Коренът на тероризма – военните авантюри в арабския свят

Евростолиците вече не са символи на толерантност, а фронтове
17
Коренът на тероризма – военните авантюри в арабския свят
Снимка: Reuters

Лондон от един от символите на етническа и религиозна толерантност, сега е фронтови град, а това може да се каже и за голяма част от столиците и страните в Европа, смята президентът /2002 г. – 2012 г./ Георги Първанов.

Още по темата

"Някой трябва да отговори на въпросите: защо се стигна дотук, защо се удря Великобритания, Лондон, кой започна всичко това, зщо беше тази авантюра в Ирак. Оттам тръгнаха нещата, както по-късно призна и Тони Блеър. Вместо тероризмът да се овладее на място, се създадоха много терористични фронтове във всички посоки", коментира  той пред Нова тв.

Според него нещата са тръгнали "от безумните военни авантюри в арабския свят".

"Разбира се, трябва да видим и социалните корени на всичко това – тези хора са лишени от цели, от идеи за съдържателен живот. И затова търсят начин да реализират себе си чрез подобна крайна мярка", смята Първанов.

Той коментира и решенията на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев, който се проведе миналата седмица.

"Този съвет излъчи спокойствие, беше кротък съвет. В този смисъл знакът е добър. Има едно място, където могат да си говорят нормално. Но не смятам, че можем да бъдем въодушевени от становищата на този КСНС", заяви Първанов.

По думите му идеите, които са приети, са "ялови в немалка част от тях".

Що се отнася до разсекретяването на стенограмата за КТБ, Първанов коментира, че интересът е висок и няма как да не бъде показана, но това не трябва да се превръща в практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
kalitravel преди 5 години
Така си е!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕЖУРНИЯТ ПО Путин рече да се обади...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще потръгне бизнесът с цветя и плюшени мечета.
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според него нещата са тръгнали "от безумните военни авантюри в арабския свят".Има предвид Сирия, където Асад започна да избива студентите и Путин, заедно с Хизбула и Иран, застана на страната му.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите на арабите са повече проблеми на самите араби щом повече плачат,че ги мачкат,а те си плащат,знач че вадят горещи картофи с нечии други ръце,яли ли ги или не ама те да се не парят,онез дето ги вадят да ги духат за охлаждане и от супата кат им ги вадят и да им ги мачкат,а тези викат духайте супата да не пари защот сме дали пари,как и с баницата,там са замени с други зеленчуци,има ястия дет са прикрити с тесто и горещи,правило не е луд тоз дет яде,а онзи дет дава баницата,хитро роднински
12
2
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
Европа да се дистанцира от близкия изток на всички нива, никакви военни мисии никакво нато мато, сащ ни ползва само като алиби, щит и ръжен европа е нае ана от сащ яко! Озваждаме всички евро мисии там до един. Името европа трябва да бъде забравено в близкия изток. Нека сащ операт пешкира който те оакаха. Отдело екстрадация масово на мюсюлмани до нива от 0.01 процента от населението, както е в япония. Там не газят хора по улиците а защото не допускат ислямски гета, японска му работа, не турска
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne triite!!Korenut ne e zaradi namesata v iztoka ne zablujdavaite horata!Korenut e v samiyat koran,kudeto sveshtennata voina e nachin na mislene i jivot v borba sreshtu evrei,hristiyani i vsichki drugi.Taka ili inache invaziyata na myuslitata e organizirana sreshtu vsichki nas,a zapada prevantivno izprevarva subitiyata.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Коя е Русия да се бори с нещо бе *** :) Бюджета на военните им е по-малък от на Google . Борил се и той вече. Тея са светлинни години назад в игрите на тронове.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е истината. Ирак нападна Кувейт от там почна конфликта с Ирак.Бин Ладен нападна САЩ с небостъргачите от там почна конфликта с Афганистан. Пещерните хора да си носят отговорността за деянията. Не да реват . Като нападаш някой си носиш и последствията.
8
5
 
13
 
! Отговори
кой преди 6 години
Най после истината е в заглавието,но кой ще носи отговорност за тези авантюри.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас не ни е страх от тероризма защото агент Гоце може да натръшка с винтовката всички терористи като архари. Агент Гоце е снайпер елит!
6
2
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ей малоумнициии! По тая логика всеки клошар е потенциален убиец! Хаха. Те са такива генетично. Религията допълнително ги стимулира и озверява.
5
0
 
2
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
коментира той пред Нова тв а ти само копи-пейства на готово както винаги
4
9
 
22
 
! Отговори
Коренът на тероризма преди 6 години
Корени на тероризма:- демокрацията- толерастията- Меркел- бежанците - сороските организации и симпатизантите им дето посрещаха крайни ислямист с меченца- обратните във властта дето не им пука за поколенията, защото нямат такива- ББ
3
0
 
1
 
! Отговори
Laso преди 6 години
Koi sa nai-renomiranite voenni zavodi v sveta s nai-visoki rastove na proizvodstvo i pechalbi...kade e ranglistata na top 1000 nai-proizvoditelni voenni firmi s nai-visok rast na prodajbi?! Koi sa im klientite?! V koi kreditni banki se vlivat tesi ogromni reki ot pari za regionalno i demografsko razbitie?!
2
4
 
19
 
! Отговори
до 1 Либералист преди 6 години
Абе рано си се дрогирал бе Гейстънчу . Русия единственна се бори с терористите а Арабския свят го разровиха с цветни демократични евроатлантически революции САЩ и Европа.
1
30
 
8
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
където се вре Русия, последвствията са само глад, убийства и безпътица ....