Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!

Юлиан Ангелов настоя държавата да осъди случаите на насилие
1 юни 2017 15:23,
154
Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой над представител на българската общност в Украйна, ненесен му от украински националисти.

Василий Кащи е общински съветник в Белгород и е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия. Заради това той е бил бит, залят с боя и изхвърлен в кофа за боклук от група активисти от една от местните управляващи партии.
 
"Не за първи път българското малцинство в Украйна е подложено на терор от страна на крайнодесни представители на укаринската политика. Ние настояваме българското посолство в Украйна, МВнР и парламентарните групи ясно и категорично да осъдят това нападение над Василий Кащи, за да може държавата да защити представителите на българската общност в Украйна", настоя Ангелов и уточни, че те са между половин милион и 800 хил. души.
 
По думите му през последните години се наблюдава, че определени сили се опитват да въвлекат българската общност във вътрешните и външни проблеми на Украйна и да я превърнат в изкупителна жертва.
 
Ангелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.
 
"Време е наистина да предложим начин, по който малцинствата да бъдат защитени. Държавата да покаже, че не може да се съгласи с подобно третиране на българите в чужбина. Ние трябва да направим така, че българските общности, където и да било по света, да не бъдат нападани, бити и обиждани за това, че са българи", призова Юлиан Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PeppiКаракачанов казваше "връщам наборната служба" преди изборите. След изборите вече казва "надявам се наборната служба да се върне". Има леки следизборни нюанси в речта на "патриотите".
34
6
 
4
 
! Отговори
Peppi преди 6 години
Ще ги защитят! Сега Каракачанов като върне казармата и ще изпрати войничета с щикове да ги пазят!
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАЛИ ТАКА?ами Джон Атансов не е българин, да има български произход но не е българин, а и погледни го тоя, нито малкото име нито фамилията му са български, съмнявам се че има дори и 1/4 някакъв български произход, и още нещо да те питам, ти как би реагирал ако в някоя смесена община турски общински съветници се противопоставят арогантно срещу сторителството на църква ???Конкретния случай си е криминален, и по вероятното да е провокиран от Русия именно с цел да се изострят отношенията
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми защитете ги, бе. Във властта сте, разполагате с достатъчно инструменти да защитите българското малцинство, ама се задоволявате само с кухи декларации. Превдопатриоти!
31
5
 
9
 
! Отговори
Баязит преди 6 години
Вие като биехте бабички на границата.беше добре нали Вашият винкел се хвалеше .Сега да млъкнете.щото ще ядете бой от реза...ка
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sloveniaтова руската опорна точка ли е ? браво, айде сега в посольството да си вземеш хонорара
29
2
 
6
 
! Отговори
НАЛИ ТАКА? преди 6 години
До Анонимен 30А ние много обичаме да се фукаме с изобретяването на компютъра и "БЪЛГАРИНА" Джон Атанасов. Е баща му наистина е българин. Но той щом е ДЖОН, значи не е българин.Интересно как когато изнася на някой у нас, Джон е българин, а когато на някой не му изнася Василий не е българин. При това някои наши монаси приемат духовното име Василий, когато влязат в църквата.
28
3
 
15
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Украинците мразят българите,а психодесните мазохисти у нас ги величаят
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хммалко вероятно да се казва Вейсел, ако си е бил българин и родителите му са искали да кръстят Васил, е щял да се казва Васил, между другото в Украйна специално има доста българи с име Васил и Петър, а не с руската им версия Василий или Пьотр
26
6
 
3
 
! Отговори
хм преди 6 години
До Анонимен 21А ако живееше в Турция нямаше да се казва дори Василий, а Вейсел. Ама това е дребна подробност, нали?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Хайл Хитлер ли ще ги защитите?
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората искали църква да правят, а тоя Василий/ доста странно име за българин/ бил против, искал на местото да има петолъчка, каквото търсил, това намерил
23
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 6 години
е то, голяма цензура. Страхотна обида е че сме под-логи на силните в света! А не е и истина?
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишман патриотите да не се тепчат а да проучат случая и да не се водят по руските хибридки. Не са го били затова, че е българин, а че е русофил и е защитавал руските имперски интртеси в Украйна. Държал се е провокативно и си го е получил.
21
5
 
10
 
! Отговори
бг преди 6 години
Няма да защитим малцинството си в Украйна. Щото сме ЕНИЧАРИ и *** на силните в света, а не сме турци. Ако това беше станало с турско малцинство, турските политици и депутати щяха война да обявят на съответната държава в която са нападнали техни хора. Защото турците са патриоти и се защитават един друг. Ние пък не сме турци, а еничари и дай ни да се мразим, бием, колим и хулим помежду си. Тая наша държава е мъртво родена още преди 13 века, без всякакво национално самосъзнание на хората в нея
20
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все си мисля че ако беше българин требваше да се казва Васил, а не Василий, ама щом казват "патриотите" :)
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера звънях във външно ...Външно се грижи за българските граждани по света, не за руските.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То другаретО по времето на СССР недаваха дума да се обели за нашите малцинства там, ама сега много се загрижили, а и къде сте чули за българин с име Василий
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "българин" Василий има ли българско гражданство?
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си спомним борбата за Българска екзархия. Тогава също руснаците бяха против българите да имаме независима църква.