Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас

Двамата обсъдиха двустранните отношения на среща в Берлин
6 юни 2017 21:30, Василия Пейчева
95
Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас
Снимка: Правителствената пресслужба

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

"Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца "Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да си го вземат в Европата щот аз лично нямам нужда от него
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, направо като виц звучи това изказване.
72
2
 
4
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
В понеделник Чехия официално съобщи на Брюксел, че няма да приеме НИТО ЕДИН БЕЖАНЕЦ. Подобна е политиката на Унгария, Австрия, Словакия и Полша. Сега ЕК заплашва със санкции непокорните държави - и какво от това, те няма да се уплашат. Възхищавам им се !!!
71
1
 
5
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Нито една Германска телевизия не съобщи за посещението на ББ в Германия. България не представлява никакъв интерес както за Германия, така и за ЕС. Това е така, защото нямаме достойни, защитаващи преди всичко интересите на народа си премиери и президенти, а слугуващи на чужди интереси васали. Съвсем друго е отношението към непокорните премиери и президенти-родолюбци от Вишеградската Четворка. За жалост ние сме извън нея.
70
0
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Цитирам: Г-н Земан, президент на Чешката Република, обяви в телевизионно интервю, излъчено на 03/06/2017, че: страната му няма да влезе в Еврозоната, докато не получи гаранции, че от Чехия няма да се изисква подкрепа за изплащане на гръцкия дълг.
Г-н Премиер, след влизането на България в Еврозоната, ние българските
данъкоплатци, ще трябва ли да участваме в изплащането на гръцкия дълг,
респективно на гръцките пенсии, чийто минимум започва от 450 Евро ?
69
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Германия и Франция действително имат нужда от покорни слуги и маши, които са на привършване в ЕС, а ББ е един от тях. Трябва да се разбие Вишеградската четворка, необходим е пощенски гълъб за връзка с Ердоган, има нужда от депутати, гласуващи за ЕНП, и насреща е ББ от Банкя. Затова го посрещат като държавен глава и ББ се радва. А си е неук пожарникар от Банкя.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, ами той генералът ти си пази като икона членската си книжка от БКП бре ! Какви комунисти ще победите, като твоя човек е комунист бре ?!
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе професора нали беше в усмирителна риза, кой го е развързал?
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.
.......................
Има ли и второ седалище?
65
0
 
9
 
! Отговори
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ преди 3 години
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ МИНА ПРЕЗ ПАРИЖ И БЕРЛИН ДА МУ ЗАКАЧАТ НА КРАЧЕТО ПИСЪМЦАТА И В ДРУГИ ДЕН ОТЛИТА ЗА АНКАРА ДА ГИ ЗАНЕСЕ НА ГОЛЕМИЯ СИ ПРИЯТЕЛ ЕРДОГАН
64
0
 
5
 
! Отговори
ЩАСТЛИВИЯТ БОРИСОВ преди 3 години
НАЙ-ДОБРЕ СЕ СМЕЕ , КОЙТО ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ.
63
0
 
9
 
! Отговори
И МЕРКЕЛ И ЩАЙНМАЙЕР преди 3 години
БОРИСОВ ОБХОЖДА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ, ЗА ДА ГИ УВЕРИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ПРИЕМНА ЗОНА ЗА БЕЖАНЦИТЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ В МИШЕНА ЗА ТЕРОРИСТИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ - ГРАБЕЖИ, УБИЙСТВА, ИЗНАСИЛВАНИЯ. ТОВА УВЕРЯВА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ СЛУШКА НАЧАЛНИЦИТЕ И ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯТА ИМ, ЗА КОЕТО ПОЛУЧАВА СОЛИДНИ СУМИ,ЛИЧНО ТОЙ, ЗАЩОТО МАТ'РЯЛА ЗА НЕГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, САМО ПАРИТЕ И ДА СЕ СНИМА И ИНТИМНИЧИ С МАКРОН,КОЙТО НЕ ГО ПОЗНАВА,НО ГО ЦЕНИ?!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРАХУВАЙ СЕ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ТЕ ХВАЛЯТ
61
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
До МРАВКА

А,бог ! Казват и Сретен щял да свърши тая работа...
60
1
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 3 години
КАТО НЕ СМЕ НАРОД ДОСТОЕН И ХРАБЪР,А МИРИЗЛИВА *** ДА МОЛИМ БОГ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ПО-СКОРО ДА ГУШНЕ КИТКАТА.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продал ни е .
Вчера в Брюксел са решили да натиснат всички да заселват мигранти ,
за това го ласкаят ББ а той се хили без да го интересува че ни забиват ножа в гърба.
58
0
 
11
 
! Отговори
сквернословие преди 3 години
Нашите журналисти сквернословят, като представят дипломатическата учтивост , за реалност.....
57
0
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 3 години
До Професор

Шуми ти главата,бате ! Пий от розовите хапчета...
56
0
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
България,Етиопия ,Уганда -навеки заедно !!! Слава,слава,слава !!! Другарят Борисов президент на два континента !!!
55
2
 
10
 
! Отговори
българския пинокио преди 3 години
вижте го само, най-смешния тапир за който всички гласувахте - те ти народ, те ти управител.

Овцете дето останаха в България - грам не ме е срам, че ви стрижат до кръв. Направо съм горд. И аз да бях ББ и аз щях да ви къртя във въздуха