Димитър Аврамов от ДПС сдава депутатския имунитет

Депутатът от ДПС е обвинен в търговия с влияние
9 юни 2017 09:37,
15
Димитър Аврамов от ДПС сдава депутатския имунитет
Снимка: архив Булфото

Народният представител от ДПС Димитър Аврамов сам даде депутатския си имунитет. Това обяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

До това се стигна след като преди дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Аврамов и искане за снемане на имунитета му.

Още по темата

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Димитър Аврамов, някогашен депутат на ГЕРБ, е обвинен в това, че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана.

На 29 юни 2016-а Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков, но след протест на СГП, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане от Софийския градски съд.

Производството към момента бе спряно, тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви депутати имаме само - всички с кирливи ризи, но няма кой да ги изкара. Имам чувството , че на възлови места в държавата само крадци и мутри има. Няма оправия. Забравих - и некадърници които не са за тази служба/ да не ми се обидят/
7
1
 
5
 
! Отговори
Запознат_2 преди 6 години
Не разбирам защо, след като Митко Галата нарежда на върхушката на фонд земеделие в Монтана как трябва да работят и какво да правят, прокуратурата не ги разследва и тях и дейността им?!Отделна тема е, че там няма нито един случаен и са се наредили като едно голямо семейство...
6
0
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Това чака всеки,който изневери на ГЕРБ ! Оооо,оо ,о ромалеее...
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е в МОДЕЛА НА ДЪРЖАВАТА ИЗБРАН СЛЕД 89Г
4
1
 
10
 
! Отговори
Циник до 1 преди 6 години
:-) или казано по друг начин - на снимката е "нашият народен представител" - 100% лакмус за електората на ДПС !!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве Московски от ГЕРБ не го бутат , само да напомня за скандала за катастрофата с влака
2
0
 
5
 
! Отговори
Запознат! преди 6 години
Ами Митко Галата както го знаят в Монтана си ги редеше кадрите в Разплащателната агенция в града и който не му изпълнява прищевките си заминава. Така си тръгна и Петко Илиев, а динозавъра Минчев ще стои до второ пришествие там, щото знае как да се нагажда....
1
1
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Това на снимката определено е липсващото звено между човека и мaймyната :)