Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!

Излишъкът можел да даде 300 млн., за да се комплектова МВР
11 юни 2017 16:06, Петя Славова
133
Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!
Снимка: архив, Булфото

Трябва да актуализираме бюджета за 2016 г. със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на "БСП за България" в Боровец.

Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. "Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите", заяви лидерът на БСП.

Още по темата

"Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбранат", допълни още Нинова.

Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. "Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране.

При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка.

В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи", допълни Нинова.

"Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това", заяви тя.

Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда.

"И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент", коментира още лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56: "Асад е законен президент на Сирия, цялата му опозиция са бандити и терористи."На "цялата му опозиция са бандити и терористи" по времето на ченгето Путин за Русия това се наричаше "национално освободително движение" !
43
4
 
4
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Корни ко прави синчето в лошата Америка,а?Кажи и на Ламбо а.к.а. Стефчо Данаилов да сподели,защо ходи да се лекува в гадния ЕС,а не при другаря Путин в Маскве(:(:(:
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря на мтел ловеч на човека които ми ползва мобилния този месец дано сее наял и повече с тия некъдърници няма да се занимавам договора ми и без това изтекъл тъи че чао много ви здраве да е жив издрав и да се е наял поздрави
41
2
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
А добре, когато супер Путин се огледа ще види една Сирия в руйни с прятеля си Асад и ще го забоде като борче сред камънаците и ще викат хвала Асад долу амелика долу ГМО-то.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 49: "България + Русия + Сърбия = Братя завинаги"А..а...а...Русия без Украйна и Сърбия без Косово не ги искаме !!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!"Социализъм с човешко лице ......глава втора !
38
5
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
Тия двамата разказаха играта на руския народ на славянските братя украинци за да защитят диктатора Асад.
37
3
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Силни са да с НАТО щяха да са още по-силни ама ислямиста Путин нали си иска камиларите. E да не се чуди що го ритат кат шкембе в дувар, ще се наложи да чакаме някой с два грама мозък начело на Русия айде чао не ни трябат тука терористи.
36
2
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Айде гонете ги че да си отдъхнем от тия царвули искаме руска окупация и москвичи да караме и водка да шлякаме .
35
4
 
2
 
! Отговори
богоизбран атлантик преди 6 години
една гейска нация заслужава гейски паради. Руснаците са царвули
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА при Орешарски и Станишев гей паради имаше ли?
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистът не е човек, а желязо. Сами са се определили като такива!
32
3
 
10
 
! Отговори
ист преди 6 години
Нинова, обевявам те за плагиатор - това е платформата на ГЕРБ.Няма да ти мине номерът.
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може България да се срива с всеки ден но важното е, че гербавите правят Гейпаради. Угажда се на меките китки от ЕС, а стандарт на живот, производство, икономика, култура и спорт, всичко в тинята. Видими резултати, гей до гей с барабани по София.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За МВР всяка година ни издояват по 1.5млр лв.За здравеопазване вече не знам по колко милиарда наливаме?И все по-болни ходим,и все по-вече народа е тормозен от престъпници.Защо?Защото крадат от всичко,всички! И 1000лв да станат винетките,пак ще са ни разбити пътищата,защото ще откраднат 999лв и за пътища пак ще остане 1лв
29
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Другарко Нинова предлагате добра обосновка но не отчитате и това че към момента колко хиляди в полицията работят по чл.69 от КСО получават пенсия и заплата По ЗМВР навярно има и пределна въздраст но колко след пределната се назначават по правоотношение и други по ЗДСНе е оправдание МВР да твърди че няма кандидати Има желаещи но ЧРумишлено не обевяват свободни длъжности .
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БСП купи ли изборите като избираха Радев?
27
2
 
11
 
! Отговори
G преди 6 години
Невероятно нагли червени *** кланящи се на русия , големият враг на българщината !!!
26
4
 
6
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Стига сте писали срещу Корнелия, не знам тя да е откраднала нещо.По-добре БСП отколкото ГЕРБ.----------------А Трансмашин Импекс с какви пари го приватизира през 1999 г.?
25
2
 
10
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Хайде стига с тези "победи" на изборите. Ти хората за луди ли ги мислиш! Всичко е купено и подредено да "победи" Сикаджията. Цецо Цървула месеци преди изборите шрта из страната и пазарува, плаши и подготвя.--------------А като избраха Радев тогава беше ли всичко купено и подредено?