Да я разсекрети ли? Радев решава до дни за стенограмата за КТБ

Втората обаче ще остане в тайна, била с гриф "поверително"
29
Да я разсекрети ли? Радев решава до дни за стенограмата за КТБ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев няма да разсекрети втората стенограма за КТБ от заседанието на 14 юли 2014 г. Тя е с гриф "поверително" и за нея няма решение от съда, няма как да бъде нарушен законът, съобщи "24 часа".

Още по темата

До края на седмицата Радев се очаква да вземе решение дали ще разсекрети стенограмата от заседанието на КСНС на 29 юни 2014 г.

За това има и решение на Административния съд в София, че няма проблем документът да бъде оповестен публично, защото не разгласява "професионална тайна".

Президентът вече поиска съгласието на всички 21 участници в срещата при предшественика му Росен Плевнелиев и повечето дадоха положителен отговор.

Единствено самият Плевнелиев се обяви публично против с аргумента, че това ще срине авторитета на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Иван Христов преди 6 години
А с Цецо Василев какво се случва?
25
0
 
1
 
! Отговори
Алекс М преди 6 години
Много ясно, нали затова има власт и може де прецени кое може и кое не бива да бъде оповестяване. Няма да изпълнява прищевките на платените журналистчета в страната, които получават пари, за да забъркват скандали и да всякват страх в обществото.
24
0
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Стига с тази стенограма. Стенограмата няма да върне милиардите, които Василев отмъкна.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаОт обърканите ти приказки излиза, че Радев е добър слушател. Ще ти припомня един факт: по времето, когато Радев е бил зам. началник и началник на ВВС, същите тези ВВС са почти престанали да съществуват, поне в частта изтребителна авиация. Да, писал е разни писма, които по закон е длъжен и нищо! Според теб какво трябва да направи един български офицер в такъв случай?И двамата определено не струват, като офицери!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев и Плевнелиев са на едно мнение за втората стенограма. Следва логичният въпрос: *** ли е Радев?
21
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен18 От този, на снимката, и от оня, Банкянския, кой е по-истинския генерал? Шапкаря, водил часовете по физзарядка в Симеоново, каратиста, без нито едно спечелено състезание, назначения за генерал от Гоце, Доган и Царя, или този, който е изкачил Йерархията със знания и способности, че даже е бил и пръв сред чуждестранните слушатели на Американска, тоест-Натовска военна академия?
20
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ Извинявай, ама ти пишеш пълни глупости, а не в статията са написани!! Плевнелиев, ако имаше и най-малък намек, злепоставящ Москва, пръв щеше да надигне вой за разсекретяването и! Той през цялото време виеше като вълк срещу Русия, даже нито на един 3-ти март не спомена с чия помощ и от кого сме се освободили, върти , суче, но не казва....Най върлия противник на Рукия да си мълчи, ако има това в ръцете? Пълни глупости!
19
6
 
4
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 6 години
КАК ЩЕ РАЗСЕКЕРЕТИ СТЕНОГРАМАТА ---КАТО ВЕДНАГА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО , ЧЕ ПАРИТЕ ОТ КТБ СА ЗАМИНАЛИ ЗА МОСКВА??!!!!КТБ---БЕШЕ БАНКАТА НА "Южен поток"!!!!!"ПАТОКА" УМРЕ----- и парите заминаха за Русията....а ,*** остана с пръст в устата пак!!!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте стенограмите! И без това се знае, че ще трябва овцете да плащат. И без това овцете само блеят! Политици и банки... Равно на обирджии....все едно 'иг***нин да ти влезе в двора. Взема де що свари. Банка ли е....бягай далече. Трупай пари в дюшека и купувай имоти...ама без кредит, иначе потъваш баааавно и за радост на банкерите.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя се прави на генерал.Но на мен вече ми заприлича на КЛОУН от цирк Банкя-КОЙ.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Peevski prucna silno..Aa..Bareka bil malko po nazad e...tui to glutna malko sosche,drugoto e sekretno..Vankata...a Cvetan..e..ee..merishee
15
1
 
16
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
Има по всичко личи неща, които не са за "общ прочит"! И не касаят само КТБ, само банките, само България и т.н.?! Та затова неолиберални грантаджии яростно се юрнаха да пазят стенограмите!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев още си мисли че ,има авторитет !!! *** ! Какви ли ги е свършил та,сега се крие зад авторитет !?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смех ... цирк буш
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опаа, и тоя клекна на КОЙ.........Хайде честито на гласувалите за "независимият"........БСП са се еманципирали от ДПС ама "когато тате им купи колело".......
11
1
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
г---н РАДЕВ СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТЕНОГРАМАТА Е ЯСНО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАКВО ОЩЕ ЩЕ ПРИКРИВАТЕ С ГРИФТ---ПОВЕРИТЕЛНО ДАИТЕ КРАДЦИТЕ НА СЪД---ТОВА ИСКА НАРОДА И НЕ ГО ЗАЛЪГВАИТЕ С ШМЕНТИ КАПЕЛИ ЗА ТОВА ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБЕ ПОВЯРВАХА ВИ ЩЕ ГИ ЗАПЛЮЕТЕ ЛИ И ВИЕ КАКТО НАПРАВИХА ВОЛЯ И ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ ЩЕ ЗАЩИТИТЕ ЛИ ПОНЕ КЛЕТВАТА КОЯТО ДАДОХТЕ ПРЕД МЕН И ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ БЪЛГАРИ ЩЕ ЗАКОПАЕТЕ ЛИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ --БЪЛГАРИЯ
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Poveritelno vi vzeha parite i kazaha chakai malko
9
2
 
12
 
! Отговори
учьерин преди 6 години
Заспали ягънцааа
8
1
 
12
 
! Отговори
tato преди 6 години
Ако не се съгласи значи има и комунисти които са замесени и то от големите Ей сега ще лъсне истината кои и колко е корумпиран.Питатели какво стана с прословутата казарма на каракачанов или въпроса беше до креслото не до казарматаеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееех ГЛУПАВ НАРОД И ТОВА СИ Е
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има д крие Плевенлиев? Своето участие в обира?