Математик: Език на омразата в НС – недопустим!

"Сваляне на председатели с такава скорост не води до нищо"
20

2351 гледания   |  Още видео
Управляващата коалиция има 122 депутати, но на вчерашното гласуване за оставката на председателя на парламента Димитър Главчев аритметиката не излезе. Когато става въпрос за подобно "критично" гласуване, народните представители са длъжни да участват в него, категоричен бе в студиото на "България сутрин" математикът проф. Михаил Константинов.
Още по темата

Както вече знаете, четири гласа не достигнаха на опозицията, за да отстрани председателя на парламента. Със 114 "за" оставката и 118 "против" той остана на поста си. А дебатите в залата бяха повече от разгорещени. Искането бе внесено от БСП с мотива, че Главчев допуска език на омразата в пленарната зала и защото вече повече от месец парламентът не може да заработи в нормален ритъм.

"Езикът на омразата е недопустим, трябва да се работи със законови термини, най-вече от страна на народните представители. Подобно гласуване, в рамките на демократичните практики, е напълно разрешено. Но като се свалят председателите с подобна скорост няма да бъде постигнато нищо", настоя проф. Константинов.

Репортери на Bulgaria ON AIR потърсиха позицията по случая с гласуването на оставката на Димитър Главчев, както от БСП, така и от ГЕРБ.

Иван Иванов, депутат от БСП, коментира, че очакват оттук нататък работата в парламента да бъде доста трудна и не изключват да предприемат отново подобни искания, в случай, че председателят на Народното събрание повтори действията си.

"Мотивите, с които внесохме искането за Димитър Главчев, не бяха само езика на омразата, но и неизпълнението на неговите задължения в НС. По-лошото е, че парламентът не функционира и не изпълнява ролята, отредена му по Конституция. От първия работен ден няма реализирана конкретна дейност, която да бъде в полза на гражданите", коментира Иванов.

Мануил Манев от ГЕРБ пък изрази позицията на управляващите по темата и заяви, че обвиненията за това, че в НС не се извършва законодателна дейност са неправдоподобни, тъй като комисиите са били създадени едва преди няколко седмици, а от ГЕРБ са приели на първо място правилника на НС, който е със статут на закон.

"В НС има внесени 6 законопроекта от ГЕРБ и 3 от БСП, като единият от тях е на Мая Манолова, който те внесоха просто като административен акт", допълни още Манев.


20
Още от
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя разбира от всичко, но най-вече от фалшифициране на избори.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Професорът по Всичкология от ГРОБ отново ни е натправан от Тиквено-Прасешките медии, неизвестно в качеството му на какъв точно.
14
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
В предизборната кампания Борисов-чух го ушите си,нарече членовете на БСП и техните симпатизанти кръвопийци и убийци.Той обиди 1 млн българи гласували за тази партия.и кой сипе омраза.Неговата партия не търпи друго мислене,дюдюка,обижда,насъсква това какво е.Откакто се появи тази партия започна и омразата.Мутри и мутреси със съмнително образование и интелект системно насъскват народа -каква е Цвета Караянчева ,според вас стока ли е-даскалица която единствено сипе омраза,ами Десито????
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тонът на омразата бе зададен от БСП и то откакто Краднелия слаНинова и е председател. Тая жена се държи ужасяващо, винаги е наежена, да не би да взима нещо и затова да е толкова агресивна? Вместо да даде отговор на хората кога ще върне откраднатите пари, тя само се заяжда. Ръководи глутница, която само напада.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя само при Ути не е ходил да пържи кюфтета,представям си го какъв всичкознаец е в къщи
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гербераския професор да го ядат червеите по-скоро, сега се сетил за език на омразата кога поръчителите му напълниха медиите с лаййна помия и трролове и го изкарват евроаталантизъм. Тъъпанар!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този професор от 27 години не се занимава с математика. Само го разхождат от тв студио в студио като панаирджийска мечка и той ги ръси, ръси... Не може с такива дръннкалници да излезем от прехода.
9
3
 
1
 
! Отговори
Bnr преди 10 месеца
Neka gi pusnat 1 kam 1 po bg medii...ili v mrejite...
Togaz da vidiat na jivo v bg preki skorostni rezultati dali duma dupka pravi ili ne pravi...i ste im vzemem barzo stolovete...da rabotiat pravi...i barzo...kachestveno...
8
6
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 10 месеца
Герберската подлога -математик заработва пари !!!
7
4
 
17
 
! Отговори
Тоя отново изпъзя преди 10 месеца
Най-добрият математик сред политиците и най-кофтият политик сред математиците.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Код за транс-литерация:
Вместо "Що не вървиш....." използвайте: "Уважаеми колега, защо не започнете колебателно-постъпателни движения със сумарна векторна насоченост нечия роднинска женска полова и/или репродуктивана система!"
Или за по-просто: "Виждам, че ще стигнете далеч!"
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо журналисти често канят въпросния математик да говори за политика?
Защото и те са като него: Лаф да става, плащат на време.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До добре де,
И не само говорител а и директор на информационно услужване!
3
2
 
11
 
! Отговори
Zvhjjgfvnkk преди 10 месеца
Тоя разбира от всичко
2
1
 
24
 
! Отговори
добре де, преди 10 месеца
Разбрахме че си говорител на герб.
Стане ли гаф търчиш да ги защитаваш.
1
2
 
16
 
! Отговори
Free for all преди 10 месеца
Я излезте и се разберете като мъже, стига само сте се плюнчили.
Има толкова по-важни проблеми но нали трябва да се отбие време.