БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!

Размяната на реплики между двете партии продължава
Обновена: 1 юни 2017 11:40 | 1 юни 2017 11:30, Камелия Цветанова
95
БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Вместо да се поуспокои напрежението в парламента, поисканото от БСП отстраняване на Димитър Главчев от шефския пост отново провокира лични нападки между депутатите.

Дебатът се прехвърли от работата на Главчев, който, според социалистите, допуска в пленарната зала да звучи гласът на омразата към миналото на някои народни представители.

Още по темата

Славчо Велков от БСП директно обвини депутати от ГЕРБ, че когато казват, че в левицата били наследници на "безродници, касапи, убийци" първо трябвало да се огледат и да видят своите роднини. След това пък директно упрекна Антон Тодоров от ГЕРБ, който преди няколко седмици заяви, че БСП е партия със сгрешено име, защото истинското й е БКП.

"Вашият баща е предложен за герой на социалистическия труд, баща ви е лежал 9 години в затвор за опит за убийство с мотика и е лежал в затвор, в който след това вие сте поискали да сте надзирател", обвини го Велков.

След това се обърна към шефа на депутатите на ГЕРБ в НС Цветан Цветанов с думите: "Да знаете кой приемате в групата и да знаете, че след като е бил главен готвач, той ще ви сготви рано или късно!".

Очаквано, Антон Тодоров не му остана длъжен.

"Експерт касиер домакинът Славчо Велков, Вие явно се нуждаете от чужда експертна помощ и аз мога да ви я осигуря, ако вие не можете сам, а къде съм кандидатствал е моя работа, а какъв е бил баща ми - също не е Ваша работа, съгрешил е, понесъл си е наказанието", отсече той и добави: "Всеки светец има минало и всеки грешник - бъдеще, ние не сме престъпници като в онази партия БКП, чийто наследници сте вие!".

Славчо Велков не пожали и бившия син кмет на Пловдив Спас Гърневски, който вчера отговори на декларация на БСП от петък, която беше прочетена от Антон Кутев и в която се чуха части от книгата на сегашния депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за Бойко Борисов.

Гърневски вчера обвини, че 63 години с явни или коалиционни правителства е управлявала комунистическата партия от безродници и убийци.

"Спасе, оля се!", скочи Велков.

"Другарю Велков, ако бяхте проследили моята декларация от вчера, щяхте да видите, че има два аспекта и единият е Кутев да спре с демагогията и разделението в този парламент. Къде ви стяга чепика, Кутев, за да се намесвате в отношенията в една партия", обвини пък Гърневски.

Думата взе и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че "всички депутати се оливат". Така че неговите народни представители напускали "този цирк" и ще се върнат, когато се спре с PR акциите и се работи в интерес на българската държава.

А червената шефка Корнелия Нинова изложи мотивите на социалистите да поискат главата на Главчев. Тя обвини, че правителството и мнозинството нямат законодателна програма, която да изпълни със смисъл работата на парламента, а и още по-лошо - такава няма да има до края на юли. Соцлидерката обвини Главчев, че напук не допуска за обсъждане законопроектите на левицата.

"Срива се авторитетът на институцията Народно събрание в състоянието, в което се намира парламентът и първата грижа за това е на председателя, но за да се прикрие тази управленска немощ се дава път на гласа на омразата", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не се карайте бре, по-голям комунист от Баце няма, още спи с партийната книжка под възглавницата. На второ място кака Цецка фрезистката, която дори е горда от факта, че Партията я издигна до ръководни постове.
1
1
 
38
 
! Отговори
BILL преди 6 години
Всичките са отвратителни!Докато се карат за глупости, тока поскъпва от 01,07,2017 отново.