Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат

Какви пари са похарчени, още колко са предвидени...
Обновена: 2 юни 2017 15:03 | 2 юни 2017 14:45, Камелия Цветанова
32
Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат
Снимка: Булфото, архив

БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането. Разискването по темета ще е в петък. Тогава депутатите ще обсъдят и проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Социалистите искат парламентът да вземе решение, с което да задължи регионалния министър Николай Нанков до края на юни да предостави на Народното събрание анализ за актуалното състояние на програмата за саниране, разходвания финансов ресурс и поетите финансови ангажименти по сключените до момента договори.

Те настояват още Нанков да отчете постигнатите цели на програмата и достигнатия ефект от спестените разходи за енергия.

Освен това министърът трябва да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и неговото финансово осигуряване.

"До момента по тази програма са гласувани 2 млрд. лв. от националния бюджет. Наша отговорност и задължение е да поискаме информация относно актуалното състояние на програмата и постигнатите цели", заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Той подчерта, че има подадени и одобрени искания за финансиране от 4829 етажни собственици и очевидно е, че досега предвиденият финансов ресурс - няма да бъде достатъчен.

Според него затова особено актуален е въпросът за бъдещето на програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали камуняките не ядат стиропор, кво има да обсъждат? Мачкай каскетите!
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гадовете" не ги е яд.Първо защото е некачествено.Второ,трето....Само че тези пари са от бюджета,тоест от джоба на "гадовете".А когато даваш на някой нещо, вземайки от друг си е злоупотреба със служебно положение.За да се купуват с пари на държавата ,тоест наши пари, гласоподаватели на ГЕРБ.И ако се помисли умно тези пари биха отишли за отбрана.Много пари на вятъра сега става.Санирането няма да пази небето ни.Една нова ескадрила ще е полезно и добре за България.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое да му е безплатното-1млн.лева е за нашия блок?Я има стиропор и боя за 200хил лв.Всичко се *** по веригата.Работят 10ина интегрирани които са 5ти подизпълнител и се бият всяка вечер пред входа,защото и на тях не им плащат.
5
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много им отъняха гушите на пеликаните от бсп и се чудят за какво да се хванат :)
4
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас е-8 ми месец ни санират,шведите окрадоха и *** мазетата,всичко е парлама и ала-бала.Използват асансьора за хаспел,водата от мазетата за мазилката и цимента,цялото около блоково пространство е Бейрут.
3
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санирането - най-голямата измама! Уж безплатно, но с регистрация на дружеството в Общината, която вече ЗНАЕ за подобренията на вашите жилища и ще Ви вдигне данъка. А той се плаща докато има сградаааааа....и тук ехото повтаряяяя. Да не говорим за последвалите след саниране - ВЛАГА, МУХЪЛ, ПЛЕСЕНИ и повишен СО, СО2. Голяма измама е за тези, които се заблуждават, че е БЕЗПЛАТНО И ЗА ТЯХНОТО БЛАГО.ДА АМА НЕЕЕ...... следва пак ехото. И да слагате минуси това е истината.
2
2
 
9
 
! Отговори
A? преди 6 години
Sanirvane u bulgar paramenta?Migar sha okachvat debutatite po stenite i tavanite do onezi bradatite buntovnici?!
1
35
 
10
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
гадове,много ви е яд за тази програма,ама ние хората сме доволни от нея..:)