ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върти го, сучи го, *** не вдява, че проблемът не е, че Хасанка ражда, проблемът е, че Ганка не ражда. Там трябва да насочи усилията си вицепремиерът. Не да ограничава Хасанка, а да поощрява Ганка. Така се прави по света.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма добро решение. Ако приложат закона и осъдят всеки който е оплодил 12 годишно момиче, цялата махала ще се пренесе в затвора. А как ще сложите спирала на 12 годишно дете, я опитаите!Не трябва да им дават пари, а консумативи, като не могат да си купуват алкохол и цигари в деня на плащането, а ще имат памперси и сухо мляко ще си охладят страстите.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно съм съгласен, че трябва да се стимулира отговорната раждаемост и да не се стимулира безотговорната. Не говорим за етноси! Просто идея: двойка с висше образование и добър доход - помощи до 3-4 деца; без образование с висок доход или с образование без висок доход - до 2 деца; без образование и доход - до 1 дете. Безотговорната раждаемост стимулира бедност и безперспективност в обществото. Ако някой не осигурява образование - отнемане на детето и помощите. Програми с/у ранна бременност.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има закон ;ДАПод 18 год. забранено раждане, няма как деца да отглеждат деца...НЕПЪЛНОЛЕТИЕ!Иначе Да ,трябва да има прираст на големи и зряли хора да правят деца...и както е при социалните да могат да издържат поколението си.Ще останат и пари за помощ на самотни родители ,както и за непълноценни деца и т.н
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете бат Сали вицепремиер по демографските въпроси и ще видите как българките ще почнат да раждат.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението за ромите е най лесно. Прави се закон в който изрично да се спомене че след 3-то дете детски и социал няма а децата които раждат на 13 г. грижите за отглеждане на бебето се поемат от майката и бащата. Толкова ли е трудно да се направи този закон? Не не е трудно но някой няма интерес от такива закони защото ще му спре кранчето.
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как по турско българите сме раждали по 7-8 деца без социални, без помощи. Или сме източвали Султанова та хазна както ромите източват сега бюджета. Ромите на турците ли сме били тогава?
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бургашкия лaxо Валерко спре "сосиалните" на своите събратя няма да има откъде да кpaде. Затова и идеите му са такива - прагматични и малко странни...
65
1
 
12
 
! Отговори
До ТЮРК преди 6 години
Нормално е да раждат деца да.Ама не си плащат.В Турция всички си плащат,нали?Нема тва онова.А в БГ е безплатната хранилка.Учители,доктори и пенсионери гладуват за да могат *** мауглита да имат по 20 деца.Държавата краде от работливите пчелички за да храни и развъжда неграмотни и мързеливи търтеи.И после-"ми то нема кой да работи" Е как ше има?
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери още не е разбрал, че популацията се увеличава чрез раждане, а не чрез раздаване на кондоми и спирали. И как като ромките спрат да раждат това ще накара българките да раждат? Ще командирова всяка фертилна българка за по месец в маалата ли?
63
6
 
6
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 6 години
Довечера, в кварталната кръчма, в присъствието на пожарникаря, Валери Симеонов ще изнесе лекция на тема: "Как да биете българо-турските бабички по границите?" Ще има практически демонстрации. За всички от герб вход свободен.
62
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тука Валерко е бил учудващо беззъб.Правилният термин е "контрол на популацията на вредителите".Има го във всеки учебник по растителна защита.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да направят един референдум да се плащат ли социални помощи и детски надбавки или не.Ако някой иска 5-10 деца да си събира парички да си ги гледа и лекува.На тях им били човешки правата да имат по 100 деца.А кога ще почнат да имат човешки задължения или когато трябва да плащат не са хора и не го правят?И тоя депутат дето пищи за расизъм.Що не се фане да осинови 10-20 *** на лични разноски?Нали е много човеколюбив?Да вади кеша и да почва да храни и облича.
60
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Природата си знае работата. Ненужното изчезва.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографската криза започна още в началота на 90-те години. За 28 г. се изнесоха над 2 милиона и 2 милиона починаха. Простата сметка показва че цифром и словом в БГ от 8 900 000 човека които бяхме по татово време като извадиме 4 милиона сметнете колко сме напред в изчезването. Като имате предвид че от това число което сте получили трябва да извадите 800 000 роми и 750 000 турци. Драснете чертата и ще получите резултата. Стъкмистите ви лъжат че сте 7 милиона и нещо ЦРУ казва за 6 милиона и нещо!
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислете бе хора !!!!нормално ли е на 12 години да раждат !!!! Какъвто и да е Симеонов в този случай е прав !
57
3
 
12
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Да им спът децките! Раждат по 15 деца да зимат децки а белите българчета не могат да се раждат!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един чичко с мустачки беше успял да подобри качеството на немската популация като я прочисти от нежелани малцинствени примеси...Е, виждаме резултата в Германия от това подобрение в момента. Хахаха
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК, ДПС, Отворено общество, америка за България работят против България.Това са тумори които трябва да се отстранят.
54
2
 
4
 
! Отговори
Ташунко преди 6 години
Не се пише с голяма буква! Провери правилата!