Цацаров не подкрепя Лозан Панов. А президентът?

Военни прокурори поели случая с колата на НСО
7 юни 2017 13:45,
25

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Държавният глава Румен Радев разговаря днес на "Дондуков" 2 с главния прокурор Сотир Цацаров.

Подобряването на механизмите за взаимодействие между институциите, ангажирани в борбата с корупцията и организираната престъпност, бяха водещи акценти по време на срещата, съобщиха от Президентството.

Президентът Радев потвърди готовността си да проведе работни срещи с всички представители на съдебната и изпълнителната власт по въпросите, свързани с реформата в правосъдието.

След продължилата близо час среща при държавния глава Обвинител №1 коментира, че ако прокуратурата бъде обособена като независима институция, както предлага шефът на ВКС Лозан Панов, то това едва ли ще я постави под по-голям контрол.

На въпрос поддържа ли държавният глава позицията на Панов, Цацаров заяви: "Не мога да говоря от името на президента. Мисля, че казах, че президентът е с много добро и ясно разбиране за проблемите в съдебната власт", съобщи "Фокус".

Още по темата

"Казах и своето мнение, което е крайно отрицателно. Прокуратурата е оценявана и в момента – дали правилно, или не, като институция, която е безконтролният едва ли не виновник за всички беди. Питам, ако я изведем от съдебната власт, от контрола на ВСС, от сегашната форма на парламентарен контрол, колкото и неинтензивна да е тя, ако въобще я изведем от сегашното й положения и я превърнем в една отделна независима и самостоятелна институция няма ли да я направим по-безконтролна и далеч по-неограничена в правомощията си от сега?", попита Цацаров.

"Не съм убеден, а съм сигурен, че г-н Панов няма подкрепата на съдийското мнозинство. Това не е мнението на съдиите, това е мнението на Лозан Панов. Мнение, което много време пробива своя път в политическата сцена и най-после беше казано на глас. Не разбирам защо само беше необходима цялата тази серия от изявления, за да се стигне до черешката на тортата – Прокуратурата вън от съдебната власт. Г-н Панов има право на мнение, единствения ми съвет е да събере колегите си във ВКС и да попита дали поддържат това негово становище", коментира още той.

Сотир Цацаров посочи,  че военни прокурори са започнали проверка по случая с инцидента с автомобила на НСО, който ползва председателят на ВКС.

Вчера Лозан Панов оповести случай, при който е установена липса на няколко болта, които задържат гумата на колата. По този повод военнните прокурори ще разапитват шефа на НСО, шофьорът на Панов, както и още лица от службата за охрана.

Според Цацаров, обаче, никой от НСО не е сигнализирал за инцидента нито в президентството, нито в прокуратурата. За него Цацаров разбрал вчера, от изказването на Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо при срещата за Ктб,Цацаров го няма а заместника му Сарафов.Да не би да е стягал куфара
11
0
 
6
 
! Отговори
gadev преди 6 години
льотчика няма думата, кой го пита него ? каквото кажат другарката *** и таварищ Решетников - това е !
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гумата излязла от главния болт щот няколко болта липсвали,че къде са им гайките,що не са ги лепнали за гумата като вентили по камерите за налягане и нямало да легне на една страна,също като при надуваемите лодки и вседоходи.
9
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не разбирам от съдебна система,нито ми я ясно дали Панов е прав или не.НО факта,че заради този Панов и тезите които защитава се направи цяла партия и телевизия не ми харесва.Значи,според мен има някакво лоби кето иска да овладее тази система.Иначе защо е всичко това -партии на Хр.Иванов,Телевизия където непрекъснато се говори за този Панов,хвали се ,превъзнася се -нещо не е в ред.Запрете се малко,ставате съмнителни г-н Диков и г-жо Кулезич.
8
0
 
3
 
! Отговори
Цацаров преди 6 години
Аз съм единственото божество и на мен само ще се кланяте. Над мен е само небето.ВСС е под мой контрол. Медиите на медийния гуру Пеевски ме боготврят. Вие луди ли сте да се саморазследвам за някакви си ЦУМ и Янева гейтове?! Ха-ха-ха! Пфу!
7
1
 
9
 
! Отговори
чумав преди 6 години
Единственото предназначение на Цацата е да брани мафията, превзела всички институции. От ЕС ни усетиха и ще стоим във всички предявения като чумави. Чумави от корупция.
6
0
 
7
 
! Отговори
кандидат депутат преди 6 години
Трябва да се увеличи давността на всички престъпления свързани със злоупотреба с власт, нагласени поръчки, крадене и пране на пари. За да може един ден все някой да подгони народните кожодери. Ясно че това няма да е Цацаров, но ще дойде и неговия час за любовник в затвора. Заедно с Пеевски.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БОЛТОВЕТЕ НА БОРИСОВ РАЗВИТИ ЛИ СА?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сметка на това тук ще останат шишовците, цаци, пееефци и байуевци. Цървулска държава, жалък народ...матрял, както право го определи башбакана.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозан Панов, получава същата подкрепа, каквато са получили Ботев във Враца и Левски по пътя към бесилото.Тоя народ си заслужава жалкото съществуване и бавното и неумолимо изчезване завинаги.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Quis custodiet ipsos custodes?Този въпрос трябва да се повдига пред всяка една власт и институция, за да има поне малко въздържание и отговорност, пък били те и от кумова срама
1
11
 
2
 
! Отговори
Стринка Пърцуева преди 6 години
Развинтените болтове на една развинтена фантазия.Само и само да се опази Прокопиев.