Симеонов не видя нашествие на мигранти, но: Армия на браздата!

България се справяла най-добре с кризата с нелегалните в целия ЕС
Обновена: 5 юни 2017 11:25 | 5 юни 2017 11:23, Камелия Цветанова
42
Симеонов не видя нашествие на мигранти, но: Армия на браздата!
Снимка: Reuters, архив

Има действащи каналджийски мрежи на територията на страната ни, но няма опасност от масови опити за преминаване на границата. В това увери вицепремиерът Валери Симеонов след катастрофата на магистрала Тракия, пир която загинаха девет нелегални мигранти, а други осем от Афганистан, Сирия и Пакистан се озоваха в болница.

Още по темата

Според Симеонов е нужно затягане на граничния контрол. Той обвини служебното правителство, че е пренебрегнало преминаването на бежански групи.

"Натрупаният опит през изминалите две години трябва отново да се приложи. Трябва да има присъствие на армията по границата, тъй като това представлява от една страна по-голяма гаранция върху контрола, а от друга - поддържането на боеготовността на българската армия", отсече вицето пред "Фокус".

Според него от групата мигранти, пострадали на "Тракия" само един е сириец, което показва, че продължава тенденцията да се търси по-добър живот от авантюристи, не от Сирия, а от други държави, които не са във война или при които няма как да се приложи хипотезата за бежанци.

Симеонов обаче отсече, че България се справя най-добре с овладяване на миграционните процеси в целия Европейски съюз, като няма нужда от промяна на политиките в това отношение.

Той допълни, че граничната ограда е завършена, като остава тя да бъде оборудвана с камери и датчици, което ще направи съоръжението невъзможно за преодоляване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Съгласен съм с 13.Симеонов отдавна е обърнал палачинката в тигана и се изказва ......мани, мани....То си е така. Когато застанеш близко до камбаната....се съобразяваш със......звука.....А дано ме е разбрал............Иначе е симпатяга.
21
0
 
2
 
! Отговори
Heak преди 6 години
Migrantite sa na magistralite, pristanistata i po letistata...dvijat se s druga skorost...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега вече към корумпетата каналджии ще се прибавят и тези, от армията. Тъй де! Няма само едните да си облизват пръстите!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MenАрмията охранява границата в момента, въпреки че няма право според закона. Освен това не за 40 000 хрантутника а 20 000 (след последната реформа). От който 5 или 6000 вече са напуснали поради мизерни заплата. А много скоро напускащите ще станат 5 или 6001.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти се благодари,че няма масови опити,защото тогава бутафорната ви ограда ще се срине за миг и ще отидат зян стотиците милиони левове,които потрошихте за нея.А иначе мигрантите си минават ежедневно на малки групи от по 15-20- и повече човека,които стигат само до сръбската граница,където ни ги връщат обратно.Но това за В.Симеонов не е нищо.
17
1
 
7
 
! Отговори
Men преди 6 години
Я, изненада, армията и границата не охранява. Интересно ми е тогава какво точно правят по цял ден тиа близо 40 000 хрантутника?
16
0
 
14
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Афе Симеонов, ти като ги говориш тези глупости че сме се справили най-добре в ЕС поне вярваш ли си.Знаеш ли кои се справиха - Унгария, Чехия и Полша. При теб само говоренето много. Постоянно хващат в градовете нелегални и после сме се били справили. Справили сме се със затварянето на очите на народа и се правим на велики а сме гола вода.Стегни се малко, бъди мъж.Дела трябват, не думи.
15
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Боже, Боже едно време имаше огради гараничари да не се бяга от соц. лагера , сига е обратно.................обърка се тоя свят......................
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DronkiteНе лилотите приятел а самосвалите на фирмите които строят оградата тоес на ОП
13
1
 
11
 
! Отговори
Циник до 15 преди 6 години
По наглостта си алаходупците в сайта - не отстъпват на арабските си братя!Вместо да се извинят за касапщината на събратята си...и да са по-ниски от тревата - те бълват бълвоч.Това е донякъде добре - все някога, и последния заблуден либераст, ще разбере, че единствено правилното е - чистосърдечно да ги мрази!
12
1
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Аман от гарбидж !
11
7
 
32
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Правилно и да стрелят показно. А между другото по темата, Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ и Египет прекратяват дипломатически отношения с Катар, заради намеса във вътрешните работи и подкрепа на тероризма. А ние кога ще прекъснем отношения с турция по абсолютно същите причини и много други ?
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И армията да му пълни хотела
9
2
 
20
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Уффф...пък аз си мислех, че етническата злоба я насаждат касапи като тези в Лондон!На мен не ми трябва Симеонов - да ги мразя и в червата! Неблагодарно..долно..племе!
8
9
 
34
 
! Отговори
мотел преди 6 години
Мотелът Козия Рог е мястото където се срещат трафикантите и граничните корумпирани полицаи ,и трафика се държи от патриотичните фирми....питайте бежанците и тарторите им и ще се разберат много истини за далаверите на патриотите по граничната бразда
7
12
 
20
 
! Отговори
БГ Закон преди 6 години
Какво предвижда Българския закон за денонощтното насаждане на етническа злоба и омраза в българското общество и в Балканските страни от ПсевдоПатриотичните-фашистки лидери....има ли ДАН и ПРОКУРАТУРА в България и до кога ще се толерират такива национални предатели като Валерия Симеонова.....
6
1
 
5
 
! Отговори
Dronkite преди 6 години
Togava bg piloti li vkarvat po vazduha bejanci v monarhicnnata republika bistrica? S vazdushni liftove, vajeta, parashuti, samoletcheta, paraplaneri, deltaplaneri, helikopteri i obiknoveni hvarchila?!
5
15
 
24
 
! Отговори
вън вън вън преди 6 години
Псевдопатриотите-фашистите ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска и Демократична БЪЛГАРИЯ....с нацистки методи България се отдалечава от Европейските и Демократичните цености
4
10
 
34
 
! Отговори
Съд преди 6 години
Този влашки ром защо не е в затвора за кражбите и далаверите на златната ограда...вижте го хубаво дали мяса на българин......чист Псевдопатриот крадец и мошеник
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"което ще направи съоръжението невъзможно за преодоляване." Този вярва ли си. Навремето имаше кльон гранични войски, минни полета че пак не беше невъзможно да я минеш. Оградата показва къде нямаш работа а не пречка за този който иска да мине.