Зов от Борисов към Европа: Единна европейска армия да ни пази всички!

"Колко танка и гаубици има всяка страна, нека се използват заедно"
Обновена: 5 юни 2017 17:08 | 5 юни 2017 12:52, Камелия Цветанова
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова Европейския съюз да обедини силите си и да направи европейска армия, която да се грижи за сигурността на всички държави от Общността.

Още по темата

Според него ЕС трябва да се защитава със своя отбрана като цяло и това е най-правилното решение.

"Какво по–просто от това? Имаме единни решения, имаме единна валута, Европейски парламента, Европейска комисия. Колко танка има Германия, Франция, България - дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Колко самолета, гаубици имат отделните страни. Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло", отсече той по време на дискусията "Европа отново на път".

Борисов припомни, че преди 25 години се говореше за разоръжаване, а сега пък заради новите предизвикателства стана модерно да се говори за това кой колко милиарда бил похарчил за въоръжаване.

"Каква е Европа в момента и ако направя една справка, съм написал 20-30 съболезнователни адреса само в последните месеци. Чудим се какво да напишем в тях. Всяка сутрин се събуждаме и дали в Лондон, дали в Афганистан, дали на друго място - десетки убити и ранени. И се въртим около средствата и не си говорим за причините, които не са удобни политически. А то е толкова ясно докато върви надпревара за въоръжение",  коментира той.

Борисов отсече още, че България задължително трябва да въведе еврото, защото е поела този ангажимент.

"Дори и в България си позволяваме да казваме – когато станем готови, когато ние решим, тогава ще влезем в еврозоната, но когато сме подписвали, много ясно е записано, че трябва да приемем еврото. Като нация, като политически елити трябва да вземем решение и да кажем, че ще направим всички усилия да влезем в чакалнята на еврозоната. В противен случаи ние не можем да се сърдим, че държавите в еврозоната искат да си гарантират своята валута", коментира той.

По думите му България няма друг път освен да работи с цялата си активност, на всички нива, за цялостта и силата на Европейския съюз.

"В момента имаме съседи с много проблеми. Трябва да бъдем перспектива на хората, които живеят в този регион", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
4
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Така е Баце, от твоето управление даже "матпяла" избяга. Скоро ще останете само от ВИС и СИК. Ще се гърмите докато нищо не остане и от вас. Долни , *** мутри!
101
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А европейките с бурки ще бъдат общи,нали?Не,благодаря.
100
2
 
3
 
! Отговори
ЩО НЕ МЛЪКНЕШ, БОКО преди 6 години
ЕЕЕХ, ***, КОЙ ДА ТИ ОБЯСНИ, КАКВО Е СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО - САМИ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИМ, САМИИИ. ТОВА ДА НЕ ТИ Е ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ. БОЖЕЕЕ, КАКВА ТИКВА. ВИЖТЕ КОЛКО Е НЕЛЕП С МУТРЕНСКОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са миротворците. Пак безумно много средства за каузи без ефект.
98
4
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
Централните сили смазаха русия ПСВ при това само с 4аст от силите си --ВСВ ссср едва оцеля само благодарение на САЩ и Британия - Обединена ЕС армия Зна4ително ще превъзхожда във вси4ко русия
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Провалилия се ГЕРБ НАПРАВО описа родната ти ко4ина -русия -
96
3
 
11
 
! Отговори
Провалилия се ГЕРБ преди 6 години
Държава без млади хора, ниски заплати, бедни хора, скъпо здравеопазване, резнебитено образование, олющени градове и села, болен народ, кретаща икономика, крадлива власт, беззащитни хора , слаба власт, некадърни и крадливи управници, равнодушни и отчаяни хора....
95
7
 
2
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
на практика ес има вси4ко необходимо- технология хора опит традиций - да създаде най мощната военна сила на света ... но това е огромна кра4ка с глобални последици -- изместване на САЩ като лидер издигане на сила способна да размаже руснаците като *** ... на практика имперски инструмент променяш световния ред - най добре да си караме с НАТО като до сега и да дигнем разходите до 2% за отбрана САЩ с право казват 4е плащат пове4е от колкото е справедливо
94
4
 
