Много закони = слаба държава? А депутатите "бълват" закони!

Герджиков: Слабата законодателна система води отлив на инвеститори
6 юни 2017 10:45,
25

Каква работа свършиха депутатите за 1 месец, откакто са в парламента? Според Огнян Герджиков не е необходимо те постоянно да "бълват закони".

"Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, тъй като законодателството има нужда от стабилност. Ние сме изключително нестабилни, непредвидими в законодателната си част, което е страшен бич", заяви бившият служебен премиер пред Bulgaria ON AIR.

Герджиков смята още, че липсата на стабилна законодателна основа е причината да нямаме инвеститори в страната.

Политикът сподели виждането си, че, според него, съставът на парламента "буди не добри истини".

"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти, а Народното събрание е на първо място законодателен орган. Юристите са 21, а трябва да бъдат поне три пъти повече", категоричен бе Герджиков.

Освен това, бившият служебен премиер смята, че липсва равновесие и между половете в парламента.

"Жените са много по-малко от мъжете, а по-голямото присъствие на дами в пленарната зала е необходимо за спокойствието в парламента", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е крайно агресивна към хората дори казват,че България в момента е най-лошото място за живот в света благодарение на пожарникаря и Цоко пеленгатора дори в Ирак живеят по добре,а ние им опростихме 2 милиарда!хаха
20
0
 
12
 
! Отговори
_ преди 6 години
Проблемът не е, че няма достатъчно юристи вътре. Най-големите тъпотии в законите ни са творение на юристи без грам логическа мисъл. Проблемът е, че няма достатъчно честни и мислещи хора там...
19
0
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЗАКОНИТЕ ТУКАШНИ ЗА МЕН НЕ ВАЖАТ ! ЩЕ СИ СМЕНЯ МНЕНИЕТО И ДЕЙСТВИЯТА ТОГАВА КОГАТО ВИДЯ РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ В ЗАЩИТА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА (ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН - ГРЪБНАК НА ДЪРЖАТА)
18
0
 
21
 
! Отговори
отражение преди 6 години
Със съжаление го казвам, но българския парламент е отражение на българското общество - караници, празни приказки, нескопосано свършена работа, безнаказаност, кич, лъжци, крадци, калинки, луди...
17
0
 
10
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти - МНОГО ЯСНО ; ТОКУ ВИЖ СЕ ПРАКНАЛИ ПОВЕЧЕ КАДЪРНИ ЮРИСТИ И ВЗЕМАТ ЧЕ ЗАДРАСКАТ 95% ОТ ТЪЙ НАР. "КОНСТИТУЦИЯ"....КАК ТОГАВА ЩЕ СЕ КРАДЕ ????
16
0
 
15
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, УВЕЛИЧАВАТ СЕ БЮРОКРАЦИЯТА И ЮРИДИЧЕСКИТЕ КАЗУСИ И ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СТАВА ЗА 240-те КРАДЦИ В ПАРЛАМЕНТА ДА ОРГАНИЗИРАТ НЕДОКАЗУЕМИ ИЛИ ТРУДНО-ДОКАЗУЕМИ ГРАБЕЖИ НА ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО....
15
1
 
17
 
! Отговори
99 преди 6 години
Нямате инвеститори и няма и да имате,защото се смляхте да крадете! Всички на вън го знаят вече. Тук закони има само са бедните..
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спазването и на най-лошият закон е по-добре от неспазването на най-добрият.Закони много, ама другаде е заровено кучето.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянно се говори за някакви закони, но ако реално се замислите, те не са от належащите за промяна и прием закони, а някакви от второстепенно значение, които даже много не засягат обществото, а важните закони никой не ги подхваща, защото не им е удобно и понеже от ТВ се бълват някакви приказки за закони, хората си мислят, че нещо се върши, а реално нищо не се получава. Даже става все по плачевно.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога другарите ще започнат да приемат законите за които има оценка за въздествие върху обществото? Това трябваше да факт преди много години, но уви няма нито един закон с такава оценка все още. Как няма да с епроменят постоянно законите, като никой не им прави оценка преди д абъдат приети и после започват да си показват некадомислието.
11
0
 
7
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
до 7 Уважаеми, не използвай ника ми. Не съм привърженик на БСП, но Нинова все пак е кадър на Иван Костов. Цветанов е папконосец от 7 отдел на КДС.
10
1
 
21
 
! Отговори
ФИЛ преди 6 години
ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ ИНЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ, ИСКАМ 60 ДЕПУТАТА И 1лв. СУБСИДИИ.ИСКАМ ЕДНО ВИЦЕ НЕ 4, 8 МИНИСТЕРСТВА НЕ 17 С ОГРОМНИ РАЗДУТИ ЩАТОВЕ ЗА ПОСЛУШНИТЕ *** И КРАДЛИВИ КАЛИНКИ
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 6Пропусна да споменеш колко партии смени
8
6
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Партийните тролчета слагат минуси!На прав път съм!Пхахаха
7
6
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ох милите депутати...много съм притеснен! Другаря Пеевски да не загуби "живо тегло", особено се притеснявам за другарите ***, и Гергов - докато всеотдайно "оправят" България - да не занемарят милионите си!
6
8
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
***, ***, специално Нинова има 2 висши образования - икономика и право, завършени с отличен. Говори 4 чужди езици.Докато Еднокнижника не може и да чете без да срича и не знае дори нормален български.Учителят по челна стойка пък въобще не ми се коментира. Тъ-п, та дрънка.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинете, тоя не беше ли председател на НС? Вярно, по-кадърна партия беше, но вярно, по-корумпирана
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива ги избираме. Няма алтернатива, никой не иска да ги свали тия безмозъци
3
1
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Това НС е пълно с неподготвени хора. Направо казано без политическа коректност - мутри и психопати! Такъв е матряла. Погледнете Цветанов - ръководител на най-голямата парламентарна група!
2
1
 
9
 
! Отговори
ДЕПУТАТСКО КЮФТЕ преди 6 години
Нема свинско, нема овчо. Се ГМО от САЩ за зомбитата от ГЕРБ