ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
8
 
! Отговори
Заповядайте преди 6 години
Заповядайте утре на големия светъл празник на Българите ,Гейския и Лесбийския парад и да видите какви са българите и ЗАЩО няма раждаемост при българите.....Заповядайте утре и ще има по биричка и кюфте от патриотпето на снимката,ще има и автографи от извратените същества.....
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става само с количество. Трябва и качество.За червените боклyцu ще цитирам Енгелс: ''Количествените натрупвания водят до качествени изменения'', а цuганcкотo качество е доста ниско. Факт.
31
4
 
4
 
! Отговори
оставка за двамата преди 6 години
изреклият тези "съвети" е чиста проба расист с багри на нацист.щом го търпи Бойко, значи или немойе да оцени обстановката в наказателното поле или той самият има същия формат!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турчин съм...но да ви кажа честно Симеонов е прав тук!!! Някои раждат и не ги гледат...както написах и по долу...Вече в Турция арестуват тези мъже на, които булките им ще раждат преди 18... И това го бях чул съвсем случайно като разговарях с един приятел :-)
29
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 44 преди 6 години
Там дето биобългарите имат тил( и мозък в него) ти имаш само врат - изгорял от бране на ту тУн
28
6
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
На тоя всичко му е извадено от съдържанието !!! А истината е,че той няма ,,съдържание ,, в главата...
27
6
 
8
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Тези патриоти са Псевдопатриоти,крадци и престъпници и нищо общо нямат с патриотизма...ако бяха истински бг патриоти нямаше да правят коалиция с Винету а да му търсят сметка за огромните щети които Винету и компания от корумпирани КАЛИНКИИИИИИИИИИИ сервираха на България и народа му.....срам е е от тези менте патриоти
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не може да се направи за интеграцията на джиновете. Не може със сила да ги направим цивилизовани, мислещи и отговорни хора, трябва сами да го пожелаят.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографската криза се бори с качествен материал. Прав е Симеонов да иска да ограничи некачествения.ДПС да си завре забележките отзад!
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знаете ли, че в Турция в махалата на някои мъжете са в затвора заради това, че булките им са родили под 18 :-) Ако щете вярвайте де...но е така...и това от доста време е така! Да видиш ся по махалите вече преди 18 не раждат почти...пък и учат...Лош е Ердоган!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сезирайте Цацата и да отива в затвора тоя за защита на педофилията.
22
2
 
3
 
! Отговори
Циник до лъжата гнои преди 6 години
Предния ми коментар и за теб се отнася Гюнайдъне!
21
5
 
7
 
! Отговори
Циник до 31 преди 6 години
Хасанчо...проскай килимчето, и почвай с метаните! Не е за безТилната ти главичка да разсъждаваш! Ако можеше с червен врат да разсъждаваш - жирафите щяха да са гении!Алаходупче жално!
20
13
 
13
 
! Отговори
Истината Боли преди 6 години
Етническия българин куче ще гледа но бебе няма да гледа и после вечно я турския етнос,я ромския етнос и бежанците им са виновни......1989 година когато комунистическата фашистка хунта извърши етническо прочистване на страната,като изгони на сила част от най трудолюбивото население на България,държавата още тогава фалира и до ден днешен е в блатото и няма светлина в тунела още .......и след някоя година нема да съществува държава с име България и то благодарение на такива като на снимката
19
4
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Този тъмнокож монголец от кой етнос е? Мяза ми на любовен коктейл,май майка му рядко си е вдигала гащите!
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** бре, като ти харесва и завиждаш на Хасанчо, че народил 4-5 чаавета и точи помощи защо спиш ами не си народиш и ти 4-5 ганчовета и да точиш социални?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа път е прав при 10 ромски деца я сметнете колко ни взема от нашия жоб само това лие чудим се де изчезват минути мб няма да се учудим ко не и в ромите да са господа преди малко се изумих пускам си мобилния интернет на мтел които е платен на третото отваряне на страница ми изписа вашите мб свършили да мтел ловеч е това безобразие неискам да се сещам чии ло служител го е направил господа нема такава държава
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то има там в една книга Наказателен Кодек секазва, та тия раждания се водят престъпление ама незнам да сте осъдили некой за педофилия.Не можете, нали таковата..парите за ромското включаване, ..сега пък явно ще има изключване.
15
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** не може и не знае как да накара жена му да ражда обаче има против жената на Хасанчо да ражда. Бре ***, Хасанчо ще научи твойта жена да ражда, бъди рахат.
14
11
 
6
 
! Отговори
Истината Боли преди 6 години
Човека с грозната физиономия ще се бори с демографската катастрофа в пропадналата България като внесе нови Българи от Еритерия.....ясно и точно ви го каза и да ви е честито новите Българи