Разцепление в ГЕРБ поставило в колапс общината в Ботевград

Нинова твърди, че политически опоненти са й искали помощ
8 юни 2017 11:15, Петя Славова
10
Разцепление в ГЕРБ поставило в колапс общината в Ботевград
Снимка: архив, Булфото

"Такова нещо не ми се е случвало никога досега - общински съветници от ГЕРБ да се обръщат към мен за помощ срещу решения на ГЕРБ".

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с граждани и общински съветници от община Ботевград по тяхна покана, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Нинова е заявила, че заради вътрешнопартийно разцепление в ГЕРБ, предизвикано от бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев, общината не функционира.

Тя е казала, че общинският съвет е разделен поравно - 14 души, трима от които, отцепени от ГЕРБ, подкрепят бившия кмет, от който Бойко Борисов се дистанцира и той напусна партията, и 14 души, трима от които, избрани от листата на ГЕРБ, подкрепят настоящия кмет. Нинова е подчертала, че това се случва, след като един от общинските съветници е станал депутат, а новият не може да встъпи в длъжност поради липса на кворум.

"В тази патова ситуация общинският съвет не може да вземе решение и всичко е блокирано. Не могат да стартират ремонтите на детски градини и училища за новата учебна година. Не се работи по водния проект на града. Буквално общината не функционира", е заявила Корнелия Нинова, цитирана в съобщението.

В него се посочва, че част от общинските съветници от ГЕРБ са поискали от Корнелия Нинова съдействие и проверка как така другите от ГЕРБ подкрепят бившия кмет, който имал множество прокурорски проверки, по които няма никакво решение, и от който ГЕРБ се е отказала.

Нинова е отбелязала, че няма да се меси във вътрешнопартийни работи, но съвместно с колегите й депутати от София-област ще предприемат всичко необходимо и в парламентарния контрол, и с писма до институциите - да искат информация докъде са стигнали проверките. "Нашата грижа са жителите на Ботевград и да не допуснем те да страдат от вътрешнопартийни битки в ГЕРБ", е заключила Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТрима съветници от гражданската квота(шпиони на ГДБОП) на ГЕРБ- Цветан Цолов, Филип Филипов и Еленко Иванов са потърсили помощ от лидера на БСП г-жа Нинова, то веднага е необходимо да последва акт от ръководството на ГЕРБ, с който да се разграничат от тези съветниците в Общ.съвет Ботевград и да бъдат помолени да напуснат местата си като съветници. След като тези съветници не са потърсили среща с ръководството на ГЕРБ, то с тези си действия се разграничават от партията с листата, на която са избрани като съветници. За пореден път, чрез медиите в състояние на безпомощност и
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7, Ботевград не е Благоевград!!! Ха чети, после коментирай!
7
9
 
5
 
! Отговори
К.Н. пак се обърка! преди 6 години
Корне!В село Крушовица и региона около него има предостатъчно проблеми. Заеми се с тях. За Благоевград има кой да се погрижи.Питай близките си как функционираше ОФ допреди 28 г. Най ще ти подхожда ролята на местна ОФ-активистка - да събираш вечер бабите на събрание и да им разказваш какво светло бъдеще чака потомците им след стотици години, ако дотогава управлява БКП/БСП. Трай, коньо и не протестирай заради ниските пенсии, след 300 години и такива няма да има, всичко ще е безплатно!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутри и партий окрадоха държавата.Всичко е пропаднало.Ще става по зле.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се връща комунизма.Иначе загиваме.Всичко да си стане държавно.Всичко да се национализира.Без милионери милиардери олигарси.Всичко да им бъде отнето в полза на държавата.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв колапс ви гони, цялата държава е на умирачка така е като не можем да се отървем от тиквите заради вас патова ситуация имаме. Какво стана със сините защо умряха ? Какво завари Костов заплати от 3 долара какво остави Костов заплати от 300 долара и съдебна реформа щеше да направи ама *** мат'рял. Дано Лозан Панов успее или умирайте.
3
9
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Някой от троловете на ГЕРБ да напише нещо по темата? Още не са ви дали опорни точки и карате по общите указания: "Долу БСП", "Корнелия", "Решетников" и т.н.
2
3
 
14
 
! Отговори
Нагли грабежи преди 6 години
В БЪлгария след 10 ноември 1989 година,нагли престъпници разделиха на много партии гражданите.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се,ако не сте вие животът в държавата спира!Вся власт Курнелии!