300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ПРИСЛУГА КАТО НЯМА АРГУМЕНТИ ЗАПОЧВА ДА ОБИЖДА.Елементарна липса на възпитание.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ПЛАЩАТ НИТО ЛЕВ! А НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ТОК ТРИ ПЪТИ ПО.СКЪПО.А от теб се лее интелект като ниагарския водопад.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
95, ти си руски окупатор. Не си роден достатъчно кадърен и надарен, за да си дори това, което излиза от задния отвор на евроатлантиците. Ти си един бездарен инвалид. Я да поговорим как работи схемата с краденето на еврофондове и насочването им към руски бизнеси. Или може би в полуокупирана от русия България има самосиндикални крадци, които крадат без да плащат на господарите? Я опитай да блеснеш ако не с разум, то поне с нови думи.
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СЛУГИ И ПОД.ЛОГИ
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91, та като казахме, че не плащали лев, да вземем да видим как е положението с руския вилает Лукойл, който никога не е внасял данъци в България. Или с пристанището Росенец, където България няма суверинитет и руснаци влизат и излизат какво си искат? Интелектуално не си надарен да водиш пропаганда.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
91, а кой ли срина Балчик и кой ли стреля по Варна от морето? САЩ и Великобритания или русия. Пак напомняне, на си на интелектуалното ниво за да отклоняваш темата. А тя е окупацията на България от русия с помощта на имотни агенции и платени агенти като теб.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90, какво ли да кажем за Македония? И нея ли са я откъснали Франция и Англия? И това оправдание ли е да си затваряме очите за окупацията на русия? Пак казвам, не си на интелектуалното ниво да отклониш темата. Кажи го на руските си шефове. Не са толкова умни. Темата е окупацията на България от русия с помощта на имотни агенции и платени агенти като теб. Като дойде момента да бистрим Франция и Англия ще ти дадем микрофона.
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1943-44 г. американските самолети бомбардират и сриват столицата ни и избиват хиляди софиянци.Сега България е окупирана от американската армия, САЩ имат военни бази, които ползва без да плаща лев.И сега разни европитеци им слугуват и са готови да ги целуват на определеното за слугите място.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 140 г. най-големите врагове на България са Франция и Англия, а по-късно и САЩ.Берлинският конгрес разкъсва България на части. Франция и Англия са виновни за това.- През Първата световна война във Франция са закарани над 80000 български военнопленници, които са експлоатирани там като роби в каменовъглените мини и на пристанището в Марсилия. Половината умират там.Ньойският договор е раздкъсал България, отнел е на отеачеството ни 80000 кв.км. територия - наложен е от Франция, Англия и САЩ.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
86 ти надявам се вече си сменил името си с руско и се готвиш за момента на тоталната окупация, когато ще изгориш така омразния ти български паспорт. А ако не искаш да си евроатлантик - ето ти русия, ето ти турция, ето ти Азия. Свят широк. Вместо да се мъчиш под евроатлантически гнет отиди и живей като принц там. А.. ама старичък, си, ама нямаш заложби, ама не ставаш и за таксиджия. Виж, за това си си виновен сам. Простите винаги стават предатели.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха рашките 1944г сега България щеше да е като Австрия.не ми са приятни около мен - жив спомен за "комунизъма" , пък и важни се носят като господари ,а са промити мозъци селска "аристокрация "
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
84, благодарение на тези бази ти и твоите господари не сте присъединили България към русия. И не 4, а 40 трябва да станат! А за златото ... я питай колко злато е изнесено към русия между 1944 и 1991. При това не руснаци са го добивали. Добивано от българи и изнасяно към русия. Същото и с урана. Същото и с мангана. Същото и с редките метали. Твърде ниско ти е интелектуалното ниво, за да натрапваш руски опорни точки. А и след като искаш окупация на България от русия нямаш никакво право да си тук.
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
марш на парада евроатлантици. Утре ще има агитки и сръбска музика. Носете си вазелина
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севрозападния, видя картинката, защото не беше руснак. Ако беше руснак, никоя телевизия нямаше да излъчи това. На камериерката щеше да бъде наредено да мълчи или да напусне. Не се прави на дребно оригинален. Онзи с ритника стана известен, защото не беше от господарите. И се мълчи на същия н принцип, на който сега се опитваш да ни накараш да млъкнем за окупацията на България. Само и само да отклониш вниманието и темата. Няма да успееш!
73
5
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
базите са американски бай ***, не НАТО-вски, златото отива към Канада, нали сме партньори. За това получаваме араби. Ако си сляп или *** - абсолютно твой, евроатлантичен, надупен проблем
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете се де стига сте трили :Д
71
4
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен77 Напротив, виждал съм и друга картинка по морето.А и скоро видяхме, буквално преди ден, как се отнасят с нас тези, които очакваш да дойдат, с персонала.Пияни руснаци казваш? Нали бяха много зле, а аз виждам друго. Цели комплекси ваканционни селища са купени от тях, идват млади семейства, с хубави коли, или хора на средна възраст, семейни. Кой ще внесе повече приход, те, или пияния надрусан аглийски пикльо, или педофила англичанин, избягал оттам? Чакай петролни шейхове там?
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79, от руското посолство все такива ли малограмотни ви избират? За 30 години в България се случи "проформа" демокрация управлявана от ченгета, все верни кадри на ДС и русия. Ето ти и новия президент - директен агент на москва. А базите са в България, защото е член на НАТО. Все едно дали ти харесва или не. За заводите питай авторите на "прехода". Все известни твои другари. И другарката Нинова, видна приватизаторка и приятелка на русия.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е единствената страна в света, в която да си патриот значи да подпомагаш окупацията на своята държава от друга и да си горд, че служиш на чужда държава. Затова и положението в България е такова. Когато вместо да работиш за своето общество и държава работиш за чужда такава няма как да цъфтят рози.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нали 30 години демокрация бе - 4 американски бази имаме, 10 тона злато на година отива към Канада, нарязахме заводите, унищожихме армията, че колко по-демократично от това? Само не разбрах къде отидоха къщите с басейните и яхтите дето ги зяпахме по телевизията. Вместо това ни наливат с араби, ваща мама демократична, куха