Павлова доволна: Шефството ни на ЕС надпартиен приоритет

Официалното му откриване ще бъде на 11 януари 2018 г.
Обновена: 7 юни 2017 20:29 | 7 юни 2017 20:19, Красимир Ангелов
30
Павлова доволна: Шефството ни на ЕС надпартиен приоритет
Снимка: БТА

Беше дадена заявка, че председателството ни на Съвета на ЕС ще бъде надпартиен приоритет, по който трябва да се обединят не само парламентарно представените сили, но и правителството, институциите и гражданите, заяви министър Лиляна Павлова след като беше изслушана днес от парламентарната комисия по европейските въпроси.

В рамките на следващите месеци ще проведем задължителния дебат по националната програма и националните приоритети на българското председателство, информира Павлова депутатите.

През юли тя ще внесе проекта за националната програма на председателството в Министерския съвет, а след утвърждаването му проектът ще бъде представен и в Народното събрание, ще има и публични дебати с всички заинтересовани.

Официалното откриване на председателството ни ще бъде на 11 януари 2018 г.

Около 2000 срещи ще се проведат в рамките на брюкселското измерение на председателството, а в България са предвидени между 200 и 300 срещи на различно ниво. Желанието ни е да ги оптимизираме и не просто да правим събитие след събитие, а наистина да бъдат смислени, с ясен дневен ред и концепция, подчерта Павлова.

В страната ни ще бъдат проведени около 30 събития на най-високо ниво, включително среща на високо ниво във формат България, триото, ЕС и страните от Западните Балкани, която ще бъде вероятно през май или юни.

Павлова уточни още, че има определен бюджет за председателството, но ще се направи актуализация за допълнително финансиране, свързано със строително-монтажни дейности в НДК, нова обществена поръчка за IT сигурност, за обезпечаване на телевизионната техника.

Председателят на комисията Кристиан Вигенин коментира, че по темата "председателство" има желание за активна съвместна работа между политическите сили в парламента. Той оцени положително факта, че съвместната работа между парламента и правителството ще продължи занапред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Матреял преди 6 години
Дадокажем ,че не сме лош матреял ! Да изберем Бацко за ЧЕРТВЪРТИ път !!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И от тая работа ще окраде пари крадливата герберска шайка...
21
0
 
4
 
! Отговори
Организатор преди 6 години
Сравнете разходите за председателство на държавите,които се били вече!Ще разберете за какво става реч!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ крадците и некадърниците са на голяма почит и материалът си ги преизбира.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грухтиляна. Ще има парички за нови чанти.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка история !
17
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Двойна гуша герберастка,още комунистическа..
16
1
 
8
 
! Отговори
Haaai преди 6 години
Mafiotska kradliva darjava ste vodi eu.....vaaai....razbiha bg narod i bg republika...E sia veche eu ste stignat barzo bg zaplatite ot 200 euro...stom se dvijat s nesaobrazena skorost i s bg shofior bez eu knijka....
15
0
 
18
 
! Отговори
мирослав преди 6 години
пълен идиотизъм е партизанската унука свинка да ни представлява на този форум ,при положение ,че имаме разпознаваеми фигури,свинетка е неразпознаваема фигура,европейците не се интересуват от скъпи чанти и винетки,те искат да контактуват с утвърдени и познати за тех лица,а свинка не е нито позната , нито утвърдена,освен ,че е празноглава е и яко крадлива
14
0
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ХОРА ТОЗИ САЙТ Е ГЕРБАДЖИЙСКИ. В МОМЕНТА, В КОЙТО НАПИША КРИТИЧЕН МАТЕРИАЛ СРЕЩУ МАФИЯТА ГЕРБ ТЯ БИВА ИЗТРИТА. СРАМОТА!!!
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази една чанта не може да си купи без да я излъжат или пере парите то КТБ.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има пак парички за чанти и тоалетчета. Еднокнижния Тлъстак пак е осигурил син елитна добре платена служби а за просто вратата си и нагласени метреса.
11
0
 
17
 
! Отговори
Чикия преди 6 години
С този надпартиен приоритет ще може да обнови колекцията си от чанти.
10
0
 
18
 
! Отговори
до Зил преди 6 години
Колега, преди месец, ремонтираха пътя преди Гурково, от разклона от София за Русе. Зарадвах се че най сетне ще го оправят този път. Вчера минах отново, и видях че са заровили дупките само на участък от 100 метра. Вътре в селото е истински леш! Дупки по половин метър, дори се виждат обърнати павета от старата настилка. Ако кметът е гербер, няма нужда от обяснение.
9
20
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Министър Павлова има много повече опит, ерудиция и информация от обикновените българи. Следователно има и по-далечен хоризонт на възможностите за правилен анализ. Щом тя е доволна, значи се задават хубави дни за Родината ни и тогава всички ние трябва да сме доволни.Браво!
8
0
 
22
 
! Отговори
7-8 и ще си паднала преди 6 години
Ако не са Бoко тиквата и Лиляна талпата свършено е с ЕС. Добре, че е тая дебела калинка да има кой да спаси ЕС. Какво стана с КТБ и рехферендума ни интересува или ще подавате пак оставки за 3-ти пред очите на целия ЕС ?
7
0
 
26
 
! Отговори
мис Пиги преди 6 години
самодоволна, все едно, че е видяла пълна копаня...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може тази да отговаря ? Oт ЕС ще дойдат ще си свършат работата и ще си заминат тая е една камериерка и васал на Юнкер.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това председателство няма да донесе никаква полза за обикновеният български гражданин,дори напротив ,може да му причини големи неудобства!!
4
0
 
23
 
! Отговори
ЗиЛ преди 6 години
Како Лил, и ние сме доволни от скъпите винетки и чудните пътища. Снощи ,бях много доволен, минавайки през Гурково ! Международния път е страхотен . Браво. Сега е ред на евро домакинството. И там ще се ...до ушите.