ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
18
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Ако си свалиш текезесарския каскет...може и да ти светне, че Доган - отвори вратата, за антиконституционните партии у нас...и се нароиха....ДПС...ЕВРОРОМА...ДОСТ!Преди години в брой на в.Марица имаше - статия - първите 2 000 000 $ Доган е "присвоил" от Саудитска Арабия...дадени му - да ислямизира България!Отвратителни сте *** - бихте продали и майка си, за пита кашкавал, и сарък луканки!Доживях - Доганя патриот!
12
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-1,ганьоооо,не си над закона,щом е регистрирана партията,значи е законна,хвърляй въглищата,има кой да кара влака.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС да им плаща от джоба си безотговорно е раждането и навсякъде пълно с прошляци. Криминализирайте агресивната просия както е в цяла Европа.
10
2
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Даже мерките са малко. Ако родителите нямат 11 клас, помощи до 1 дете. Имаш повече от 2 деца но родителите нямат 11 клас, нямаш социални и здравни осигуровки, нямаш право да гласуваш, до придобиването им
9
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе симеонов, абе чоджум, демографска криза се бори не с със спирали и капутти като тебе, бори се с раждаемост. Недей се оправдава, че раждащите безконтролно нямали условия! Направи така, че да имат условия раждащите и да раждат безконтролно тези имащи условия да отглеждат 4-5 деца, но останали с едно. Сега се получава ситуация в която са вързали каруцата пред тебе.
8
4
 
10
 
! Отговори
Ghost преди 6 години
Без да коментирам конкретно тази тема искам да ви питам...Да сте виждали другаде някога парламент и правителство да се забъркат в толкова много скандали за толкова малко време? И изобщо правят ли нещо друго?
7
4
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат:"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност",Само заради това - му прощавам всичко! А Йялдъз Ибряма - е прозрачен , като вестник в който си увивал сланина! Сетил се алаходупеца...да бори с роми демографскакриза
6
23
 
5
 
! Отговори
Истината Боли преди 6 години
ДПС и ДОГАН са истинската Българска партия която милее за България....бат ДОГАН ако не беше в прехода България нямаше да е в сегашните граници......долу долу долу Псевдопатриотите-фашистите които проповядват фашизъм и нацистки идеи и методи.......лидерите на фашистките фракцииии на съд и затвор преди да е станало късно........а този индивид на снимката ще си получи заслуженото си за тероризма над Българските граждани които бяха брутално ограбени,бити и жестоко изгонени от комунистическия фашизъм
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конкретно в този случай - пълна подкрепа за Симеонов! Ако успее нещо законово да направи по този въпрос, ще е най-доброто, случвало се последно време в България.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко правилно е казал защо трябва да се оправдава ?Сега се вижда ясно, че зад проблема с чаветата стоят ДПС и БСП !ДПС и БСП отглеждат вече 25 години безмозъчен ромски материал, които им трябва само по избори
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП=ЦСП=ЦХК Симонов който не плаща данъци и няма трудов стаж му спирайте детските.
2
6
 
47
 
! Отговори
Jv преди 6 години
Не мисля, че само Симеонов мисли така, но и голяма част от българите и всички отговорни хора в България.Той е съвсем прав.
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко правилно е казал защо трябва да се оправдава ?Сега се вижда ясно, че зад проблема с чаветата стоят ДПС и БСП !