Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас

Двамата обсъдиха двустранните отношения на среща в Берлин
6 юни 2017 21:30,
95
Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас
Снимка: Правителствената пресслужба

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

"Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца "Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да си го вземат в Европата щот аз лично нямам нужда от него
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, направо като виц звучи това изказване.
71
2
 
4
 
! Отговори
Един от Германия преди 6 години
В понеделник Чехия официално съобщи на Брюксел, че няма да приеме НИТО ЕДИН БЕЖАНЕЦ. Подобна е политиката на Унгария, Австрия, Словакия и Полша. Сега ЕК заплашва със санкции непокорните държави - и какво от това, те няма да се уплашат. Възхищавам им се !!!
70
1
 
5
 
! Отговори
Един от Германия преди 6 години
Нито една Германска телевизия не съобщи за посещението на ББ в Германия. България не представлява никакъв интерес както за Германия, така и за ЕС. Това е така, защото нямаме достойни, защитаващи преди всичко интересите на народа си премиери и президенти, а слугуващи на чужди интереси васали. Съвсем друго е отношението към непокорните премиери и президенти-родолюбци от Вишеградската Четворка. За жалост ние сме извън нея.
69
0
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
Цитирам: Г-н Земан, президент на Чешката Република, обяви в телевизионно интервю, излъчено на 03/06/2017, че: страната му няма да влезе в Еврозоната, докато не получи гаранции, че от Чехия няма да се изисква подкрепа за изплащане на гръцкия дълг.Г-н Премиер, след влизането на България в Еврозоната, ние българските данъкоплатци, ще трябва ли да участваме в изплащането на гръцкия дълг, респективно на гръцките пенсии, чийто минимум започва от 450 Евро ?
68
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Германия и Франция действително имат нужда от покорни слуги и маши, които са на привършване в ЕС, а ББ е един от тях. Трябва да се разбие Вишеградската четворка, необходим е пощенски гълъб за връзка с Ердоган, има нужда от депутати, гласуващи за ЕНП, и насреща е ББ от Банкя. Затова го посрещат като държавен глава и ББ се радва. А си е неук пожарникар от Банкя.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професоре, ами той генералът ти си пази като икона членската си книжка от БКП бре ! Какви комунисти ще победите, като твоя човек е комунист бре ?!
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе професора нали беше в усмирителна риза, кой го е развързал?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент........................Има ли и второ седалище?
64
0
 
9
 
! Отговори
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ преди 6 години
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ МИНА ПРЕЗ ПАРИЖ И БЕРЛИН ДА МУ ЗАКАЧАТ НА КРАЧЕТО ПИСЪМЦАТА И В ДРУГИ ДЕН ОТЛИТА ЗА АНКАРА ДА ГИ ЗАНЕСЕ НА ГОЛЕМИЯ СИ ПРИЯТЕЛ ЕРДОГАН
63
0
 
5
 
! Отговори
ЩАСТЛИВИЯТ БОРИСОВ преди 6 години
НАЙ-ДОБРЕ СЕ СМЕЕ , КОЙТО ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ.
62
0
 
9
 
! Отговори
И МЕРКЕЛ И ЩАЙНМАЙЕР преди 6 години
БОРИСОВ ОБХОЖДА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ, ЗА ДА ГИ УВЕРИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ПРИЕМНА ЗОНА ЗА БЕЖАНЦИТЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ В МИШЕНА ЗА ТЕРОРИСТИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ - ГРАБЕЖИ, УБИЙСТВА, ИЗНАСИЛВАНИЯ. ТОВА УВЕРЯВА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ СЛУШКА НАЧАЛНИЦИТЕ И ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯТА ИМ, ЗА КОЕТО ПОЛУЧАВА СОЛИДНИ СУМИ,ЛИЧНО ТОЙ, ЗАЩОТО МАТ'РЯЛА ЗА НЕГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, САМО ПАРИТЕ И ДА СЕ СНИМА И ИНТИМНИЧИ С МАКРОН,КОЙТО НЕ ГО ПОЗНАВА,НО ГО ЦЕНИ?!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАХУВАЙ СЕ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ТЕ ХВАЛЯТ
60
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
До МРАВКАА,бог ! Казват и Сретен щял да свърши тая работа...
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продал ни е .Вчера в Брюксел са решили да натиснат всички да заселват мигранти ,за това го ласкаят ББ а той се хили без да го интересува че ни забиват ножа в гърба.
58
0
 
11
 
! Отговори
сквернословие преди 6 години
Нашите журналисти сквернословят, като представят дипломатическата учтивост , за реалност.....
57
0
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
До ПрофесорШуми ти главата,бате ! Пий от розовите хапчета...
56
0
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
България,Етиопия ,Уганда -навеки заедно !!! Слава,слава,слава !!! Другарят Борисов президент на два континента !!!
55
2
 
10
 
! Отговори
българския пинокио преди 6 години
вижте го само, най-смешния тапир за който всички гласувахте - те ти народ, те ти управител.Овцете дето останаха в България - грам не ме е срам, че ви стрижат до кръв. Направо съм горд. И аз да бях ББ и аз щях да ви къртя във въздуха
54
0
 
12
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
Няма какво да допълня, много точно сте описали положението у нас. Има един важен въпрос, докога ще стоим и скърцаме със зъби и псуваме този самозабравил се глиган, отдавна продал България на Меките китки от Брюксел, унищожаващ България с всички възможни средства? Ако бяха сърби, чехи, гърци, отдавна щеше да е пометен от народното недоволство. Ние защо мълчим, какво чакаме още? По-добре с него никога няма да стане, обратното!