Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!

Излишъкът можел да даде 300 млн., за да се комплектова МВР
11 юни 2017 16:06, Петя Славова
133
Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!
Снимка: архив, Булфото

Трябва да актуализираме бюджета за 2016 г. със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на "БСП за България" в Боровец.

Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. "Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите", заяви лидерът на БСП.

Още по темата

"Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбранат", допълни още Нинова.

Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. "Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране.

При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка.

В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи", допълни Нинова.

"Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това", заяви тя.

Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда.

"И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент", коментира още лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
16
 
! Отговори
Стар команиз преди 6 години
Червените крадци огладняха, заключвайте си мандрите искат избори. Глас равно на левче ще крадеме и никой не може да ни спре Да живее Ленин да живее Сталин и Куба и Никарагуа долу ЕС смърт на Тръмп вън канадските окупатори.
63
4
 
18
 
! Отговори
Колко народ избихте преди 6 години
след 09.09.1944, ***?Колко български деца не се родиха заради безумната ви демографска политика? А с колко успяхте да увеличите прираста на онзи етнос,дето не ще нито да учи, нито да работи?Как ограбихте народ и държава двукратно - веднъж с бандитската национализация и нескопосното коопериране, втори път след 1985 и след 1989 г., за да станете капиталисти?Колко народ побягна след 1989 г., за да се спаси от това, в което превърнахте България?Всеки да говори за актуализацията, БСП/БКП да мълчи!
62
6
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Корнелия тренира за министър председател.Не се е отказала.Ама това може да стане само ако Бойко Победителя се пенсионира.
61
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е руска партия,под пряката закрила на Кремъл и мениджъмнта на Решетников
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пилота е загинал от грешката си,по цял свят загиват военни пилоти при грешни решения или повреда в машината.Миналата година на един руски парад с хеликоптери един пилот набра височина и после падна кат диня от високо без видима причина и загина с колегата си,така ,че грешки стават за жалост някой са фатални.Помня кат бях войник на учение на баретите във Врана,на двама не им се отвориха парашутите и познай не се ли размазаха
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до соросойдче 77 темата е за друго , нема да ти платят центове за постове против РФ. тука . осъзнай се :) !
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72БСП работи за руските интереси, русофилче, какво се правиш на ударен с мокър ***?
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кажи го на сем.на загиналия пилот, че герб не е злото. ръцете им са изцапани с кръвта на пилота !
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не е зло, злото е БСП!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е така е , нема кинти - нема хора, нищо ново. нито из МВР нито из МО.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви красиви лозунги вдигат и властващите партийци и оипозицията! На нас ни остава само да ръкопляскаме, вече седем десетилетия. "Комунисти, комсомолци, в един и същи строй, заедно в лъжи и разбой."
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
темата и да е за цената на зелето.. пак ще говорите за Русия и т.н.... хаххаа комплексирани соросойдчета
52
1
 
7
 
! Отговори
reshetnikov преди 6 години
правилно другарко, знае се и КОЙ е Човекът !
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В центъра на българската система за сигурност - крадците на хората.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо на Нинова синчето не учи във Москва а е пратено във американски колеж? Защо Нинова допуска западно влияние и американска пропаганда да промива мозъка на сина и ? Защо децата и внуците на всички тавариш са по американски и западноевропейски колежи ,защо не са в Масква? Защо пълнят бюджетите на чужди колежи ? Защо бе другари ,ЗАЩООО
49
3
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
А къде беше тогава Русия айде нема нужда, *** виж Сирия и Украйна как са спасени и тебе тъй ко те спасят ще живееш в колиба. То зад камерата на Путин му е лесно да плямпа ама народа му гладува И 3-4 държави скоро няма да ги има.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ трябва да сезира ЕНП и Решетников за хитлеристките жестиколирания на Пламен Узунов съветник на президента Радев.Според мен съветника Узунов се подиграва на ден пабеда и подлага под съмнение победата на СССР над Хитлер.
47
5
 
5
 
! Отговори
sistem error БСП преди 6 години
Комунистите и социалистите са най-безсрамните хора на света. След като направиха толкова много поразии, сега обвиняват, тези, които ги поправят в тяхното създаване.
46
0
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
И сега е така бре Нинова!Даже се знае , кой е човека - Бойко Борисов!Ние обаче сме лош матрял , толкова сме гръчави , че и за *** не ставаме, така че сигурността на народа е жертвана в името на управляващия!
45
6
 
2
 
! Отговори
уф боже! преди 6 години
Вече се обърках. Първо ББ правел дългове. Сега пък не раздавал излишъка.Курнелията почна да пренаписва вестника всеки ден.