Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Познавах лично Анастастов прекрасен пилот"--Да бе,летели сте заедно,толкова много пъти!
244
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво Бойко! *** и Радев да слезнат на земята, време е вече, стига са летяли в облаците!
243
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречения премиер преди няколко дни се изтъпанчи,че трябвало да има европейска армия,демек не можем да се справим сами на бутафорната ни граница/ограда/затова искаме други да ни пазят.След което отиде да кандардисва Меркел/нали му е приятелка/.И след всичките прегръдки и целувки,днес немския военен м-р отсече,че европейска армия няма да има.За какво му беше тази екскурзия като никой не му обръща внимание,да се чуди човек.А щял пак да бъде пощенски гълъб м/у Меркел и Ердоган.Ха,ха,ха.
242
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е.... като е прочел една книга в живота. А, че е премиер е пълен абсурд!
241
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да има същества , които да гласуват за тоя неандерталец ? Акъла им е не повече от тоя на магнолиите му !
240
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-големият *** в политиката от сътворението на света
239
3
 
51
 
! Отговори
Az преди 6 години
Не те ли е срам, бе! Човекът си е отишъл, ББ за пари ми говори! А колко харчим, за да ти пазим къщата, твоята, на Доган, на Пеевски и Местан. И ако бяха спестени тези пари през годините, нямаше ли да стигнат не за 1, за 3 вертолета и екипажи с достатъчен нальот?
238
4
 
43
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
И това човече ни управлява?Боже колко е зле и назад с матряла!
237
4
 
43
 
! Отговори
БАСИ преди 6 години
Тоя е безочлив, как може да споменава колко струва скапания вертолет при условие че има загинал човек. Освен храни второ качество май ни продоват и такива оръжия от любимия запад.
236
2
 
27
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Живот ли бе да го оп"А че в България са останали 5 мил"според така наречения плана Ран-***, приет от народното събрание на СДС 1991 - България трябваше да се редуцира до 5.5 милиона Така че всичко върви по "плана" .... още 10 годинки под Американски ботуш и България ще изчезне от картата
235
3
 
25
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Бунището та ЕвропатЪ! Мдааа: коли втора-трета-четв....... ръка, манджата която ни дават и тя ФАЛШИФА, Фертолета показа какви " КАЧЕСТВЕНИ " *** пласират западняците. Може би, може би не съм прав само за едно: Най-качествената КЛОАКА сме за западните туристи. Шведа да вземем: Тръгнал да се напорква в Бг-то и започнал даже от далече. Времето тече. Защото те идват да се напият, да се изповръщат и после стават КУЛТУРНИ .... като се приберат!К Л О А К А станахме, мдааааааааааааааа?????
234
5
 
30
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
"2% за въоръжаване"точно това им спуснаха от Вашигнтон !Боко и кючек ще играе ако Американския посланник му щракне с пръсти
233
3
 
8
 
! Отговори
ХАХ преди 6 години
До Додо 289ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК . ХАЙДЕ НА ПАРАДА
232
7
 
26
 
! Отговори
ВАЖНО преди 6 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ГРОБ. ДНЕС СА НА ПАРАД.
231
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***-син Бойко!Много ви стана,уйчовото! Оляхте се! Час по-скоро се съберете с Кобурготски и с-ие мафия и бягайте от БГ! Както преди време предсказваше,скоро и вашите съдби ще станат "тайни" за историята-както съдбата на стария Кобурготски!Такова ограбване и унищожение на държава и народ от собствените му правителства НЯМА от създаването на света! Във ВСВ,за 10 години сражения,концлагери и атомни бомбардировки са загинали 27 млн,а за 27 г без война - от 9 млн в БГ останахме под 5 млн! Бягайте!
230
1
 
28
 
! Отговори
ф преди 6 години
Пак ли гаври с мъката бе Бойче.Ккави пари какви евра,какви армии .Ти стана по бетер от Живков,оня искаше 16 репъблика,а ти закри всяка държава в ЕС и ни вкара в НАТО като нещо друго .
229
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То с една полупрочетена книга,няма как да не плещиш бисери...
228
21
 
5
 
! Отговори
Додо преди 6 години
На руския генерал шефката му е Корнелия, а на Тиквуня -Меркел! Единия да хванеш, другия да удариш! А защо ли нямаме един нормален лидер, на който шефа му да е народа Български! Аман от чуждопоклонници изпълняващи антибългарски програми като Радев и Борисов!
227
3
 
26
 
! Отговори
СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТР преди 6 години
До тонкатаСМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ***...
226
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво, къде са ти 34-те милиарда заеми, които изтегли миналата година.Защо България е най-бедната страна, след 10 години твое управление и продължава да е на опашката на всички класации.Кой ти е виновен Тикво, че си некадърник и крадец ?