Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!

Двамата влязоха в задочен спор с постове в социалната мрежа
10 юни 2017 20:40,
85
Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!
Снимка: БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу премиера Бойко Борисов, като написа и той пост във Facebook.

"За съжаление, за пореден път трябва да заявя несъгласието си с поредните неистини и от днес, които разпространява многоуважаваната от мен председателка на БСП Корнелия Нинова. Категорична неистина е, че на КСНС при президента правителството и премиерът Борисов са отказали да започнат веднага модернизацията на армията и са я разсрочили в годините напред", пише Цветанов в социалната мрежа.

Още по темата

По-рано Нинова заяви, че единствената грижа на премиера Бойко Борисов при участията му в КСНС е личния и партиен интерес, а не националния.

"Доказателството, че говорите неистини, г-жо Нинова, е декларацията, около която се обединихме всички представители на парламентарни групи, които присъствахме на съвета, и която беше прочетена публично лично от президента Румен Радев. Припомням Ви, че Радев заяви, че като основен приоритет по време на Съвета бе откроено попълването на недостига от личен състав в сектор „Сигурност“, повишаване на неговата мотивация и престиж и ускоряване на проектите за модернизация. Президентът Радев посочи, че поддръжката на наличната техника, въоръжението и оборудването, до замяната им с нови образци, е било подкрепено с консенсус от членовете на КСНС, както и създаването на условия за повишаване на квалификацията и подготовката на личния състав. Припомням Ви още, уважаема г-жо Нинова, че на КСНС беше решено да бъде изготвен анализ и предложения до 20 юни т.г. за перспективите за интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите 5 години", пише Цветан Цветанов.

По думите му в петък на парламентарния контрол е била опровергана поредната неистина, тиражирана от БСП.

"Първо твърдяхте, че Европейската комисия не е отпуснала 160 млн. евро на България, а сега твърдите, че не сме усвоили тези 160 млн. евро. От отговора на вътрешния министър Валентин Радев на блицконтрола във вътрешната комисия преди дни стана ясно, че вече има сключени договори за 33 млн. евро, в момента текат процедури за още 70 милиона и са пред сключване на договори и предстои да се обявяват обществените поръчки за останалите 57 милиона. По същия начин разпространявате неистини и за преградното съоръжение, чиято основна цел е да подпомага органите, ангажирани с охраната на българската граница. Призовавам Ви, уважаема г-жо Нинова, спрете да тиражирате неистини през медиите", продължава зам.-председателят на ГЕРБ.

Той подчертава, че до няколко седмици ще бъде обявена и управленската програма на правителството и мнозинството.

"В нея ще откриете всички онези мерки, чието изпълнение гарантираме със съответните параметри и срокове. Уверявам Ви, че в програмата ще откриете и ангажимента ни за назначаване на 1000 нови служители в МВР до края на годината. Сигурността на българските граждани, увеличаването на видеонаблюдението и служителите на реда във всички населени места са първостепенен наш ангажимент", настоява Цветанов.

„Когато говорим за сигурността на българските и всички европейски граждани, няма как да приема неверните Ви внушения, че единствената грижа на премиера Борисов е личното му оцеляване. Нямате моралното право да говорите и пишете такива неща точно в седмицата, в която Бойко Борисов се срещна последователно с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон, с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера на Германия Ангела Меркел. След дни Борисов ще се разговаря и с турския президент Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм. Всички тези срещи, г-жо Нинова, целят единствено гарантирането на сигурността на българските граждани и на целия ЕС", пише още Цветанов и призовава да загърбят политическото противопоставяне и да обединят усилия около националните интереси.

"Г-н Цветанов, зовете за национално съгласие. Но около какво? Вашата представа е около статуквото, в което цялата политическа класа говори едно пред хората, но прави друго зад гърба им десетки години. Предлагам Ви да бъде около нещо ново - истината и почтеността", написа на свой ред Корнелия Нинова във "Facebook". Според нея с думите си Цветанов потвърждава казаното от нея.

"Не оспорвам нито дума от прочетената от президента Радев декларация. Информирам българските граждани, че по време на разговора вътре, премиерът Борисов и министрите му дадоха да се разбере, че няма да я изпълнят и се противопоставих на подхода - да говорите едно пред хората и друго на съвета", пише лидерката на левицата.

