Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат

Какви пари са похарчени, още колко са предвидени...
Обновена: 2 юни 2017 15:03 | 2 юни 2017 14:45, Камелия Цветанова
32
Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат
Снимка: Булфото, архив

БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането. Разискването по темета ще е в петък. Тогава депутатите ще обсъдят и проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Социалистите искат парламентът да вземе решение, с което да задължи регионалния министър Николай Нанков до края на юни да предостави на Народното събрание анализ за актуалното състояние на програмата за саниране, разходвания финансов ресурс и поетите финансови ангажименти по сключените до момента договори.

Те настояват още Нанков да отчете постигнатите цели на програмата и достигнатия ефект от спестените разходи за енергия.

Освен това министърът трябва да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и неговото финансово осигуряване.

"До момента по тази програма са гласувани 2 млрд. лв. от националния бюджет. Наша отговорност и задължение е да поискаме информация относно актуалното състояние на програмата и постигнатите цели", заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Той подчерта, че има подадени и одобрени искания за финансиране от 4829 етажни собственици и очевидно е, че досега предвиденият финансов ресурс - няма да бъде достатъчен.

Според него затова особено актуален е въпросът за бъдещето на програмата.


32
Още от
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
може би приумица преди 11 месеца
е най точната дума
28
0
 
4
 
! Отговори
Ямбол преди 11 месеца
Гледам бл.64 и бл.74 на "Граф Игнатиев" в Ямбол. "Санират" ги. Дъждовната вода от покривите им не е включена към битовата канализация. Да си отива където ще. Може би това е нова ***?
27
1
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 11 месеца
ХУБАВА РАБОТА, СЕГА ЩЕ ВЗЕМАТ ГЕРБАДЖИИТЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯТ И ЗА ТЯХНО НЕЩАСТИЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА КРАДАТ ПО-МАЛКО! ХА-ХА-ХА НЕВЪЗМОЖНА ФАНТАЗИЯ!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гладам как санират и че никъде не сменят дограма, явно хората не искат да им къртят. А тя влиза в сметката. Това дали носи пари?
25
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 11 месеца
до 21
Трогателно си го написал, но тези пари се отпускат само по предназначение. Не са ги дали ей тъй, да си ги имаме за каквото ни е най- нужно. а, ако се работи честно, във фонда за лечение има пари достатъчно. Просто бавят, отлагат, връщат и те така.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фибранът, напльокан върху стените при несменени пателни връзки, става като компрес и ускорява корозията отвътре. Само след някоя година, тези ще реват. Че и не могат да търсят гаранция, тъй като не са страна по договора и нямат думата.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е нужно да ти разяснява адвокат. Само фактът, че трябва да направите СДРУЖЕНИЕ, т.е. фирма и вече си наясно. Всички ставате едно цяло. Ако един има борч и не плаща, това е отговорност на "съдружниците", т.е. НА ОСТАНАЛИТЕ ВЪВ ВХОДА!!!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В нашия блок има адвокати разучиха за какво става дума и хората се отказаха като разбраха в какво ще ги натикат
21
2
 
14
 
! Отговори
Joko преди 11 месеца
Работя в областта на енергийната ефективност от 1977 г. Отговорно мога да твърдя, че това, което се прави в момента е престъпно пилеене на публични средства.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе хора, така ли не разбрахте, че безплатен обяд НЯМА? Тези 2 милиарда, дето ги прибраха некакви "наши хора", излизат от НАШИТЕ джобове! Това "саниране", по-скоро "стиропориране" си беше пладнешки грабеж под благовидния предлог "енергийна ефективност"! Тези пари можеха да се похарчат за далеч, ама далеч по-полезни неща! Например спокойно можеше да се помогне на нещастни деца, чиито родители молят за помощ за лечение, а не "дайте да помогнем на страдащите, щото няма пари, че някой е гепил 2 млрд
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Г.....глава затрива . Безплатно обяд няма. Друг е въпроса че платени домоуправители обикалят апартаментите на хората и ги уверяват как без една стотинка ще им докарат рая в краката . Хора не се подписвайте на измислени формуляри за да не ревете после. Та държавата ограби труда и живота пенсионерите за да ви санира жилищата.Вярвате ли . Но всеки сам си носи кръста.
18
1
 
18
 
! Отговори
Свинеляна преди 11 месеца
Аз пък си купих няколко чанти по 17 000 лв (около 100 пенсии парчето)
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Санирането си беше пладнешки обир. ТИКВАТА и Свинюранка откраднаха около 2 млрд
16
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Червените кхмери по заповед ма Москва постоянно ще клатят кабинета и държавата а задунайските тролове ще пишат т.ъпи коментари и ще симулират масово обществено недоволство. Докато на общрството не му писне и не изчроводи червената гмеж в истинската им родина.
15
4
 
30
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ ГРАБЕЖ преди 11 месеца
Тиквата и Свинетка опукаха 2 милиарда народна пара,при това взета като заем от ББР.Изкараха,че за три прозореца,малко стиропор и боя сметката е 17 500 лева на апартамент.От две хиляди блока,влезли в капана на сдруженията,са готови 200.Парите вече за изхарчени и останалите ще трябва да се бръкнат с 10% от тая сума,сиреч да си платят цялата сметка,защото милиардите са вече в гербаджийските банкови авоари.А големите емоции,разбира се негативни,ще дойдат,когато почнат да се развалят сдруженията.
14
1
 
23
 
! Отговори
маке преди 11 месеца
до 12 фащам се на бас че до две три годин нема да има и следа от стиропора
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абсолютна измама.Добре че не се вързахме."Санираните"блокове протекоха,ама сдруженията останаха с всички последствия за ортаците вътре.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Саниране добре.Ама блокът ни протече..
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако някой има инфо, че освен стиропор и дограма се прави нещо друго при санирането, да каже. Щото това няма нищо общо с думата саниране.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре че гадовете ви плащат сметките бедни гербери,че иначе блока ви ще падне на тиквите.
А тиквата е свещен зеленчук за вас;)