Борисов лично сезирал Цацаров за миньорите от "Оброчище"

Премиерът разговарял днес с председателя на стачния комитет
4 юни 2017 16:24, Анисия Иванова
24
Борисов лично сезирал Цацаров за миньорите от "Оброчище"
Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на стачния комитет на миньорите от манганова мина "Оброчище", които от няколко дни протестират заради неспазване на колективния трудов договор от страна на концесионера, съобщиха от ГЕРБ.

Премиерът се е ангажирал лично да бъде анализиран юридически концесионния договор от работна група на Министерството на енергетиката, а утре на място да пристигне представител на министерството, който да уточни ситуацията с протестиращите миньори.

Още по темата

Те настояват за изпълнение на колективния трудов договор, който предвижда редовно изплащане на заплатите им, осигуряване на топла храна или на ваучери, осигуряване на работно облекло или, ако неизпълнението продължи, разваляне на концесионния договор, се припомня в прессъобщението.

Народният представител Живко Мартинов е ангажирал и председателя на правната комисия в НС Данаил Кирилов за анализ на концесионния договор, както и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да се помогне на миньорите.

Междувременно е станало известно, че премиерът лично е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за разследване на случая, се посочва в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Б.б. пак си прави реклама на гърба на отрудените хора,ако синдикатите ?!си бяха на мястото нямаше да четем изобщо тази статия отдавна всички цацарчета по веригата трябваше да са се задействали и на концесионера трябваше да му пари под г..Ъ .з.А .А сега излиза ,че.Всемогъщия ,Всезнаещия и Всеможещия е Единствения който може да реши проблемите в държавата ,а защо тогава сме парламентарна република и къде са демократично подкупните институции ?
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък. Не търкат ли талончета??
17
1
 
12
 
! Отговори
Васо преди 6 години
И следващия път пак ще сезира. Пък концесионера ще си пита оная си работа. А главния прокурор сезирал друг прокурор. Той пък ще сезира някой друг и така до края на света. Щото концесионера има пари и може да купи всеки чиновник.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Цацаров е чакал Б.Борисов да го сезира,за да се размърда.Защо въобще има толкова служби ангажирани да следят за правата на гражданите,като само един човек в държавата може да реши всеки проблем.Да си го назначим за специалист по всичко,а другите да ги разпуснем като ненужни.
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Простия си Ти щом пишеш подобни глупости...
14
1
 
4
 
! Отговори
Brut преди 6 години
Tesi hora vseki mesec sa plastali danaci, zdravni osigurovki, pensionni osigurovki, socialni osigurovki....v bg darjavata...a bg darjavata gi darji bez zakonnite im zaplati...za realiziran tejak fizicheski trud pod zemiata....E tova sa koncesioneri i darjavni slujbi deistvitelno za istinsko bombene...bez kapka jal i sastradanie...
13
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А ПИШЕТЕ И ИМЕТО НА ТОЗИ КРЪВОПИЕЦ---КОНЦЕСИОНЕРА
12
15
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Браво на Борисов Победителя! Затова е любимец на народа.
11
2
 
28
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Къде са ни синдикатите? Къде ни е прокуратурата? Защо не сме по улиците? Къде са ни младите активисти? Няма ги! Хайде всички, дето реваха за английските г***ве в Манчестър, да изразят и " солидарността си" с работниците! А стига бе! Върнахме са два века назад! Мутренска държава, където частника разполага с всякакви привилегии, а Бойко се прави на ангажиран. Но този проблем не е само при миньорите - той е при всички ни! Мила родино... ти си земен рай! За 25 години си направихме к***фа!
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да е лично ИМА нещо А. САМО ПИТАМ.СОБСТВЕНИКА ИЛИ СОБСТВЕНИЦИТЕ С ИМЕНА ЛИ СА? ИЛИ ДА ПРОВЕРИМЕ В АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ?
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сезирането му е като тениса на Борисов, много е добър :)))
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛЕКТИВА ДА ГРАБИ ЩО МОЖЕ И НА ЗАПАД ПО ЕДЕНИЧНО ДА СЕ СПАСЯВА.
7
5
 
21
 
! Отговори
ТАКА Е... преди 6 години
МНООГО Е ЗАКЪСНЯЛ БОРИСОВ ИЛИ УЖ ЩЕ ИМ ПОМАГА ЗА ДА БЪДЕ ПАК ТОЙ ПЪРВИ НО НЕ Е ПЪРВИ ИМА ВЕЧЕ НЕЗНАМ КОЛКО ПРЕДАВАНИЯ ОТ РАЗНИ ТЕЛЕВИЗИИ А МОЖЕ БИ ПРАВИ НЯКАКВА АГИТАЦИЯ ЗАЩОТО УСЕЩА ИЗБОРИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При колективен договор . КАК се решава неизплатена заплата и напускане от работа?
5
2
 
13
 
! Отговори
гого преди 6 години
акоо първиято ред има и за това се плащат заплати по този ред и не хората ще напускат ами концесионера аут, друг по кадърен ще се намери.
4
3
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Сезира !!! Сигурно не е от неговите хора !
3
2
 
15
 
! Отговори
нели преди 6 години
Борисов да сезира Цацаров за строителите в България дето взимат парите за строеж после продават апартамента на предварителен договор на хората ,крият ддс и подобни,,...ако не аз ще го направя! строителя е ВЛАДО строи в х. димитър пълен измамник не купувайте от него1
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички разбрахме, че от тия бизнесмени не става и от камарата им го казаха, какво трябва още да стане, че да се развали концесионния договор!
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът който удави държавата днес спасява удавените. Нема такава държава!!! И народ който да си го забива така като го избира за трети път. Ето защо нямаме авторитет никъде по света. Нема такива мишоци като нас. Той ни унижава, граби и лъже, ни си го слагаме за трети път??