ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
17
 
15
 
! Отговори
Е гати преди 6 години
Е гати болното и не излекуваното стадо с вицепремиер фашист по демографските проблеми....защо ни са виновни малцинствата,вината е у нас българите....щото не можем да правим деца като хората ,сами сме си виновни и с алчност,злоба,егоизъм,расизъм любов не става г-н Симеонов,и до 10 години българския етност ще сме в червената книга,т.е на езчезване сме вече и не са ни виновни Хасан и Амет от махалата а такива като тебе дето излъга народа че ще вдигнеш стандарта на живот,пенсии,заплати,помощи и т.н
92
6
 
26
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 6 години
Ромите пречат на цяла една нация, това нормално ли е? Като народят 5-6 деца в колиби, песле тия като станат на 12,13 години и тия като народят..... Това хора ли са? Нормално ли е въобще да има такива хора?
91
1
 
1
 
! Отговори
До 107 преди 6 години
За всичко не ни достига.
90
1
 
6
 
! Отговори
за помощите преди 6 години
Помощи е нормално да има и за 2 и за 3 сеца.Средно това не са много деца.Не съм съгласен ,че тук трябва да се делят нещата на висше и средно образование.Все пак ако има човек доход и е решил да има 2 деца защо трябва да го 'прекъсва" д-вата. Няма как спрямо заплатата да се ограничава раждаемоста и социални помощи !
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери нека да остави бързо раждащите. С тях никоя власт до сега не се е справила, няма и да се справи.Далавери нека да помисли как да накара бавно раждащите да започнат да раждат повече. Това му е задачата на него.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 91За кое не ни достига население?
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е едно от малкото смислени изказва ния на Валери Симеонов
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Кой я отрече?Английските учени ли,или сорос и ротшилд,м!?Истината никой не може да я отрече!
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти явно не разбираш, че Българите не получават никаква подкрепа за да имат деца, че българката с дете почти не може да си намери работа, а за нея пожизнени помощи няма, както за едни други !!! ....Напротив, точно това ти казвам. Демографската политика трябва да е насочена да стимулира точно това, а не да ограничава. Не знам защо не го разбираш.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93Никъде не е казано, че броят на висшите образования се умножава по квотата! Висшето образование/доходът е просто праг. Ако искате, имайте и 33 висши - с висок доход помощи до 3-4 деца, без висок доход - до 2.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги е виновен по-умният.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта не е състезание в плоденето като зайци - кой може повече ... Планетата и държавата имат ограничени ресурси и в някакъв момент ще се стигне до силови сблъсъци за тях. Трябва да мислим за ефективно разпределение на ресурсите и контролиране на раждаемостта, ако имаме нещо в главата...Теорията на Малтус отдавна е отречена.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където е висок стандарта ще се раждат повече деца,нормално .Но не винаги това е важното.След като централна Европа се пълни с повече араби,африканци и др. а те раждат повече от 2-3 деца,та пак прираста е сред чужденците...
80
0
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 6 години
Колкото си решиш ,това си е твое демократично право.И доходите не могат да оказват влияние на решението на всеки един.Единствено отглеждането на децата е важното .
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Тиквара се прави на велик пълководец ще е така, шведките ще раждат и на 10, и ще им дава кинти защото цялото котило ще гладува за него. Дреме му за българина! Власт да има а от там и кинти. И след него потоп! Не сте ли ти разбрали???
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 89Целта не е състезание в плоденето като зайци - кой може повече ... Планетата и държавата имат ограничени ресурси и в някакъв момент ще се стигне до силови сблъсъци за тях. Трябва да мислим за ефективно разпределение на ресурсите и контролиране на раждаемостта, ако имаме нещо в главата.
77
2
 
8
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Аз имам две висши, съпругата ми има три. Няма да си напиша доходите за да не скандализирам публиката, но по вашата логика трябва да имам 12 деца.
76
0
 
8
 
! Отговори
до 91 преди 6 години
Стимулиране на раждаемоста : При пълнолетие !
75
6
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Има някакъв резон, но това вашето е ограничаване на раждаемостта. Тя се прилага когато има повече население отколкото територията може да изхрани. При нас ситуацията е противоположната. Не ни достига население. Трябва да се стимулира раждането.
74
0
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 6 години
Не е въпроса да осъдят 12-годишните ,а да ги ограничат с закон... спиране на детски (не се полагат на 12г.) , а може да се измислят и солени глоби за непълнолетни родители ! Кой тогава ще прави на тази възраст деца...