Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат

Какви пари са похарчени, още колко са предвидени...
Обновена: 2 юни 2017 15:03 | 2 юни 2017 14:45, Камелия Цветанова
32
Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат
Снимка: Булфото, архив

БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането. Разискването по темета ще е в петък. Тогава депутатите ще обсъдят и проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Социалистите искат парламентът да вземе решение, с което да задължи регионалния министър Николай Нанков до края на юни да предостави на Народното събрание анализ за актуалното състояние на програмата за саниране, разходвания финансов ресурс и поетите финансови ангажименти по сключените до момента договори.

Те настояват още Нанков да отчете постигнатите цели на програмата и достигнатия ефект от спестените разходи за енергия.

Освен това министърът трябва да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и неговото финансово осигуряване.

"До момента по тази програма са гласувани 2 млрд. лв. от националния бюджет. Наша отговорност и задължение е да поискаме информация относно актуалното състояние на програмата и постигнатите цели", заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Той подчерта, че има подадени и одобрени искания за финансиране от 4829 етажни собственици и очевидно е, че досега предвиденият финансов ресурс - няма да бъде достатъчен.

Според него затова особено актуален е въпросът за бъдещето на програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
може би приумица преди 6 години
е най точната дума
27
0
 
4
 
! Отговори
Ямбол преди 6 години
Гледам бл.64 и бл.74 на "Граф Игнатиев" в Ямбол. "Санират" ги. Дъждовната вода от покривите им не е включена към битовата канализация. Да си отива където ще. Може би това е нова мода?
26
1
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ХУБАВА РАБОТА, СЕГА ЩЕ ВЗЕМАТ ГЕРБАДЖИИТЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯТ И ЗА ТЯХНО НЕЩАСТИЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА КРАДАТ ПО-МАЛКО! ХА-ХА-ХА НЕВЪЗМОЖНА ФАНТАЗИЯ!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладам как санират и че никъде не сменят дограма, явно хората не искат да им къртят. А тя влиза в сметката. Това дали носи пари?
24
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
до 21 Трогателно си го написал, но тези пари се отпускат само по предназначение. Не са ги дали ей тъй, да си ги имаме за каквото ни е най- нужно. а, ако се работи честно, във фонда за лечение има пари достатъчно. Просто бавят, отлагат, връщат и те така.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фибранът, напльокан върху стените при несменени пателни връзки, става като компрес и ускорява корозията отвътре. Само след някоя година, тези ще реват. Че и не могат да търсят гаранция, тъй като не са страна по договора и нямат думата.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно да ти разяснява адвокат. Само фактът, че трябва да направите СДРУЖЕНИЕ, т.е. фирма и вече си наясно. Всички ставате едно цяло. Ако един има борч и не плаща, това е отговорност на "съдружниците", т.е. НА ОСТАНАЛИТЕ ВЪВ ВХОДА!!!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашия блок има адвокати разучиха за какво става дума и хората се отказаха като разбраха в какво ще ги натикат
20
2
 
14
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Работя в областта на енергийната ефективност от 1977 г. Отговорно мога да твърдя, че това, което се прави в момента е престъпно пилеене на публични средства.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, така ли не разбрахте, че безплатен обяд НЯМА? Тези 2 милиарда, дето ги прибраха некакви "наши хора", излизат от НАШИТЕ джобове! Това "саниране", по-скоро "стиропориране" си беше пладнешки грабеж под благовидния предлог "енергийна ефективност"! Тези пари можеха да се похарчат за далеч, ама далеч по-полезни неща! Например спокойно можеше да се помогне на нещастни деца, чиито родители молят за помощ за лечение, а не "дайте да помогнем на страдащите, щото няма пари, че някой е гепил 2 млрд
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г.....глава затрива . Безплатно обяд няма. Друг е въпроса че платени домоуправители обикалят апартаментите на хората и ги уверяват как без една стотинка ще им докарат рая в краката . Хора не се подписвайте на измислени формуляри за да не ревете после. Та държавата ограби труда и живота пенсионерите за да ви санира жилищата.Вярвате ли . Но всеки сам си носи кръста.
17
1
 
18
 
! Отговори
Свинеляна преди 6 години
Аз пък си купих няколко чанти по 17 000 лв (около 100 пенсии парчето)
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санирането си беше пладнешки обир. ТИКВАТА и Свинюранка откраднаха около 2 млрд
15
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените кхмери по заповед *** Москва постоянно ще клатят кабинета и държавата а задунайските *** ще пишат т.ъпи коментари и ще симулират масово обществено недоволство. Докато на общрството не му писне и не изчроводи червената гмеж в истинската им родина.
14
4
 
30
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ ГРАБЕЖ преди 6 години
Тиквата и Свинетка опукаха 2 милиарда народна пара,при това взета като заем от ББР.Изкараха,че за три прозореца,малко стиропор и боя сметката е 17 500 лева на апартамент.От две хиляди блока,влезли в капана на сдруженията,са готови 200.Парите вече за изхарчени и останалите ще трябва да се бръкнат с 10% от тая сума,сиреч да си платят цялата сметка,защото милиардите са вече в гербаджийските банкови авоари.А големите емоции,разбира се негативни,ще дойдат,когато почнат да се развалят сдруженията.
13
1
 
23
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 12 фащам се на бас че до две три годин нема да има и следа от стиропора
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна измама.Добре че не се вързахме."Санираните"блокове протекоха,ама сдруженията останаха с всички последствия за ортаците вътре.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саниране добре.Ама блокът ни протече..
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой има инфо, че освен стиропор и дограма се прави нещо друго при санирането, да каже. Щото това няма нищо общо с думата саниране.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че гадовете ви плащат сметките бедни гербери,че иначе блока ви ще падне на тиквите.А тиквата е свещен зеленчук за вас;)