"Горещо подкрепих исканията на министрите на МВР и отбраната Каракачанов и Радев да се осигурят допълнителни средства за заплати на 1000 нови служители, но финансовият министър Горанов категорично заяви, че няма да ги осигури, нито ще увеличи заплатите на настоящите. Така текстът за попълване на личния състав остава само на думи", настоява тя.

"Що се отнася до усвояването на 160 млн.евро европейска помощ за справяне с бежанската криза - четете г-н Цветанов, четете. Не аз, а Вашият министър на МВР в открития доклад до КСНС пише, че не е усвоен и лев поради забавяне в обществените поръчки. Нещо повече - самият Вие го заявявате в интервю, така че моята вина е, че съм Ви повярвала, че не сте усвоили и един лев и съм повторила признанията Ви.", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересува ме защо тъ-по-ъгълникс още не е в затвора???
40
4
 
39
 
! Отговори
в пандиза преди 6 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза. Там е истината!
39
3
 
13
 
! Отговори
Podigoto преди 6 години
Da me prosti trudbg ama debelata pavlova kadeto i da e postavena ste teji mnogo na miastoto...tova sa 200 kila jivo bg teglo massa vse pak...niama kak da ne teji...zatova ima velija opasnost da razbie eu minstola...
38
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора с рапонска форма на главата не ме впечатляват! Между ушите му вятър и лъжи!
37
33
 
7
 
! Отговори
Пропуск преди 6 години
Цветанов беше вкарал Наглите в затвора, но пропуснал най-Наглата. Няма ли правосъдие за източване и фалиране на външно-търгвски дружества от г-жа Лъжа.
36
32
 
7
 
! Отговори
Така трябва преди 6 години
Когато Нинова говори, единственото което може да и се отговори е:БАУ БАУ ... БАУ БАУ БАУ.Горе долу това се разбира от приказките на тази бедна жена.
35
29
 
10
 
! Отговори
Наглата преди 6 години
Червената конярка може само да лъже , затова и казват г-жа Лъжа.
34
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато неосъдени престъпници като този са начело на държавата - все така ще е! ОСТАВКА!
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо-лъжецо вика "Дръжте лъжеца"...?!Това ако не е гщонсуратлък и популизъм то не знам кое е......Тези са за бесене.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Комунистическите ***, които защитават комуниста от Банкя ли имаш предвит 2 И Комунистическото котило ГРАБ=БКП.?Моля уточни!
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-големи Тъ-пунгер и от ББ и ЦЦ прос-то няма.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А кой ще затвори устата на Г-н Истина ,Сиракът от Банкя ,който сам станал ,,кмет ,премиер ,генерал ,, Сиракът който събирал отпадъци от кофите за да хранят прасето ,защото със сестра си били сираци и нямали какво да ядят . И докато бил ,,сирак ,,майка му пържела картафи и ТОЙ ги ядял със мляко ,а бащата на ,,сирака ,,го качвал да върти антената към Югославия . Кой ще затвори устата на патал.огичният лъжец от Банкя .
29
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни комунистически ***! Няма ли кой да ви затвори устата. Естествено госпожа лъжа няма да говори истини!
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно ти ли ще казваш кой говори неистини?Подсъдимия с шесте апартамента.Наглец!
27
1
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Политиците уж трябваше да управляват държавата, имат си и своят фейсбук - парламентарната трибуна, но тя не им стига и се дърлят в Сурат тефтеря и те. Това е пи-ар акция, цирк за пред електората. В случая Нинова олеква и замясва на Бойко. Спечели изворите, скъпа и тогава направи,т ова, което ГЕРБ не са направили. Аз съм "за" да ги спечелиш, обаче с такива слабички изяви и прения с ГЕРБ нема как да стане. Остави ГЕРБ 2-3 месеца, да се поолеят от собствената си тежест.
26
6
 
2
 
! Отговори
Леля Корнелия преди 6 години
Ще ми вярвате , защото аз ще върна всичко по старому и няма да ''крада'' , както правят геберите .
25
4
 
24
 
! Отговори
Централен Софийски преди 6 години
Абе, нали тоя Цветанов бе осъден и трябваше да влиза в затвора.Какво стана с тоя бандит, че е още на свобода?
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо ушото -перлата и жрецът на морала ,стожера на истината в Гроб.Еваллла Баце
23
4
 
10
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Всичките тези караници са за новите заеми които ще се вземат и явно на БСП няма да дадат. А ако омекнат по нататък значи са се разбрали за ПРОЦЕНТА.
22
4
 
22
 
! Отговори
Зорба преди 6 години
Цветанов е лъжльо.