Сделка: Линеен км от граничната ограда – 1 млн. лева!

Ангел Найденов заяви, че цената е 4 пъти по-висока
Обновена: 8 юни 2017 11:11 | 8 юни 2017 11:07, Петя Славова
37

Какво се случва с оградата по границата ни с Турция? Бившият министър на отбраната Ангел Найденов заяви преди няколко месеца, че днес тя е 4 пъти по-скъпа.

"От отговор на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов разбрах, че в периода на месец май са били построени 133 км, като предстоят още 70 км. Към онзи момент са били платени 169 млн. лева. Тоест, един линеен километър струва малко повече от 1 млн. лева", обясни Найденов Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Политикът заема поста министър на отбраната по времето на кабинета "Орешарски", когато започва изграждането на оградата по границата на страната през 2014 г.

Найденов изброи най-неясните за него аспекти от ситуацията около защитното ни съоръжение.

"Първо е дължината на това съоръжение. Второ, сроковете, в които трябва да бъде завършено. Най-неясен е типът на оградата, а накрая и цената й", посочи той.

Ангел Найденов предполага, че дори и министрите нямат отговор на съмненията какво точно и как е изпълнено по оградата. Той уточни, че след промените, направени по време на 43-тото Народно събрание, отговорността за защитното съоръжение се възлага на областните управители.

"Те са тези, които без обществена поръчка директно възлагат изпълнението на проекта на територията на съответната област", заключи Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 метър тел е 1000 лева. Ще има за всички подаръци от сърце.
9
0
 
16
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Егати 1000лв за един метър ограда... Добре са се почерпили тея дето правят оградата пък и тези дето я поръчват! После България била бедна... Бедна е щото градат на поразия!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали трябва да остане някой лев и за близо половин милион роми,че без тях няма изборни победи за ГЕРБ,както се видя и на последните избори преди обяд,та се наложи следобед Цецо да развърже кесията.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бахрейн и СА ряпъ да ядът с техните позлатени джанти. Ние имаме оградна мрежа от чисто злато. Нещастници просещи!
6
0
 
20
 
! Отговори
! преди 6 години
Вложеният материал е качествен - бяло злато. Кражба няма. Тридесет години не се наядохте жалки едноклетъчни!!!
5
0
 
26
 
! Отговори
иухиух преди 6 години
1000 лева на метър!! абсурда разбирате ли го!!тя от ковано желязо щеше да е по евтина?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разсекретете банковите сметки на тиквите и да дават отчет лев по лев какво трябва да се случва ? 3ащо НАП не ги проверява ? Не сме премиерска, а парламентарна репубика, а и това е спорно, защото референдум не е имало може и презеднтска да сме.
3
2
 
28
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Преди време имаше интервю с бизнесмен от района на границата, според който построяването на бетонна ограда струва по 250 000 на километър. Герберската алчност е безкрайна като вселената, за последната не съм сигурен де :)
2
3
 
25
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Как да не е по-скъпо като строим качествено! Това са нашите Видими резултати. Четири пъти по-скъпо но и четири пъти по-качествено. Искате качествена ограда, ОК, имате я. Нали Цецко трябва да прати дечицата в колеж и Западен университет, да имат за квартира и дневни. Кажете, където сме построили, имали качество? Има и то високо.Но Ореха и Путин пращат диверсанти и те провалят построеното. Те са виновни, че оградата не струва, че магистралата след зимата прилича на минно поле.Мърсници, ще видят те
1
0
 
33
 
! Отговори
Яз преди 6 години
Много кражба много нещо.