Царя с едничка надежда: Няма да допуснем ЕС да се разпадне!

Съюзът не е даденост, предупреди бившият премиер
84
Царя с едничка надежда: Няма да допуснем ЕС да се разпадне!
Снимка: Булфото

Всички заедно трябва да запазим и изградим бъдещето на ЕС, така че следващото поколение да живее по-добре, призова бившият премиер Симеон Сакскобургготски по време на дискусията "Европа отново на път".

"По природа съм оптимист, за някои и наивник, но истински вярвам в Европа. Надеждата ми е, че докато гледаме в бъдещето, в другите планети, няма да пропуснем другите до нас. Надеждата ми е, че няма да допуснем ЕС да се разпадне", допълни Царя.

Той посочи, че е роден преди 80 години - цяло поколение преди ЕС.

"Затова ще разберете, че аз съм от хората, за които ЕС не е даденост или нещо, което е на готово. Моето поколение живя разделено в Европа – от войни, политика и "Желязната завеса". Но появата на този съюз направи Европа общност от хора с еднакви съдби и еднакви мечти", посочи Сакскобургготски.

Той призова хората днес не да протестират срещу, а да си дадат отговор с какво могат да допринесат за оцеляването на съюза и неговите ценности.

Бившият премиер се обърна и към сегашния Бойко Борисов по повод предстоящото председателство на ЕС през 2018 година, като посочи, че след броени месеци "ще застанете начело на най-смисления съюз в света".

Симеон Сакскобургготски обаче подчерта, че пред Европа има няколко реални опасности и за първи път след края на Втората световна война единството на Европа е поставено на карта.

Освен това по думите му за първи път от края на голямата война съществува реален риск младото поколение да живее е в по-лошо време от родителите си.

Бившият премиер посочи като проблем и мигранската криза и заяви, че решението на проблема не се измерва в квоти, убежище или паспорти, а "в човещина и това, каквото всеки от нас е готов да даде".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Много хубави думи от устата на едно руско ченге.
53
1
 
3
 
! Отговори
Прав е синът на Царя преди 6 години
Прав е - разпадне ли се ЕС, разпада се и България, имаме много "доброжелатели" сред съседите, а и на изток, които само това чакат... Дали е негово мнение или само използват името му за публикации?... Както и да е - след мандата му като министър председател вече никой не му вЕрва...
52
1
 
4
 
! Отговори
Царя преди 6 години
България е европейска парламентарна република и няма никакъв цар! Този човек е синът на последния истински български цар - Борис III. Испанец е и децата му знаят слабо български, съдейки по обърканите им изказвания по телевизията. Фамилията присъства редовно единствено в жълтите хроники на треторазредните европейски издания. Дори английският кралски двор се е отказал от името "Сакс-Кобургота" (от срам) и е приел "Уиндзор"...
51
1
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
Царя? Нали беше г-н Сакскобурготски, беше и министър председател (един от най-слабите), отказвайки се официално от титлата? Цар и велик държавник е бил баща му, но за съжаление не е наследил неговите гени и ще си остане Симеончо (и то само за тези, които го помнят като малък)....
50
0
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Хубаво е в сегашната Европа за политици - крадци!
49
1
 
2
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Все Кобурги разбираш ли....
48
4
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Царят винаги ще си остане цар, а излъганите ще си останат излъгани защото са го позволили..... А НИЕ е редно да спрем да мрънкаме и да си гледаме паницата. И по другия въпрос....Симеон-Хасан не е престолонаследник. Престолонаследник е Борис 4-и синът на Кардам. И да за нашата държава.....е доказано, че за република не ставаме (не съм поклонник на кобургската династия), но държавите монархии в Европа Вървят много добре, ШВЕЦИЯ,НОРВЕГИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, че дори и Испания...Англия да не говорим..
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам-днес на улицата -децата играят на някаква нова игра...Питам ги -как се казва и каква е целта...Отговорът беше :"Царю-пар.цалю,колко ти е акъла?"...Такива като него,завзели властта не само в цяла Европа,водят света към поредната световна икономическа катастрофа,която този път ще завърши не само с национални, а -по Троцки-със световна политическа революция!
46
4
 
5
 
! Отговори
wes преди 6 години
какъв цар си ти си един който се интересува само от неговото си - заври се в миша дупка и изчезвай , непотребен на никой - май.ната ти никой не те изка излишен си навсякаде
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богатите като" царю" дето ни оправи за 800 дни , няма да допуснат ЕС да се разподне , а бедните може би искат обратното. ЕС направи бедните още по бедни и богатите още по богати. На револйцияите изравняват всички.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх лозе пази . Та и царят пази кочинката ЕС ,щото му фръкнаха ,,нивичките и г оричките ,,аризани от,, УБОто,, . Със зъби и нокти ще го пази .Иначе изгарят келепирите .
43
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Как не го е срам този мошеник и измамник! Измести барон Мюнхаузен и Синбад Мореплавателя с великите си лъжи. Та след него се научихме, че няма Благородна лъжа/ Лъжата си е лъжа/ и също изключително Важно нито Европа нито Света го взима на сериозно, а си го знаят и познават.............
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царю честити! Вземи се скрий! Видяхме твоите 800 дни! Щеше да ни оправиш! Дано си оправил Хасан! Оправи всички до девето коляно! Казината са отворени! Живей вечно и се радвай, че си ни оправил! Всеки рани или късно си получава заслуженото! Ти също! Дано децата ти имат повече морал! Скрий се! Изчезни! Затвори си устата!
41
3
 
20
 
! Отговори
JOJO преди 6 години
И на кого е цар тоя изсухлен комарджия ???
40
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
България е временно в ЕС,другарю цар.
39
4
 
13
 
! Отговори
Сюнета преди 6 години
Не, че нещо ... ама малкия Хасан обрязан ли е? Престолонаследника. Симеон-Хасан.
38
1
 
10
 
! Отговори
евроинтеграция преди 6 години
Царю честити, българите бити.. ...всички сме вече сити... ...травестити...
37
3
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
ЕС НЕ Е ДАДЕНОСТ ЕС Е ---СВЕТОВНА ПОСЛЕДНА СТЪПКА НА РАЗВИТИЕТО НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО ---МАРКС СЛЕДВА ВСРО----ВСЕМИРНО РАЗВИТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО----ЕНГЕЛС ЧЕТЕТЕ КАПИТАЛЪТ-----НАСТОЛНА КНИГА НА КАПИТАЛИСТА
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Либералист 30Брей, брей, брей.....пък аз, глупакът, си мислех, че ние сме РЕПУБЛИКА!!! Оказва се (според тебе) че сме монархия!!! Да кажеш случайно датата на "коронясването" на този "цар"!? А...... и датата, откогато сме "монархия"!
35
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да ми обясни, кратко и ясно, ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ И НА КАКВА ЮРИДИЧЕСКА ОСНОВА наричат тази особа "цар"??????????????????????