Намаляват административната тежест в КАТ

Набелязани са краткосрочни и дългосрочни мерки за това
10 юни 2017 14:40, Елка Василева
8
Намаляват административната тежест в КАТ
Снимка: архив, Булфото

Краткосрочни и дългосрочни мерки за намаляване на административната тежест в КАТ са били набелязани на работна среща в МВР, на която участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, както и експерти от различните ведомства.

След срещата Томислав Дончев обясни пред журналисти, че един от основните ангажименти на правителството е редуциране на административната тежест във всички сфери.

КАТ е едно от местата, където административното обслужване е трудно, бавно и понякога дори мъчително за гражданите, посочи Дончев.

По думите му през КАТ София всеки ден минават по 2500 души и около 900 автомобила.

Обслужването там не е на нужното ниво, призна вицепремиерът.

Вече се работи по мерките, а крайната цел е пълна електронизация и намаляване на повода да се ходи в самите администрации, каза Дончев.

Краткосрочните мерки включват изработване на качествен интернет сайт на КАТ с конкретно описани услуги, наличие на необходими документи в електронен вид, ползване на пос терминал за плащане, компютри за гишетата, освежителен ремонт в КАТ.

Министър Радев посочи, че е получил уверение от премиера Борисов, че ще има финансиране за набелязаните мерки.

По-рано днес пред журналисти министър-председателят заяви, че има много субективни причини за проблемите в КАТ- липса на компютри, хартия, сгради, интернет сайт. Надявам се в най-скоро време тези бележки и номера, които се взимат и хората чакат часове там, да ги ликвидираме, коментира Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
33
 
! Отговори
луди преди 6 години
Щели да сложат 3 формуляра в pdf формат на сайта. Не мога повече, ще откача от смях. А кога ще махнат от митниците предаването на формуляри на ДИСКЕТИ или това е дългосрочен проект :) на 2 млн. София имало по 2500 човека на ден, о чудо ;)
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАКРИВАЙ!УВОЛНЯВАЙ!ВСИЧКИТЕ В ЗАТВОРА!
6
0
 
43
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 6 години
Най-добре е КАТ да се закрие. КАТ вредят на безопасността на движението и са основна причина за милионите нарушения по пътищата всеки ден. Няма държава по света, в моята правилата да се спазват при неработещ КАТ.
5
1
 
52
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Когато се говори за КАТ се има предвид КАТ-София или всички областни дирекции? Или вече всички новини се отнасят само за София, а другите кучетата ги яли? Министърът да се поразходи и до другите дирекции, че там положението е още по-зле. Поне в София работят 6-7 гишета, а не само едно и с тридневна опашка.
4
0
 
44
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И как,с диети за отслабване ли?
3
0
 
61
 
! Отговори
Любимец преди 6 години
Въобще КАТ нему е работа да се занимава с тая дейност.В Европа с регистрация се занимават специали фирми и корупцията е сведена до минимум.Пътните полицаи да се занимават само с контрола на движението по пътищата,без всякаква такава бумажнина водеща до курупция.
2
0
 
43
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Липсата на компютри е субективен фактор? Джурналята или премиера, кой е ***? Май всички изброени...
1
0
 
52
 
! Отговори
И откъде преди 6 години
ще намерите задклавиатурни устройства в КАТ? Компютрите и софтуера на НАСА да им дадете, с някакво чудо, до 10 дни ще има нов рекорд по бавене и създаване на опашки и поне още 5 нови корупционни схеми за пререждане. Напънали се милиционерите и родили...нищо, ама от сърце.