Радев към ветерани: Опитът ви е ценен за отбраната ни!

Подкрепя да има програма за военно обучение на младите
11
Радев към ветерани: Опитът ви е ценен за отбраната ни!
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев се срещна с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността.

"Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди", заяви държавният глава.

Представителите на военно-патриотичните съюзи запознаха президента със своята дейност и изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняване на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора", посочи по време на разговора о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По този въпрос държавният глава изрази своята пълна подкрепа и допълни, че "във вашата работа има огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията".

Президентът Радев бе категоричен, че ценният опит и специфична експертиза на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектор "Сигурност".

"Системата на национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия", отбеляза още президентът и изрази желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

В срещата взеха участие о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, о.р. мл. л-т инж. Петър Велчев от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д-р Иван Сечанов и д-р Тодор Анастасов от Съюза на ветераните от войните на България, кап. д.п. Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото запасно войнство, полковник о.р. Спиридон Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
РАДЕВ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДОРИ И КАРАКАЧАНОВ ГО ЗНАЕ НО КУЧЕТО ТРЯБВА ДА ЛИЕ И ДА ПЛАШИ ГАРГИТЕ ЗА КАКВА НАЦИОНАЛНА БЕЗОПАСНОСТ СТАВА ДУМА КАТО БРОЯ НА НАТОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ НАДВИШАВА БРОЯ НА НАШАТА АРМИЯ---60 000 ----37 000 НЕ КРИИТЕ ИСТИНАТА ОТ НАРОДА И НАТО НЕМА ДА ВИ СПАСИ НИТО ЕС ИДВА ВРЕМЕ ЗА РАЗПЛАТА
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е може би дорбе президента г-н Радев да се срещне и с ветерани от разузнаването, контраразузнаването. Със сигурност ще има какво да се каже. И там има ветерани с голям опит което със сигурност ще е от полза за България.
8
0
 
1
 
! Отговори
Hubavko miasto преди 6 години
Ot koi pensionerski dom sa tezi sladuri?
7
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Стоян преди 6 години
Дядо ви Стоян се е бил във Втората Световна и още ме бива. Искате ли да ме вземете и даже пушка кремаклийка ще донеса. Отнасям крак на муха от 100 метра.Нищо че съм на 92 вече, имам опит.
6
1
 
2
 
! Отговори
Kill2 преди 6 години
Хахаха,ами войската така или иначе при тези мизерни условия се топи доста бързо,сега ще я попълним с ветерани,дано успеят да се справят ,
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо трябва да обучават половината от сегашната армия, понеже те не знаят за какво получават заплати. Да им проверят военната подготовка
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше този?
3
1
 
5
 
! Отговори
Динко преди 6 години
При толкова н.аркомани и п.сихопати вие ги научете да стрелят с автомати и да хвърлят гранати. Браво мозък ви излиза от ушите.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а, генерал деси, къде е?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обучението трябва да е от граждански, а не от военен характер.