В Израел правят паметник за спасяването на българските евреи

Бойко Борисов разговаря с израелския премиер Бенямин Нетаняху
1 юни 2017 12:23, Елка Василева
13
В Израел правят паметник за спасяването на българските евреи
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Двамата са отбелязали доброто сътрудничество и приятелските отношения между България и Израел, съобщи правителствената пресслужба. 

Борисов и Нетаняху са се съгласили, че и двете държави ценят развитието на взаимоотношенията си в традиционния дух на взаимно доверие и партньорство.

Израелският премиер Нетаняху поздрави Борисов за третия му мандат като министър-председател и изрази пълна подкрепа за кабинета.

Той добави, че се надява в най-скоро време двамата да си разменят визити, на които да продължат обсъждането на теми от двустранен интерес.

Израелският премиер увери българския министър-председател, че се работи по определянето на място, където да бъде издигнат паметник, посветен на спасяването на българските евреи.
 


13
Още от
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чували ли сте как Натаняху говори English? Почти като Батката от Б. Ето защо, учете езици за да не бъдете като Натаняху, глухи и слепи при срещу и разговори с други лидери.
11
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
А в Свиленград,ще правят паметник на балевски,замахнал да ритне баба-кадъна,защо тогава не ритна ,някое по младо фесче,че да види,откъде изгрява слънцето.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: архив, Reuters ...................xaxaxa..............
9
0
 
3
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 9 месеца
Ти така си го написала все едно си била там , като те знаем как само всичко от Интернет копираш и поставяш и за тва ти дават Заплата
8
0
 
5
 
! Отговори
Далавери Симеонов преди 9 месеца
До дядо Пенс

Откриването е невъзможно без Далавери Симеонов. Той се бута навсякъде, където има аванта и кьор-софра.
7
0
 
9
 
! Отговори
дядо Пенс преди 9 месеца
А ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ще присъства ли на откриването ?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ги знае, какво са поискали от Тиквата в замяна?!
5
0
 
15
 
! Отговори
м преди 9 месеца
Евреите спасени от Борис трети после се включиха в избиването на хиляди български учители,свещеници и писатели . Беше потъпкано християнството по нашите земи .
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
в цял Израел няма едно сносно местенце за отбелязване на 50 хиляди спасени души и още 10 хиляди транзитни, изглежда не са им били чак толкова ценни, или пречим на нечии планове със спасяването им. сега да очакваме поне три седмици всевъзможни дивелевски съсканици срещу България и Оскар за втората футболна серия на чехкинчето Рибека Коен Чьорни с античкиот югославенин Миленко Дарковски от "македонската земя", при това от изток, запад, север и юг още не са преглътнали номинацията на БПЦ
3
1
 
9
 
! Отговори
шматка преди 9 месеца
Айде пак ядосахме макетата
2
1
 
10
 
! Отговори
то преди 9 месеца
На Ленин и Троцки ще има ли паметници !Те пък заклаха 20 милиона християни по заръка на интернационала. Хитлер просто си е разчистил сметките.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Tuda raba!
Elohim Gadol