Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас

Двамата обсъдиха двустранните отношения на среща в Берлин
6 юни 2017 21:30,
95
Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас
Снимка: Правителствената пресслужба

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

"Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца "Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Сега ти и Европата, която е опряла до Бойко Борисов да и решава проблемите !Закривай !
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа има нужда.... и ще си свърши нуждата в България. Не случайно я изобразиха, като ***. Сега ще я натъпчат с онези ислямски л.й.а и ще замирише отвсякъде.
11
0
 
6
 
! Отговори
Oisar преди 6 години
Ei, tez nemski politici mnogo sa poumneli...toz pat predvaritelno iskat da si prigotviat dostatachno broiki vnosni pojarnikari i pojarogasiteli...
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не сксча е червен
9
5
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИКИЙ преди 6 години
Бойко Великий ще основе 4-ти райх!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А България дали има нужда от вас?
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... определено има ... явно ще го ядеме финално щом са се засили да оскубят държавицата тия ама печени хитреци учил и с традиции в намамването... а нашето падарче поласкано търчи ... ама за него сигура ще има папо, а Народът ?!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати папагалщината . От години ,дни и същи приказки . Дали въобще е казано от ,,немеца ,,Щайнмайер или си е поредната манипулация на СМРАД.
5
2
 
10
 
! Отговори
Fosr преди 6 години
Herr Steinmeier, vzemai go, bez pari ti go davame...gratis e...:-)
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак се е напушил Щайнмайер
3
2
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Бокича пак го...ффалят,значи българите трябва да сме...готови за нови...дупки на колана.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни трябва никакво крадливо правителство. И не ни трябва никаква империя на кухи тикви и зелки.
1
3
 
15
 
! Отговори
така така преди 6 години
А Европа пък няма нужда от Меркел, даже напротив!