300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
до САМО ДА ПОПИТАМЕ. преди 6 години
Какви данъци като са ги купили? Какъв наем? Плащат си данък върху собствеността
146
0
 
2
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 6 години
ДАНЪЦИ ЗА ПЕЧАЛБИТЕ ОТ НАЕМА ...РУСНАЦИТЕ ПЛАЩАТ ЛИ..??!!!/....или тия данъци са само за българите.../
145
2
 
2
 
! Отговори
Бургазлия до 166 преди 6 години
А да не говорим колко пари руснаците остават по всякакви магазини, хипер- и супермаркети, магазини за мебели, за строителни материали, колко занаятчии и майстори хранят семействата си, благодарение на руснаците. Не са никак за подценяване, и аз мам конктретни наблюдения.
144
1
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Имам къща в Св. Влас. През лятото чакам с часове да си платя данъка по нея, понеже в кметството има огромна опашка от руски собственици на имоти в Св. Влас. Тези хора оставят много, ама много пари в България - не само имотен данък, а преди това са плащали на брокери, адвокати, нотариуси и държавни такси за закупване на имотите си. С руснаците-съседи се разбираме отлично, възпитани интелегентни хора със среден бизнес и две деца. Подържат имота си не по-лошо от българските си съседи.
143
0
 
2
 
! Отговори
АУУУ...300-ХИЛЯДИ..? преди 6 години
И тия руснаци ....ДАВАТ КВАРТИРИ И АПАРТАМЕНТИТЕ СИ ПОД НАЕМ..НАЛИ??!!А , НАШ *** ....ПЛАЩА ЛИ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ТАКСИ , ЗА.... "БРАТСКИЯ БЕЗПЛАТЕН БИЗНЕС"!!!!!ДА ПЛАЩА БЕ.....ха,ха,хаааааааааааа...ТА ДА СЕ НАУЧИ НА АКЪЛ!!!!!!
142
0
 
11
 
! Отговори
до ФРОНТО преди 6 години
Нали западняците дрънкате за капитализъм,демокрация и други келипираджийски похвати.Е 300 000 жители е Пловдив ,как да се откажем от тези пари и средства ?Път,гориво,хапване,подръжка ,услуги се в БГ остават парите.От УСА и Великобритания колко печелим ?Нали интереса клатил феса ?
141
9
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
- Визи;- Премахване на двойното гражданство за лица извън ЕС;- Среда на нетърпимост към граждани на държава чиито официални властници обиждат стрната ни.За тези които искат да пребивават продължително( тези с имотите) изпит по Български език, Българска история, Българска география.За чужденец показващ неуважение към страната/вербално или реално,вкл. в Мрежата/ черен печат,независимо какво тук имал.
140
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време разделно е настало! Руски туристи прииждат на талази, скоро Путин ще ни гази)) Обединявайте се, българи, и вие от Делиормана,от Кърджали и от Филибето, барабар със Столипиново..Трябва да се даде отпор на "зелените човечета" от руски произход на които им се хапва шопска салатка. Мерзавци!А турците в Родопите една джамия не могат да построят в Родопите.. горкиите.Роската Плевнелиев ще поведе съпротивата. "Вълците на Путин" навред садят липи-дървета дето може да са прикритие на "Топол-М" !?!
139
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския народ не е зле заради Запада, а заради собствената си некадърност, крадливост и злоба. Народ, който вече 30 години не може да направи нужните промени и да се справи с дузина пррости мутри, е обречен на самозатриване. Народ който гласува за БСП/ГЕРБ и се прекланя пред селянина Живков, който скри за Чернобил, не заслужава да се нареди до развитите народи и да се нарече европеец. Отивайте в Азия да подсмърчате на Путин защо на Запад предпочитат пакистанци и бангладешци пред вас.
138
5
 
9
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Павликени вече си е село от ромски характер благодарение на .................. всъщност тя и цяла северна България отиде на кино Запад благодарение на ................ ама вие чакайте китайците да дойдат да сглобяват китайски тракторчета в Литекс Моторс и да викат ЦСКА упс те фалираха благодарение на ................ , благодарим ти партийно велика да отидеш и ти на кино..................
137
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ни колонизират и заграждат и ще назрее момента, когато ще ни направят референдум, като в Крим под дулата на овтоматите и никой нищо няма да може да направи. Радев само ще констатира, че "над Варна се вее руски флаг", а русофилите-*** ще изпаднат в див говежди възторг.
136
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като станат 1 милион ще си направят един референдум за анексиране на черноморието ни.
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до #155:Брех,тези вездесъщи руски агенти!Че те обърнаха нагоре с краката целия свят!Тук руски агенти,избрани в президентски избори купуват "грипени",а ФАЩ,пък направо им избират президента...!Какво става с "велика" америка бе,да не говорим за такива нискостеблени ***,като нас?!Какво става,бе шорошковци?!Май се оказва,че вие и вашите господари сте *** на света,начело с прехвалената ви Америка!
134
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рушката пропаганда върви само сред нискоинтелигентни индивиди.
133
4
 
9
 
! Отговори
архив преди 6 години
Статията от 2010 година , сигурно.Всяка година се препечатва и се подновява с нови злобни коментари на едни и същи теми от преди 20 години...
132
4
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
То и Иджис-а на "Доналд Кук" беше безаналогов, но един остарял самолет, летящ сандък, според теб, въоръжен със система за РЕБ разработена в края на 60 години на миналия век ги направи разногледи, че чак и оставки подаваха...Избърши си млякото около устата, и отивай да спиш вече, за да не ти се кара мама, че не спиш по това време.А утре-във фондацийката, да те снабдят с нови опорни точки, да ти платят и за тази вечер.И не забравяй да и кажеш, за моето предложение, на ***, де...
131
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
154, женчо! Руският агент - президент настоява за купуването на Грипен, защото това е изтребител-прехващач. А не самолет, който може да оперира успешно срещу назаемни цели. И това се прави нарочно. За да не може България да има изтребител, който да може по какъвто и да е начин да използват срещу руски войски влезли в България по кримски сценарий. За да не може България да има примерно F-16, с който Израел пробива "безаналоговите" руски ПВО-та и удря в Сирия. Женчо, много си зле.
130
5
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен152Приятелю, порасни първо, информирай се, и тогава пиши. Президентът, както и всички хора, занимавали се с реактивна авиация, настояват за купуването на"Грипен". Надявам се, знаеш, че не е руска изработка? Руското лоби, руските окупатори, според теб, настояват за купуването на 3-та употреба самолет,американски, разработен в края на Виетнамската война???До тук с ескспертното ти мнение.Ясен си ми, лека нощ.Съжалявам, че ти отделих от времето си,не си заслужаваше.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
150, това кучето ли ти го каза или другия ти аз? А за аналозите - ами ето, другарят руски агент-президент може да каже, че иска такива системи и ще му бъдат дадени. А русия е давала на България системи за да бъде част от съветската империя. Не за да бъде независима България. Стратегически оръжия не се дават на някой, който иска да е независим. Ако искаш питай си кучето дето разхождаш. Как го правиш като инвалид не знам. Явно другия ти аз ти помага.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
148, абе те може и да са умни, ама теб какво да те правим. Има двама в главата ти - единия разхожда куче, другия му благодари и продължава тук с диагнозата си.