Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!

Юлиан Ангелов настоя държавата да осъди случаите на насилие
1 юни 2017 15:23,
154
Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой над представител на българската общност в Украйна, ненесен му от украински националисти.

Василий Кащи е общински съветник в Белгород и е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия. Заради това той е бил бит, залят с боя и изхвърлен в кофа за боклук от група активисти от една от местните управляващи партии.
 
"Не за първи път българското малцинство в Украйна е подложено на терор от страна на крайнодесни представители на укаринската политика. Ние настояваме българското посолство в Украйна, МВнР и парламентарните групи ясно и категорично да осъдят това нападение над Василий Кащи, за да може държавата да защити представителите на българската общност в Украйна", настоя Ангелов и уточни, че те са между половин милион и 800 хил. души.
 
По думите му през последните години се наблюдава, че определени сили се опитват да въвлекат българската общност във вътрешните и външни проблеми на Украйна и да я превърнат в изкупителна жертва.
 
Ангелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.
 
"Време е наистина да предложим начин, по който малцинствата да бъдат защитени. Държавата да покаже, че не може да се съгласи с подобно третиране на българите в чужбина. Ние трябва да направим така, че българските общности, където и да било по света, да не бъдат нападани, бити и обиждани за това, че са българи", призова Юлиан Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българин пък викал слава на Русия :) аре бе
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв българин бе, ако беше българин немаше да е Василий а Васил, нема какво да се занимавате с тая руска хибридка
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
69 Зa поведението, a не зaрaди вотa го зaляхa с боя в Укрaйнa! Aко някой общинaр се изцепи Слaвa нa Турция и нямa бългaрски език, оня умрел " пaтриот"- ru кaкво ще изкоментирa тогaвa!
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говореха, не им се разбираше българския.отговор; Аз и на тоя руснак не му рарбирам езика.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет пари не давам за някакви партии там,на първо място той е българин и като такъв трябва да се защити!И българите не трябва да заемат ничия страна там,нито да се мешат в политиката на Украйна,защото която и страна да заемат,ще бъдат нае-ба-ни.И религията също не трябва да се политизира,именно това политизиране на религиите е довеждало до много човешки нещастия или омраза между хората.
70
9
 
9
 
! Отговори
не си играйте с тия преди 6 години
Тия т нар българи в Украйна ако дойдат тука незнаят български и ще поискат втори език да е руския.После следва Украинския сценарий.И ДПС ще ви се струва добра.
69
2
 
5
 
! Отговори
Blanco преди 6 години
А! Патреотарите да защитават малцинство?! Явно има пръв път за всичко.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .!.И Америка водеше война в Ирак и Афганистан, но никой в Америка не е пребивал и заливал с боя, мюсюлманите които живеят в САЩ. А те сринаха Световния търговски център. Коя демокрация пребива малцинствата си щото водела война с друга държава? Ти си за международния съд и затвора в Хага на мястото на Милошевич. Имаш настройката на бъдещ военопрестъпник като сръбския президент. До Хага ще стигнеш някой божи ден.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русинаци и Украйници са един народ мутри насилници и мафиоти !България е в ЕС не може да биеш техни граждани!!!!
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква обида за бьлгарите да наречеш тоя креслю ПАТРИОТ.
65
2
 
9
 
! Отговори
УКРАЙНА=СЕВЕР. КОРЕЯ преди 6 години
Само в тоталитарните държави се гласува по команда. Е, в такъв случай Украйна тоталитарна държава ли е или да? Америка е демокрация. Агитираха против избора на Доналд Тръмп и за Клинтън, но хората гласуваха за него и никой не ги наби или заля с боя по тази причина. Хората упражниха своето суверенно право.
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руския домус ( пресa) лъже кaкто обикновено! отрепкaтa русофил, НЕ Е БЪЛГAРИН НИТО УКРAIНЕЦ, a нaгъл руснaк по убеждение и мaнтaлитет! ЖAЛКО, че не го пребихa брaтятa Укрaiнци, отървaхa го ченгетaтa, ЗAСЕГA!
63
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казал е, че украински език не съществува и , че Украйна е измислена държава. И накрая е извикал Слава на Русия и Путин!
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е като отговор на македонскиОт произход на кирилицата, да признаем Украинската Патриаршия
61
10
 
6
 
! Отговори
.!. преди 6 години
До СССР!Точно когато Украйна води война с Раша,да ми говориш какво свободно мнение може да има там русофил,е малко смешно и тъпо!
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българине нали се сещаш че щом са го паказали по руската тв, по всяка вероятност не иде реч за българин а за руснак, което се потвърждава и от името му
59
5
 
11
 
! Отговори
СССР! преди 6 години
Нали уж Украйна не е вече тоталитарна държава както някога? С какво е по-различна тогава щом съветниците нямат право да гласуват по своя преценка?
58
8
 
7
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Гледах клипа,не можаха да го набият.Ама аз ако бях там и аз щях да искам да го набия.Както искам да направя с нашите *** русофили.Защото ако имаме такъв проблем в България,тези нашите ще продадат и България!
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е добре де другарЕ нали сте за православието оти нещете да има църкви ? а да сетих се Вие се кланяте на петолъчките
56
4
 
7
 
! Отговори
СССР! преди 6 години
Че само нашият сънародник ли е гласувал? Само ОТ ЕДИН ЧОВЕК ЛИ СЕ СЪСТОИ ЦЕЛИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В УКРАЙНА? Общинските съветници в Украйна задължени ли са да гласуват винаги ЗА. За коънт забранява ли им да гласуват с НЕ по тяхна преценка? И ако нямат право да гласуват с НЕ и са задължени да гласуват винаги с ДА, по какво тогава Украйна СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. В който никой общински съветник не можеше да гласува против и където изборит6е се печелеха с 99,99 % нали уж Украйна не е в