Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!

Юлиан Ангелов настоя държавата да осъди случаите на насилие
1 юни 2017 15:23,
154
Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой над представител на българската общност в Украйна, ненесен му от украински националисти.

Василий Кащи е общински съветник в Белгород и е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия. Заради това той е бил бит, залят с боя и изхвърлен в кофа за боклук от група активисти от една от местните управляващи партии.
 
"Не за първи път българското малцинство в Украйна е подложено на терор от страна на крайнодесни представители на укаринската политика. Ние настояваме българското посолство в Украйна, МВнР и парламентарните групи ясно и категорично да осъдят това нападение над Василий Кащи, за да може държавата да защити представителите на българската общност в Украйна", настоя Ангелов и уточни, че те са между половин милион и 800 хил. души.
 
По думите му през последните години се наблюдава, че определени сили се опитват да въвлекат българската общност във вътрешните и външни проблеми на Украйна и да я превърнат в изкупителна жертва.
 
Ангелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.
 
"Време е наистина да предложим начин, по който малцинствата да бъдат защитени. Държавата да покаже, че не може да се съгласи с подобно третиране на българите в чужбина. Ние трябва да направим така, че българските общности, където и да било по света, да не бъдат нападани, бити и обиждани за това, че са българи", призова Юлиан Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
5
 
! Отговори
Държавата днес преди 6 години
Обединените патриоти в момента участват във властта. Понастоящем, заедно с ГЕРБ, тъкмо те са държавата.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До правата на човека!Сега вие руснаците много обичате да преиначавате нещата, 1-во този Василий не ебългарин, имал там някакъв далечен дядо българин и почва да се пише българин, защо ли, може би по поръчка на Кремъл та да се изистрят нещата, 2-ро не е бил бит, залят е с боя и са се опитали да го натикат в контейнер за ***, но полицията се е намесила.До пореблема се е стига, защото е казал че няма да подкрепи строителство на украиска църква, а Крим бил руски, след което извикал слава Путин
93
2
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 6 години
Хахааа...глуупендер,нали и аз,защитавам тази теза бе куха лейко!!!
92
2
 
8
 
! Отговори
правата на човека! преди 6 години
До Анонимен 100В една демократична държава можеш да си викаш всичко, а в една тоталитарна те бият за което. Тоталитарна държава ли е Украйна и защо още я търпим?
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КозодойЖ ЖабоустНе щем да мрем, господин украинец. По израза и думата "захлебване" познавам ,че си украинецЩе ви дам един добър съвет. Спрете репресиите над българското малцинство в Украйна и не се занимавайте с българите там, че работата ще стане много дебела. И да не ви излязат криви сметките сетне. Само казвам. Ако имате 2 грама мозък в кратунитее си ще го разберете. Не пробвайте докъде ще стигне търпението ни и на Евросъюза. Няма да е безкрайно.
90
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига сте писали ното тоя е българин, нито са го били щото е гласувал против, отенсъл е каквото си е тръсил щото е викал слава Русия и няма украински народ и църква, е това е истината, не че оправдавам саморазправата ама има наглеци които просто си го търсят
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .!. до 85А Лютви местан не беше ли защитен от турската държава и не остана ли няколко дни в турското посолство? Турция не защити ли с основание своето малцинство по времето на Възродителния процес? Сега Турция не защитава ли партия ДОСТ и правото на българските турци в Анадола да гласуват на нашите избори?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95Е щом Севастопол и целият Крим е украински и населен с украинци какъв в проблемът на украинския младеж, че развял украинския флаг, че нещо не разбирам? А ако в Крим няма украинци, тогава защо Украйна иска да притежава чужди земи, които никога в историята не е имала и не са нейни?
87
4
 
5
 
! Отговори
.!. до 85 преди 6 години
Значи си навит,ако някой български турчин има проблем с българските власти,да бъде защитен от Ердоган и турската държава????????????????????????????????????????
86
5
 
4
 
! Отговори
до 90 преди 6 години
Не се е чуло за него защото е сключил гей брак с афроамериканец и е заминал за щатите.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шебек а си го вземи с другото сьм сьгласен но и се сьгласи как обсебват територии в името на ,,руский мир''
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно а кво би се случило ако някой извика слава Украйна и слава Бандера в Москва ? каже че няма руска нация и руска църква :) питам де, щото имаше един младеж който развя украйнския флаг в Севастопол преди година и никой повече нищо не чу за него
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 86Шебек, Саддам Хюсеин и Слободан Милошевич също защитаваха целостта на своите държави и тяхната цялост и суверинитет. Също като украинците сега Но не това е начинът. И съдът в Хага го доказа, обесването на Саддам-също. Тоя начин на защита с танкове срещу мирно население, срещу малцинства е АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВ В 21 ВЕК ЗА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА!!!
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то защитихте мнозинството българи в България та тръгнахте да защитавате малцинството в Украйна
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 77Кого бият в ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА? Някой в Германия бие ли някого защото викал Слава на Русия, Франция или Полша? КАК СЕ СЪЧЕТАВА ДЕМОКРАЦИЯТА С ПОБОЙ НАД ГРАЖДАНИТЕ?
80
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна изпраща армията си срещу собственото си население и воюва подобно на Саддам Хюсеин Ей империлистическо сабака Садам не го сравнявай с Украйна те украинците защищават тереториалната си цялост признат по рано от ат ,,хазяините ти''
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилие имало ли е?Имало е.Пет пари не давам за останалото.В края на краищата той е българин,независимо дали е сгрешил или не.Така ли ще се гаврят с българите там?!
78
4
 
4
 
! Отговори
какъв е проблема? преди 6 години
До Анонимен 82Що да не вика? Ти викаш "Слава на Турция" ли? И затова се чудиш, че викал Слава на Русия?
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България да не се меси в вътрешните работи на Украйна
76
3
 
7
 
! Отговори
УКРАЙНА=СЕВЕР. КОРЕЯ преди 6 години
Украйна изпраща армията си срещу собственото си население и воюва подобно на Саддам Хюсеин със собствените си малцинства. Нещо за което той беше заслужено обесен. Очаквам Петро Порошенко също да намаже въжето и увисне на бесилото по същата причина. Той избива малцинствата също като Саддам и рано или късно ще завърши като СаддамУКРАЙНА ВОЮВА С РУСИЯ. ПЪРВАТА РАБОТА НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ (СПРАВКА ХИТЛЕР И МУСОЛИНИ) Е ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА СРЕЩУ НЯКОЯ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА