Симеонов не видя нашествие на мигранти, но: Армия на браздата!

България се справяла най-добре с кризата с нелегалните в целия ЕС
Обновена: 5 юни 2017 11:25 | 5 юни 2017 11:23, Камелия Цветанова
42
Симеонов не видя нашествие на мигранти, но: Армия на браздата!
Снимка: Reuters, архив

Има действащи каналджийски мрежи на територията на страната ни, но няма опасност от масови опити за преминаване на границата. В това увери вицепремиерът Валери Симеонов след катастрофата на магистрала Тракия, пир която загинаха девет нелегални мигранти, а други осем от Афганистан, Сирия и Пакистан се озоваха в болница.

Още по темата

Според Симеонов е нужно затягане на граничния контрол. Той обвини служебното правителство, че е пренебрегнало преминаването на бежански групи.

"Натрупаният опит през изминалите две години трябва отново да се приложи. Трябва да има присъствие на армията по границата, тъй като това представлява от една страна по-голяма гаранция върху контрола, а от друга - поддържането на боеготовността на българската армия", отсече вицето пред "Фокус".

Според него от групата мигранти, пострадали на "Тракия" само един е сириец, което показва, че продължава тенденцията да се търси по-добър живот от авантюристи, не от Сирия, а от други държави, които не са във война или при които няма как да се приложи хипотезата за бежанци.

Симеонов обаче отсече, че България се справя най-добре с овладяване на миграционните процеси в целия Европейски съюз, като няма нужда от промяна на политиките в това отношение.

Той допълни, че граничната ограда е завършена, като остава тя да бъде оборудвана с камери и датчици, което ще направи съоръжението невъзможно за преодоляване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
35
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Аман от тея далавераджии!Срещу съответната сума и на черното ще рекат бяло!
1
7
 
38
 
! Отговори
влах ли e? преди 6 години
Валери Симеонов влах ли е защо има такива подпухнали очи като на Български ром-дасикане рома