3
 
! Отговори
Гурбет преди 6 години
Добре че царя ни уреди в европа инак тиквеноподобий щеше да ни умори от глад. А станишката вобще не подлежи на коментар! Знаете го.
93
0
 
0
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
няма как да стане..... говорим за около 2 000 000 кашика това е ужасно сложна организация ... а и определено няма да е по евтино
92
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Подобен род политика трябва да бъде наречена "цинарот", сиреч на еврейски "канал". "Каналът" в Кабала служи като проводник на енергията циркулираща между сефирите. Такъв е и Борисов, той е "цинарот" - "сиреч "канал". Само дето ние го смятаме, не за канал, по който тече божествената енергия, а за канал, по който текат отпадните води на тоалетните;)))
91
6
 
2
 
! Отговори
Провалилата се БСП72 преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
90
2
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Борисов припомни, че преди 25 години се говореше за разоръжаване, - ТОЯ Е ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА....
89
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Колко танка и гаубици има всяка страна EЙ ТИКВА, ГЛЕДАЙ СИ БОСТАНА, И ЖАЛКИТЕ ТЕНИС УМЕНИЯ; ТИ ГАУБИЦИ И ТАНКОВЕ ВЕЧЕ НЯМАШ ! *** ПРЕМЪДРИ : МИНАВАЛО ЛИ ТИ Е ВАКУУМА В НАДВРАТНАТА ТИ ЗОНА КОЛКО СТРУВА ЕДНА РАЗХОДКА НА ИСПАНСКИ ТАНКОВЕ (ПРИМЕРНО) ДО БЪЛГАРИЯ ???
88
3
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ПЛАЧ от Борисов към ЕС: ПОМОООЩ ИМАМЕ САМО ПРАШКАРИ, СТРЕЛЦИ С ЛЪК И НЯКОЙ ДРУГ НЕЩАТЕН КОПИЕНОСЕЦ (КАРУЛ ДАВАТ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО КАК ДА ГИ МАХНА ОТ ТАМ ???? ЕДИН ГЕРБЕР ДИРЕК-ДОБРОВОЛЕЦ ДА ИМАШЕ, АМА СА САМО ДИРЕЦИ В ГЕРБ). ИНАЧЕ ИМАМЕ РОМСКО МАЛЦИНСТВО КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЕВЕНТУАЛНА КОННИЦА НО НА МАГАРЕТА.
87
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
По-лесно е някой друг да ти напрай армията и да те пази. Иначе сам да поддържаш армия е доста отговорно понятие и скъпо, а на Тиквата не му се дават пари за хора, които един ден могат и да го свалят от власт. Затов ае по-добре да има чужда армия, която д ате пази от народната любов;)))
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимка 1 има три члена и три членки на ткзс-то. Познахте ли кои са органите!?
85
3
 
10
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ПЛАЧ от Борисов към Европа: Единна европейска армия да ни пази ЩОТО НИЕ КРАДЛИВИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ РАЗГРАБИХМЕ НАШТА. ОБЯВИХМЕ Я ЗА ОСТАРЯЛА, НЕНУЖНА И ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА - ЗА ДА ИЗЛЪЖЕМ НАРОДА ЧЕ Е САМО ЖЕЛЯЗНА СКРАП ПО 0,26ст/кг И ДА ГЕПИМ ЗЛАТО, ПЛАТИНА,ПАЛАДИЙ , СРЕБРО, С КОИТО Е ПЪЛНА ВОЕННАТА ТЕХНИКА. ОСТАВИХМЕ 22 000 ЩАБНИ ЧИНОВНИКА И 8000 "ВОЙНИКА" САМО ЗА ДА СИ КРАДЕМ СПОКОЙНО И БЮДЖЕТА ДА Е СКАЛЪПЕН ЗА 3-4 ГОДИНИ.....
84
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук тряваше да присъства и най-успешният премиер на България след 1989,който я извади на два пъти от банкрут-Иван Костов.Ако наистина милеят за интересите на цяла България.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ще носи отговорност за българското председателство на ЕС 2018,затова Борисов да не бърза,да изпълни заръките на Путин,които идват чрез Нинова и Станишев,а тези на Брюксел и ЕНП,на българските граждани.Защото,за "благодарност",ще му организират отново погроми,както в 2013.