От Франция с любов: Макрон ни помага за еврозоната и за Шенген

Борисов е оптимист след срещата с френския президент
Обновена: 6 юни 2017 15:28 | 6 юни 2017 14:07, Веселина Йорданова
185

Снимка: Правителствена пресслужба

Франция ще ни помага за влизане в чакалнята на еврозоната и за Шенген. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец.
Още по темата

"Техният финансов министър с нашия в момента работят конкретно по темата. На 23 юни ще бъдем при финасовия министър в Германия, довечера по същите теми ще разговаярме с президента и с канцлера на Германия", каза Борисов пред журналисти. Премиерът е на посещение във Франция днес, което ще продължи в Германия във вечерните часове и утре.

"България има рядък шанс с предстоящото председателство и с това, което сме постигнали като авторитет в Европа действително да атакуваме чакалнята на еврозоната, а това означава намаляване на лихвите по кредитите, гарантиране на инвестициите, изключване от Европа на две скорости. Когато си извън еврозоната и чакалнята, няма на кого да се сърдиш, че тези, които са вътре, искат да си защитят валутата и да избегнат гръцкия сценарий", коментира той.

След разговорите стана ясно още, че френският президент ще бъде на посещение у нас през август. Борисов разкри, че Макрон му казал: "Ако кажеш и утре идвам!".

"Но преценихме, че август има какво да му покажем, а и ще може да види и границата, и морето, и красотите на България. Една френска поговорка казва: По-добре веднъж да видиш, отколкото 100 пъти да чуеш", коментира премиерът.

Борисов каза, че е оптимист след срещата с Макрон, защото той обича България. Премиерът описа френския президент с думите: "Много енергичен и много слънчев човек".

"Той обича България, харесва му този регион и иска да бъде деен в тази посока, а това е от полза за нас", обобщи Борисов.

На въпрос какви са реалистичните срокове за влизане в ЕRМ ІІ, премиерът отговори: "Както казваше Царя – Да бъдем с акъла си" и допълни, че не се приема за добър тон да предпоставяш дати и срокове, но е факт, че в рамките на един ден Франция и Германия на най-високо ниво разговарят с България по тези теми и ги включват в дневния си ред.

"С президента Радев можем да бъдем добри домакини на подобни срещи в България", смята Борисов. Според него след вчерашния дебат в София за ЕС има оптимизъм и у нас.

По думите му страната ни в момента - и като стабилност, и като дисциплина, и като финансово-икономически показатели, е много по-близко до сърцето на Европа, отколкото много държави в централната част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
1
 
! Отговори
valenty преди 6 години
До Анонимен"Помощник Макрон"= ЮДА
80
7
 
6
 
! Отговори
Боже преди 6 години
Много простотия, много помия се излива тук! Е, доволни ли сте от живота като пишете простотии !Явно, не ви се отдава да мислите, пък и да измислите нещо позитивно. Бъдете здрави!
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокича може да грухти само на банкянски. А знае и една английска дума - Конграчулейшънс.
78
3
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
посредством засилната на либералната икономика, България отново жъне невероятни резултати, както никога до сега в историята си! Бъдещето на ЕС и НАТО-вска България е в пълната либерализация на пазара и изолиране на постконунистическите метастази в държавата ни! Давайте "умни и красиви" ... вие сте ВАЖНИТЕ за просперитета ни!
77
5
 
11
 
! Отговори
КАКЪВ ШЕНГЕН,ТИКВА!? преди 6 години
БОЛИ МЕ ФАРА ДАЛИ БОКО Е ОПТИМИСТ ИЛИ НЕ. НИКАКВА ЕВРОЗОНА, НИКАКЪВ ШЕНГЕН. ТОВА ЩЕ НИ ДОВЪРШИ. БОКО ГО БИВА ДА ЛЪЖЕ, НО НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАЩА СМЕТКАТА. НА ТИКВУН МУ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА - КРАДЕ И НИКОЙ НЕ МУ ТЪРСИ СМЕТКА. ВСИЧКО Е КУПИЛ, А ГНУСНИТЕ *** МУ ПРАВЯТ ПИ АР. ТЕЗИ,КОИТО НЕ МОЖЕ ДА КУПИ, ИМ ПРАЩА ХОРАТА СИ. АКО ТОЗИ ПЪТ ТЪПИЯ НАРОД НЕ РЕАГИРА С МОЗЪКА СИ, КОЙТО МУ Е ОСТАНАЛ, ПО-ДОБРЕ ДА ОИБЪРЗАТ С КРЕМАТОРИУМИТЕ. И ГРОБИЩАТА СВЪРШИХА ВЕЧЕ
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже, банкянският *** в Елисейския дворец???? Поне малко English да не научил, да си кажат пи няколко думи. Но Пейзана от ядене в станал като щопар, мазнотия тече в кръвта му, холестерол капе. Хайде, лаком е, яде като невидял. Виновни са *** които са го държали гладен и с едни стари гуменки. Днес наваксва, яде като глиган и на такъв е заприличал. Нали го гледахме на тенис турнира който "спечели" за Nти път. *** му се тътреше по корта, едвам мърдаше. Красота, атлет, чудо.
75
3
 
11
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Знаете ли, струва ми се, че този продукт на Богохулничеството, Блудството и Словосквернието - Макрон е още по - голям Сатанист и пратеник на Луцифер дори от предшественика си Оланд! Как мислите, дали е погалил "Бойко" по темето?
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 77 Кобрата на билбордовете на реклама на WINBET по пътищата на България, мяза не на боксьор, а на сумист- такова кюфте е!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това Бойко беше висок 1.83 преди десетина години. Сега е 1.81.С възрастта костните връзки се свиват и човек се смалява на ръст.
72
4
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Кобрата си изглежда много по-добре от украинския фашист Кличко.Не зная какво толкова му се прехласваш. Толкова изкуствен човек не съм виждал.
71
2
 
14
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Влизане в Еврозоната = загуба на суверенитет! Влизане в Шенген = загуба на идентитет! Помощник Макрон = Лукавия ни "спасява"! Българийо, СЪБУДИ СЕ!!!!!
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 71Муахахахаах...чак сега усетих че ме баламосваш. Ей, улових се на въдицата ти...ама без малко.)))
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един пример ще дам за височината и мускулите. Кличко е висок 198 см, Кубрат 194 см. Само с 4 сантиметра по-малко, и беше само с килограм по- тежък и мяза на лоена топка пред мускулестото като на Киборг тяло на Кличко. Затова ви казвам, че мускулната маса прави килограми, но и прави тялото да изглежда страхотно.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЙКО Е ДЛЪЖЕН ДА ПИТА МОСКВА ПО ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НЕ ФРАНЦИЯ!И . ТАМ Е НА ЕКСКУРЗИЯ И НЯМА ДА СВЪРШИ НИЩО.И МАЛКО ХОРА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВО ВЪРШИ.
67
0
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 6 години
Абе кантарът въбщен не е мой. Той е службен. На Центъра е. Аз само работя там и част от задълженията ми е да меря клиентите като идват. Борисов също е клиент, въпреки че не плаща. Шефът на Центъра ни е казал да не му искаме пари за да не го ядосаме.
66
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен 63Внимавай какво си пожелаваш... - всичко се връща...
65
3
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ужас, едва ли има по-обезпокоителна новина от тази, че един сатанист се е захванал да ни помага!
64
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Грешка беше, че Макрон покани кремълския микрон в Париж...
63
1
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
Отпускаш ли го със щастлив край?!направо то се люлее перчема като сговориш за това хюммне!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 58 Е при теб ли да се мери Тиквата? Само ти имаш кантар в България викаш?