Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!

Борбата трябва да е срещу пропагандата му, смята той
Обновена: 4 юни 2017 21:58 | 4 юни 2017 21:47, Анисия Иванова
196
Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!
Снимка: БТА

Ние сме изправени срещу информационната война, която терористите водят със западния свят и не можем да се справим само с конвенционални средства. Това подчерта бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев пред bTV.

"Ние все още се фокусираме върху последиците от терористичния акт, а не върху причините”, заяви той във връзка с вчерашния атентат в Лондон. По думите му една полицейска проверка в навечерието на атаката е щяла да покаже само, че бъдещите извършители имат редовни документи и вероятно няма причина да не управляват автомобила, с който след това ще връхлетят върху пешеходци.

"Ние трябва да се борим срещу тази пропаганда, да ограничим техните възможности чрез мрежите. Посланията им не бива да стигат до хората, които са уязвими. Трябва да се изградят достатъчно сериозни механизми, които да подпомогнат сред тези групи хора да има информираност (…) да подпомогнем модернизацията на исляма, да помогнем на тези идеи, които не са опасни”, подчерта Йовчев.

Той беше категоричен, че са ни необходими нов тип инструменти за въздействие върху застрашените от радикализация хора: "Източниците на информация трябва да имат друг профил, посланията трябва да са различни”.

Йовчев отбеляза, че спецслужбите действат превантивно и ефективно, но естеството на работата им не предполага публичност. Той не приема и обвиненията на Цветан Цветанов, че МВР е било буквално разбито по времето на кабинета "Орешарски”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** на страха са най-големи. Ако всеки се намаже с тях, може обвини другите в расизъм....
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе господин Йовчев, те са в най- цивилизованите страни и всички виждаме каква е интеграцията им - искат охолство , но да не работят
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се спрат войните в Арабските държави,тогава може би ще имаме спокойствие.Няма как дете загубило семейство си и всички близки да не стане лесна мишена на фанатици.Мъж изгубил жена си и децата си пак така...тези самоубийци са хора с минало ,което минало е прпито със смърт.Жалко за тях,защото по-този начин се отдалечават от ИСЛЯМА.
3
1
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ми айде почвайте - товарете ги на кораби...и марш в пустинята!Друг начин се сещам....но няма да го напиша...щото е радикален!
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо ще се модернизира едно паве, тогава ислама.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исляма вече е в 21-ви век! Хората се взривяват с високи технологии!