Социалистки се включват в "Жени срещу насилието"

Искат законодателни промени за млади семейства, равнопоставеност...
4 юни 2017 22:14, Анисия Иванова
15
Социалистки се включват в "Жени срещу насилието"
Снимка: БСП

Цялостната дейност на Обединението на жените-социалистки в БСП ще се подчини на инициативата на ПЕС-жени за 2017 г. "Жени срещу насилието", съобщиха от БСП. Днес се е състояло заседание на Националния съвет на Обединението.

Председателят на НС на Обединението на жените-социалистки Катя Николова е съобщила за планирани законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността, включително и на пазара на труда. 

Формацията предлага организиране на конференция в София под мотото "Насилието и агресията през очите на жената", а в област Пловдив предложението е за информационна кампания "Чуй ме! Виж ме!", която да включва и поставянето на лилави пешеходни пътеки.

Николова е информирала, че дейността на формацията ще се разширява чрез създаване на нови контакти в НПО, представителства на читалищни и училищни настоятелства, жените-предприемачи и представителите на обединението в местната влас.

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев е подкрепил плановете на Обединението, като е посочил необходимостта от повече гласност по темата с насилието върху жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комуннисти да са срещу насилието ?!Комунизма е избилл целенасочено милиони човешки същества, а тези били против насилието ...?!Крокодил - вегетарианец...Дървено желязо...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е невероятно лицемерие! Членове на партията извършила най-голямото насилие и погром срещу българскоро население застава срещу насилието. Но невежеството е навсякъде. Те овцете повярваха, че исляма е религия на мира, та едни социалисти ли няма да припознаят като врагове на насилието.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам подписка за създаване на програма ''Анонимните социалисти'' с цел отказване на социалистите от социопатологичните им идеи. Ще вербувам няколко познати психолози и психиатри за целта. Но първо трябва да проведем публична кампания за осъждане на социализма и комунизма като човеконенавистни идеологии също като националсоциализма.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това 1980 година лие по оня строи имаше това никои нее луд да удря жена а има и такива те са или пияни или луди или първите 20 им липсват а и не са добре с главата
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В материала са изброени проблеми, които засягат цялото общество.Защо социалистките си мислят, че имат изключителни права в тези сфери на човешките отношения?
5
4
 
5
 
! Отговори
еро преди 6 години
Няма добро, дошло от феминизъм и комунизъм.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жени с политика и революции не трябва да занимават..Нашите предци не случайно са прогонили Райна Княгиня от Панагюрище..Всички жени политици са луди *** шизофреници..
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Гейове няма ли ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял ден не сте писали за войната по пътищата.Защо?
1
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кирчо куфарчето... - ръководител...