БСП към МВР: Сверете си данните за бежанците

Да организираме бригада за строежа на оградата, предлага левицата
6 юни 2017 17:00, Анисия Иванова
34
БСП към МВР: Сверете си данните за бежанците
Снимка: БСП

МВР и службите да си сверят данните за състоянието на границата и колко хора преминават през оградата, призоваха от БСП на пресконференция по темата национална сигурност.

Извадих всички публикации от април-май, в които управляващите твърдят, че миграционният натиск е силно намалял - между 8 и 10 пъти, само че в последните дни станахме свидетели на бежанци да бъдат залавяни в централната част на България, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

"Имаме смъртен случай, имаме деца, част от трафика. Стана ясно, че всъщност и човекът, който организира трафика, го познаваме - бил от Лъвов мост, известен на службите афганистанец - бежанец", посочи той.

"Новата контрабанда е именно трафикът на хората", заяви Добрев и посочи, че всеки един от бежанците, които пострадаха при инцидент на магистрала "Тракия", твърди, че е платил между 3000 и 6000 евро.

Той отбеляза, че защитното съоръжение на границата се строи вече три години. За това време се строи плавателен канал между море и река, отбеляза той. Оградата от двуредова се превърна в едноредова, ако искат да опънат една жица и да кажат, че са я завършили, но както виждате през това съоръжение преминават ежедневно хора, коментира Добрев. Ако управляващите имат някакъв проблем, може да организираме и бригада, предложи социалистът.

Добрев припомни, че миналата година правителството на Борисов е получило 160 млн. евро, които е трябвало да бъдат инвестирани в национална сигурност и опазване на границите. По думите му заради забавени обществени поръчки, нито един лев не е инвестиран нито в камери, нито в други съоръжения за защита.

Заместник-председателят на БСП предупреди още, че в системата на МВР зрее сериозно напрежение, очакват се дори стачни действия. По думите му всичко това е заради липсата на елементарни условия на работа и изключително ниското заплащане. Той отбеляза също, че на системата не й достигат между 1000 и 1500 служители, а управляващите не изпълняват предизборните си обещания, пише БТА.

Лидерът на софийските социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов призова МВР и службите да си направят своите сверки и данни за състоянието на границата и колко бежанци пропуска или не пропуска оградата. По думите му след като има някаква пропускливост, това не става без знанието на институциите и държавата по граничните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
28
 
! Отговори
Циник до делта преди 6 години
Абсолютно точно...и при англичаните е същото!Единият тарамбук бил ту либиец...ту сириец!Тези човеконеподобни нямат контролиране!
7
0
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дайте границата на Динко на концесия - 30% от парите на клетите бежанци за него!Рапони
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
целта с въвеждането на еврото е май да може вече и бежанците да трепят баби.Ше ни праВЯТ ГРАНИЦА ЗА ОТСЯВАНЕ КОЙ СТАВА ЗА ЗАПАД И КОЙ НЕ .Който неможе да чисти ,подмива и слуша белите еврогейове и пияници ще го остават тук. Тук атентати няма да отритнатите от запада тук ще се обучават радикални защото ще се радикализират .
5
9
 
10
 
! Отговори
бригада Динко преди 6 години
Кирчо за три години ще построи и Софийското море, кака Корни да му връчи една кирка и лопата за откриване на риболовния сезон
4
2
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
Някой да се съмнява в истинските намерения на Групата за Еничарство на Република България
3
13
 
3
 
! Отговори
Болгар преди 6 години
Боже, колко сте зле....
2
15
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Бригадирско вижение начело с Бригадир Аспарухов и Корнелка да радва очите край огъня.
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю комисар, може ли да направим ленински съботник