капитал.
50
1
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Подвеждащ е въпроса в заглавието!Правилният е:Кои "партии" ( от над 300 ) не са?!
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иимтересно до кога ще ни пробутват за новина кре.тенския спор - кои са наследниците на тези, които никога не са били на власт?
48
1
 
33
 
! Отговори
:) преди 6 години
И двете партии са тъмно червени. Даже ГРОБ са по-червени: Цеца, Тиквун, Партизанската внучка Свинета и т.н.
47
1
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Цецка,Боко, Ламбо,Лиля...
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, тези така могат да си спорят по време на целия мандат. Темата е необятна и безполезна
45
4
 
20
 
! Отговори
Не се карайте преди 6 години
ТАзи година срещнах мой познат тежко отровен с NaClO от водата в Белене.Там контролирани от турски терористи престъпници от дирекция" Обществено здраве" Плевен тровят вече години наред населението.,Хиляди измряха от инсулти,инфаркти рак и скоротечен рак.Започнахме остър спор за откриване на комустите които поред него тровят и ликвидират народа.Стигнахме до БСП,ДПС и Герб...КАто носител на гени на "комунисти "обаче единодушно се констатира че е Бойко Борисов..ima gen Masowi ubiici ot NIBIRU
44
9
 
20
 
! Отговори
Хаксаков преди 6 години
Всеки триумф на България е СМЪРТ за Русия и Турция!!!
43
2
 
21
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До До 27Ти, сине на баер на шумкарски отряд, откъснал се от лингвистичната импотентност на баща си, изнасилил начетената ти майка, все пак цоцайки благинките на "пролетарския" си произход се изразяваш атрактивно, но по презумция тъпо.А, иначе на тази богата земя живеят най-бедните европейци, защото отношението ни към държавата е възпитано от османците и комунистите иначе известни като турците и руснаците.