Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!

Двамата влязоха в задочен спор с постове в социалната мрежа
10 юни 2017 20:40,
85
Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!
Снимка: БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу премиера Бойко Борисов, като написа и той пост във Facebook.

"За съжаление, за пореден път трябва да заявя несъгласието си с поредните неистини и от днес, които разпространява многоуважаваната от мен председателка на БСП Корнелия Нинова. Категорична неистина е, че на КСНС при президента правителството и премиерът Борисов са отказали да започнат веднага модернизацията на армията и са я разсрочили в годините напред", пише Цветанов в социалната мрежа.

Още по темата

По-рано Нинова заяви, че единствената грижа на премиера Бойко Борисов при участията му в КСНС е личния и партиен интерес, а не националния.

"Доказателството, че говорите неистини, г-жо Нинова, е декларацията, около която се обединихме всички представители на парламентарни групи, които присъствахме на съвета, и която беше прочетена публично лично от президента Румен Радев. Припомням Ви, че Радев заяви, че като основен приоритет по време на Съвета бе откроено попълването на недостига от личен състав в сектор „Сигурност“, повишаване на неговата мотивация и престиж и ускоряване на проектите за модернизация. Президентът Радев посочи, че поддръжката на наличната техника, въоръжението и оборудването, до замяната им с нови образци, е било подкрепено с консенсус от членовете на КСНС, както и създаването на условия за повишаване на квалификацията и подготовката на личния състав. Припомням Ви още, уважаема г-жо Нинова, че на КСНС беше решено да бъде изготвен анализ и предложения до 20 юни т.г. за перспективите за интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите 5 години", пише Цветан Цветанов.

По думите му в петък на парламентарния контрол е била опровергана поредната неистина, тиражирана от БСП.

"Първо твърдяхте, че Европейската комисия не е отпуснала 160 млн. евро на България, а сега твърдите, че не сме усвоили тези 160 млн. евро. От отговора на вътрешния министър Валентин Радев на блицконтрола във вътрешната комисия преди дни стана ясно, че вече има сключени договори за 33 млн. евро, в момента текат процедури за още 70 милиона и са пред сключване на договори и предстои да се обявяват обществените поръчки за останалите 57 милиона. По същия начин разпространявате неистини и за преградното съоръжение, чиято основна цел е да подпомага органите, ангажирани с охраната на българската граница. Призовавам Ви, уважаема г-жо Нинова, спрете да тиражирате неистини през медиите", продължава зам.-председателят на ГЕРБ.

Той подчертава, че до няколко седмици ще бъде обявена и управленската програма на правителството и мнозинството.

"В нея ще откриете всички онези мерки, чието изпълнение гарантираме със съответните параметри и срокове. Уверявам Ви, че в програмата ще откриете и ангажимента ни за назначаване на 1000 нови служители в МВР до края на годината. Сигурността на българските граждани, увеличаването на видеонаблюдението и служителите на реда във всички населени места са първостепенен наш ангажимент", настоява Цветанов.

„Когато говорим за сигурността на българските и всички европейски граждани, няма как да приема неверните Ви внушения, че единствената грижа на премиера Борисов е личното му оцеляване. Нямате моралното право да говорите и пишете такива неща точно в седмицата, в която Бойко Борисов се срещна последователно с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон, с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера на Германия Ангела Меркел. След дни Борисов ще се разговаря и с турския президент Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм. Всички тези срещи, г-жо Нинова, целят единствено гарантирането на сигурността на българските граждани и на целия ЕС", пише още Цветанов и призовава да загърбят политическото противопоставяне и да обединят усилия около националните интереси.

"Г-н Цветанов, зовете за национално съгласие. Но около какво? Вашата представа е около статуквото, в което цялата политическа класа говори едно пред хората, но прави друго зад гърба им десетки години. Предлагам Ви да бъде около нещо ново - истината и почтеността", написа на свой ред Корнелия Нинова във "Facebook". Според нея с думите си Цветанов потвърждава казаното от нея.

"Не оспорвам нито дума от прочетената от президента Радев декларация. Информирам българските граждани, че по време на разговора вътре, премиерът Борисов и министрите му дадоха да се разбере, че няма да я изпълнят и се противопоставих на подхода - да говорите едно пред хората и друго на съвета", пише лидерката на левицата.

"Горещо подкрепих исканията на министрите на МВР и отбраната Каракачанов и Радев да се осигурят допълнителни средства за заплати на 1000 нови служители, но финансовият министър Горанов категорично заяви, че няма да ги осигури, нито ще увеличи заплатите на настоящите. Така текстът за попълване на личния състав остава само на думи", настоява тя.

