БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!

Размяната на реплики между двете партии продължава
Обновена: 1 юни 2017 11:40 | 1 юни 2017 11:30, Камелия Цветанова
95
БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Вместо да се поуспокои напрежението в парламента, поисканото от БСП отстраняване на Димитър Главчев от шефския пост отново провокира лични нападки между депутатите.

Дебатът се прехвърли от работата на Главчев, който, според социалистите, допуска в пленарната зала да звучи гласът на омразата към миналото на някои народни представители.

Още по темата

Славчо Велков от БСП директно обвини депутати от ГЕРБ, че когато казват, че в левицата били наследници на "безродници, касапи, убийци" първо трябвало да се огледат и да видят своите роднини. След това пък директно упрекна Антон Тодоров от ГЕРБ, който преди няколко седмици заяви, че БСП е партия със сгрешено име, защото истинското й е БКП.

"Вашият баща е предложен за герой на социалистическия труд, баща ви е лежал 9 години в затвор за опит за убийство с мотика и е лежал в затвор, в който след това вие сте поискали да сте надзирател", обвини го Велков.

След това се обърна към шефа на депутатите на ГЕРБ в НС Цветан Цветанов с думите: "Да знаете кой приемате в групата и да знаете, че след като е бил главен готвач, той ще ви сготви рано или късно!".

Очаквано, Антон Тодоров не му остана длъжен.

"Експерт касиер домакинът Славчо Велков, Вие явно се нуждаете от чужда експертна помощ и аз мога да ви я осигуря, ако вие не можете сам, а къде съм кандидатствал е моя работа, а какъв е бил баща ми - също не е Ваша работа, съгрешил е, понесъл си е наказанието", отсече той и добави: "Всеки светец има минало и всеки грешник - бъдеще, ние не сме престъпници като в онази партия БКП, чийто наследници сте вие!".

Славчо Велков не пожали и бившия син кмет на Пловдив Спас Гърневски, който вчера отговори на декларация на БСП от петък, която беше прочетена от Антон Кутев и в която се чуха части от книгата на сегашния депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за Бойко Борисов.

Гърневски вчера обвини, че 63 години с явни или коалиционни правителства е управлявала комунистическата партия от безродници и убийци.

"Спасе, оля се!", скочи Велков.

"Другарю Велков, ако бяхте проследили моята декларация от вчера, щяхте да видите, че има два аспекта и единият е Кутев да спре с демагогията и разделението в този парламент. Къде ви стяга чепика, Кутев, за да се намесвате в отношенията в една партия", обвини пък Гърневски.

Думата взе и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че "всички депутати се оливат". Така че неговите народни представители напускали "този цирк" и ще се върнат, когато се спре с PR акциите и се работи в интерес на българската държава.

А червената шефка Корнелия Нинова изложи мотивите на социалистите да поискат главата на Главчев. Тя обвини, че правителството и мнозинството нямат законодателна програма, която да изпълни със смисъл работата на парламента, а и още по-лошо - такава няма да има до края на юли. Соцлидерката обвини Главчев, че напук не допуска за обсъждане законопроектите на левицата.

"Срива се авторитетът на институцията Народно събрание в състоянието, в което се намира парламентът и първата грижа за това е на председателя, но за да се прикрие тази управленска немощ се дава път на гласа на омразата", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
29
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Бившите Комунисти-членове на БКП и партийни секретари си направиха партия и я нарекоха ГЕРБ за 7 години унищожиха десните партии и дясното мислете и се обявиха за най дясната партия в България даже и на Балканите тя не е партия тя вече е държава в държавата която защитава,лични и олигархични интереси то е е истината ми драги ми Българино докато избирате тази партия да ви управлява децата ти няма да се върната в България ще мият чинии и ще ги чукат по бардаците КАЗАХ!
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но за да се прикрие тази управленска немощ се дава път на гласа на омразата", скочи още тя.............ами да не и дават думата !
20
4
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Имам едно риторично въпросче към всички за размисъл. Защо след 27 години "демокрация" и всякакви уж демократични правителства на СДС, ГЕРБ и разни други, досиетата все още не са публикувани? Защо няма лустрация на всички агенти и доносници на ДС, също така и на комунистите? Да ви отговоря ли или сами ще се сетите кои ни управляват тези 27 години?
19
1
 
26
 
! Отговори
един дол дренки преди 6 години
И ГЕРБ и БСП и ДПС и патриотите и ....,които са в управлението до сега и т.н. "опозиция" са едно и също.Разликата е кой повече е прилапал от "прехода".В България е дивашкия капитализъм-никой не *** обикновения човек.Който открадна е добре,който работи почтено-духа супата.
18
2
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Не че симпатизирами на БСП но ми прави впечатление че им се вдига броя на депутатите и гласовете от 2-3 избори насам. В демокрацията се редуват партии в управлението. А не като сега деца на по 10 години през целия им живот само ББ е управлявал
17
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма нямахме тоалетна хартия и банани, карахме грозни руски коли а в магазините имаше само грозни български стоки, красивите западни стоки бяха само в кореком! А сега при демокрацията в ЕС и НАТО имаме тоалетна хартия и банани, в магазините вече няма български стоки а само красиви западни стоки като корекоми а по празниците народа се метка на яките западни коли и прави тапи по границата.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18 души в парламентарната група на ГЕРБ са бивши членове на БКП.Да оставим на страна министър председателя и любимците му в правителстото. Те са или бивши членове на БКП или синове и внуци на най-яростните членове на БКП.И точно тези хубавци по цял ден разтягат локуми за безобразия, убийства и какво ли не от "комунистите". И по най-долен и лакейски начин се натягат на НАТО и САЩ.Ами то няма друга политическа партия, включително БСП в която да има повече членове на БКП в семействата им.
15
1
 
26
 
! Отговори
Комунистите от преди 6 години
БСП се карат с комунистите от ГЕРБ и Обединените комунисти. Въпросът е защо?Дали някоя делавера не разделиха?Или е останало толкова малко за крадене , че не стига за всички?Или върви смяна на поколенията и отдолу напират още по алчни?Или пък е обичайният театър за замазване на истинските проблеми - като смяната на Р.Овч. с Първанов - подарил 1.2 милярда на росатомИли гласувания от ГЕРБ закон та да излезнат "Наглите"Или......Не е ясно!Ще си проличи следващите месеци
14
4
 
21
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 6. Ама естествено, че според теб и за теб нищо не правят, защото си мръсен *** и искаш да крадеш и влачиш, което сме виждали винаги, когато червената чумма дойде на власт.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В периода 1990-2015 в евроатланическа България са починали приблизително 2 900 000 души по различни причини. Причинените от бедност смъpтни случаи са над 410 000 българи.
12
13
 
23
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Червените говведа наистина могат само да рушат. Затова трябва следващия път да имат не 80, а 10 души депутати и да си мълчат като наакани. Иначе е много лесно да се лае и плюе отстрани, ама те като вземат властта, става мазало.
11
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е партия-българоубийца, извършила безброй престъпления срещу народа след като сменя името си от БКП към БСП! Липсата на стоки от началото на прехода, хипер инфлацията от 1996, кървави протести, фалит на банки, кражби за милиарди, АЕЦ Белене! Всички членове и симпатизанти на БСП до стената - НАРОДЕН СЪД 2 за тях!
10
3
 
29
 
! Отговори
Сао Нян Са Лам преди 6 години
Червените комунистиСивите комунистиКафяво-черните комунистии *** - най-подир...Народът - в опозиция!
9
9
 
18
 
! Отговори
Гневен българин преди 6 години
Вижда се ,че БСП са изключително конструктивна опозиция.Браво!
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е комуниска!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са комунисти!
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб нищо не правят за държавата, а от 2 месеца управляват за 3-ти път. Нито пътища, нито икономи каза, нито доходи и работни места или образование. Само Каракачана реве като мечка за още пари за разпадналата се армия. Апропо и БСП са си същите
5
1
 
33
 
! Отговори
Отвратен от червени преди 6 години
Всичките, всичките дядо Попе, всичките!
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм не е имало а от 30 години в България е див капитализъм, всичко е частно, няма комунисти нито социалисти, БСП само по име са такива. Просто системата е такава - в целия свят в капиталистическте страни е мизерия, само няколко богати европейски страни, САЩ и Австралия са добре. Никой не е обещавал на България, че ще бъде приета в клуба на богатите капиталисти, България е в тази част на капиталистизма която се нарича Третия свят и завинаги ще си остане там.
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете партии. ГЕРБ са милиционерското БКП, БСП са разни синове и внуци на партийни функционери.