Европейско ли е? БСП натопи патриотите с "Heil Hitler" пред ЕНП

Курумбашев иска евродепутатите да реагират на подобни "шеги"
175
Европейско ли е? БСП натопи патриотите с "Heil Hitler" пред ЕНП
Снимка: Facebook

Българският евродепутат Петър Курумбашев заедно с председателя на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела изпратиха писмо до лидера на групата на ЕНП Манфред Вебер във връзка с изявленията на представители на управляващата коалиция, главно от Обединените патриоти, по теми, които те наричат шегички.

Още по темата

Според Курумбашев не бива да се говори по този начин за човешки трагедии. Става дума за снимките с нацистки пози пред символични места на шефа на "Социални дейности" в Министерството на отбраната Иво Антонов и на Павел Тенев, който трябваше да подаде оставка като зам.- министър.

Снимката на Тенев, която се появи в публичното пространство е от преди девет години. На кадъра той позира с изпъната ръка за "Heil Hitler" пред восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Антонов пък е публикувал своя снимка от Военноисторическия музей в София преди няколко години в социалната мрежа Facebook, на която позира с вдигната ръка до германски танк от Втората световна война.

Курумбашев очаква ясно разграничаване от подобни действия от страна на евродепутатите, защото това в България не се е случило.

"Аз очаквах много рязко разграничаване и извинение. Последваха невнятни обяснения за това, че някой, като е бил по-млад, можел и той да си прави подобни "шеги". Ние станахме прекалено толерантни към подобен род изяви. Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер е от Бавария и за мен ще бъде много интересно дали той ще отговори на това писмо и дали ясно ще се разграничи от своите колеги от ГЕРБ, тъй като в подобно поведение няма нищо европейско.

От друга страна Европейската народна партия е известна с това, че успява да преглътне различни лидери и да не коментира тогава, когато те са на власт и когато са от нейната страна. Тук мога да дам примери и със Силвио Берлускони, и с Виктор Орбан. Имам чувството, че не само българската политическа класа е претръпнала към такива изяви, но и голяма част от българския народ, който също може да реагира, когато има такива изказвания. В това отношение сме оставили една "линия“, която не трябва да бъде преминавана", коментира той пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
9
 
! Отговори
ТЕОДОРИС ДИАДОРАС преди 6 години
БСП ИЗТРЕПАХА 260 ЧОВЕКА ПРЕЗ 1925 ГОДИНА, В АТЕНТАТА-САМОУБИИСТВЕН ИСЛЯМСКИ АТЕНТАТ В ЦЕРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛИЯ...ТОЛКОВА НАРОД ДОРИ ДНЕШНИТЕ ИМ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НЕ ПРАВЯТ, А САМО ПО 30-40 ЧОВЕКА УБИВАТ . МУАХАХА.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
112 доказва че изтривалките се надскочиха себе си. С две положителни да се публикуваш
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Te niamat skrupuli v imeto na interesa na oligarsite.Izvurshiha atentati za koito ne ponesoha otgovornost,a sled tova pozvoliha na drugi atentatori dps da vzemat kvoto si iskat ot Bg.I gorite i yazovirite,rudi vsichko,stroitelstvo vsichko,zemedelieto ostaviha na bsp,zabravihte li...E,kvo se chudite che topnali drugi bg?Purvanova/Jeleva..horata ni se prismivat zaradi tova...uvi..T2
101
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 109 картата преди 6 години
А х м а к - специално за теб! Цитат от 85 години! Браво бе докторе!"Забравянето също е белег на третата възраст. То протича в три фази. В първата, като отидеш в тоалетната забравяш да дръпнеш сифона. Във втората влизаш, мислиш дълго, дърпаш сифона, и излизаш без да си свършил работа. Третата фаза е най-комплицирана. Влизаш, правиш първо малката нужда, после голямата, дърпаш сифона и излизаш"
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много обичам, когато някой почне да ми се прави на по-католик от Папата... щото той бизнесът на Курумбашев с по.р.но телевизията е много уместен
99
3
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
До Членска карта 7Копейките по тази тема свършиха. *** под друга статия ! А, и намали пиенето !
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не можеш водата със СИФОН да я пуснеш! Може би има предвид за тоалетна което беше изложен в Европата само те имат капацитета сьс сифон и вода да пуснеш. Кой какво познава с това дава пример.
97
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 108 преди 6 години
За "нашите" не знам...ама твоите - "копат дъното"!Пхахаха
96
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Няма големи очаквания към вас! Отговорности, според възможностите, вашите са ограничени!
95
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 107 преди 6 години
Ъхъ...и за сушата в Африка - можеш да ме държиш отговорен!Пхахаха
94
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
С вас, циничния, водихме един спор за термин от 4-клас... Загубихте и от циничен сте се сринали до злобен, неудовлетворен!
93
1
 
0
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Виждаш ли?Не знаеш - а х м а к!И една подигравка искаш да ти обясняват :-)Лоботомиран Пхахаха
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
озаптявай евреина Станишев,Калемьт на станишев са счупи като посети Диарбекир , братята си по софра.
91
0
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Моля те обясни ми как са пуска вода със СИФОН!???
90
0
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Не ви следя за правописни грешки, нали обяснихте, че си падате по пародирането..
89
0
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Ф.Е. ДжержинскиТова с вагона книги, може и да е вярно... Разни вагони има на този свят... Но колкото и да са били, стигнал си до ниво гербаджия...
88
0
 
0
 
! Отговори
Циник до Джерджински преди 6 години
На този лоботомирания - трябва първо да му обясниш - какво е илитерат! Немците им казват АНалфабети...такива , като този - имат огромни "петна" в мозъка - от 9 кладенеца вода да им извадиш - ще умрат жадни! Фанатизирани ***!
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дзержински, не ти знам магистратурите от къде са, но се пише Илитерат
86
0
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До *** до този с картЛеко, ще се капиченш от злобица... И си толкова ***, колкото и колегата ти е наясно с пародията!
85
5
 
4
 
! Отговори
ТЕОДОРИС ДИАДОРАС преди 6 години
ТОЗИ ПРОЗДРАВ ДОРИ НЕ Е ГЕРМАНСКИ. НИТО РИМСКИ..ТОВА Е ДРЕВЕН ПОЗДРАВ НА ПЪРВИТЕ ГЪРЦИ = ХОМО САПИЕНС..САПИЕНЗА = МИСЛЕЩ на латински.. МИСЛЕЩИ АНТРОПОС !! И КОГАТО СА ПОБЕДИЛИ НЕАНДЕРТАЛЕЦА..И ПОМЕЖДУ СИ СА ВДИГАЛИ РЪКА НАГОРЕ И НАПРЕДЕ, ЗА ДА ПОКАЖАТ ЧЕ НЕ НОСЯТ ОРЪЖИЕ - КАМЪНИ, ИЛИ БРАДВА, ИЛИ НОЖ, -- В СВОЯТА РЪКА...ПО-КЪСНО И РЪКОСТИСКАНЕТО СЕ Е ПОЯВИЛО, ПАК ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА : '' ЕТО , ПОДАВАМ ТИ РЪКА, И НЕ НОСЯ ОРЪЖИЕ '' ...ТОВА Е ДРЕВЕН ГРЪЦКИ ПОЗДРАВ...А НЕ РИМСКИ, НИТО ГЕРМАНСКИ .