"Що се отнася до усвояването на 160 млн.евро европейска помощ за справяне с бежанската криза - четете г-н Цветанов, четете. Не аз, а Вашият министър на МВР в открития доклад до КСНС пише, че не е усвоен и лев поради забавяне в обществените поръчки. Нещо повече - самият Вие го заявявате в интервю, така че моята вина е, че съм Ви повярвала, че не сте усвоили и един лев и съм повторила признанията Ви.", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Цецо хем признава, че едва сега се сключват договори, и то за част от отпуснатите 160 млн. евро, хем разправя, че били усвоени. За и'диоти ли мисли тези, които му четат постовете? А че оградата не е достроена, това наскоро го показаха в клип по БТВ.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко харчи държавата за охраната на Доган?Сега в момента.Колко за Борисов?Не сме САЩ или Русия да имат такива охрани.Колко харчи самолета да отидеш до Евксиноград за обяд и да се върнеш.Тоест София-Варна.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имам въпрос към умник 62А защо Пеевски при управлението на най великата партия ГЕРБ, усвоява всички държавни поръчки???Защо???Кажи за Пеевски и Борисов!Кажи де гербер от римско потекло завършил по европроекти на Министерството на образованието;)
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам обосновано предположение, че образът с особена форма на главата скоро пак ще бъде подсъдим.
57
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
През седмицата от телевизия Евроком/впрочем гледайте я ще научите нещо по различно от това което ви говорят БНТ,БТВ и НТ/.Та според статистическия институт държавните служители били/да не паднете/ 850 хил души.През 8 годишното си управление Герб подмениха на всички нива тези служители и сложиха свои хора/без каквито и да са компетентности.Та само тези хора като гласуват за партия Герб/нямат изход от това им зависи стандарта/то тогава кой друг е гласувал за тази партия? 1050 -850 ,
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** лъжеА другарят Цветанов да каже колко плаща немската фондация преди избори. На колко места получава инструкции и заради колко тъмни петна от миналото на лидерите на ГЕРБ патроните от запад ги държат на каишка!!!
55
11
 
4
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след като отърва затвора, Цецо Лъжецо отново онагля! А колко кротък бешеее! НАГЛИТЕ 2 (ГЕРБ) нямат спирка!
53
6
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До жената мъжЩо да е ,,тежка,, загубата ???!!! Бацко я би с 3% ! И то с фалшифициране на гласове...
52
12
 
2
 
! Отговори
месара преди 6 години
едно въпросче и от мен : защо още се пише и се коментира за другарката *** ?!
51
5
 
2
 
! Отговори
Заможен БГ пенционер преди 6 години
Не ме интересува !!! Отивам да търся храна по контейнерите...
50
18
 
5
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 6 години
Един простичък въпрос. Съвсем прстичък:-Вие, др. *** Нинова ръкопляскахте ли "на крака" когато Орешко предложи Пеевски???? Само не казвайте "Не" защото го има документирано в телевизиите!!!!И втори въпрос /пак простичък като за вас/-Вие ли др. *** Нинова ще борите "паралелната държава" след като ръкопляскахте на Пеевски???Нямам повече въпроси
49
16
 
5
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този жалък човечец, попаднал във властта не защото има интелект, образование и познания, а защото Най-сладко смуче морковчето на Падишаха, на Владетелят на вселената, предшественик на homo sapiense. И за да е подигравката пълна го е създала с глава като пъпеш. При това куха като кратунка.
47
17
 
5
 
! Отговори
sistem error БСП преди 6 години
***, подобно на кремълския си господар никога не казва истината. Това е характерна черта на русофилите.
46
5
 
28
 
! Отговори
MAD преди 6 години
Бойко Борисов, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ГЕРБ са най- долната и КРАДЛИВА НАПАСТ, която от 1990 година насам е имало в България. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ГНУСНИ АЛЧНИ ***.
45
5
 
27
 
! Отговори
Градския преди 6 години
Цветанов , Вие с Вашия "авторитет" , на "неподкупен" , "високообразован" и никога не лъжещ човек , всявате увереност и вяра във Вашите думи!Я намерете някой по-чистичък човечец във Вашата група , който да опонира на опозицията!Ако нямате такъв , по-добре е да си мълчите!За Цецо с шестте апартамента купени на нищожни цени и " платени" от тъста му да сте чували?
44
22
 
9
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого му пука кво бил казал Цецо Крадецо с пъпешовидната глава пълна с бръмбари.
42
4
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ИЗПЛЪЗНАЛИЯ СЕ ОТ ЗАТВОРА ЦВЪКИ НИКОГА НЕ Е БИЛ ЗА ВЯРВЯНЕ! ЗА НЕГО ДУМАТА ПОЧТЕННОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА!