По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи

И МВР шефът Валентин Радев знае, че парите не им стигат
72
По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи
Снимка: Булфото, архив

Ще вдигнем заплатите на полицаите, стига да намерим аргументи, заяви пред Нова телевизия МВР шефът Валентин Радев.

Той съобщи, че е говорил със синдикатите в сектор "сигурност" за проблемите на работещите в сферата.

Още по темата

"Изчаках един месец, в края на месеца се срещнах със седемте синдиката. Поисках да ми кажат с аргументи техните желания, за да мога да с аргументи да отида и да се договоря за парите", заяви Радев.

"Полицаите ще получат по-високи заплати, но чакам още аргументи да събера. Не може да няма желаещи да работят на най-ниските нива в системата, "на терен", както се казва. Вероятно заплатите не стигат", добави той.

Радев разкритикува соцдепутатката Елена Йончева за публичните й изказвания къде не работят камерите на границата ни с Турция и къде оградата е едноредова.

Според него такива неща не бива да се говорят от политиците, но ако толкова искат могат да получат информация на закрито заседание на комисията по вътрешна сигурност в НС. 

Той отсече, че където трябва да е двуредова, оградата е двуредова и това е по преценка на МВР и Гранична полиция, които дават заданието на областните управители.

На места, където има добра видимост, може да има лесен обход, равен терен, там оградата е едноредова. Става по-бързо и веднага намалява мигрантския натиск, а е и по-евтина, допълни Радев.

"Не трябва да се издава цялата информация публично за тази ограда. Така е, ерозират институциите - хората, работещи край границата, се обиждат от отношението на политиците", коментира МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Да ,ама не!За увеличението на заплатите на полицаите трябват 300 милиона.А предсрочните избори бяха само 50.Тази ти идея за гневната тълпа би минала при Орешарски,но Борисов явно е сметнал,че предсрочните избори са по евтини,а и очевидно по изгодни за ГЕРБ!Нали виждаш,че сега си спретнаха по голямо мнозинство и дори напъните на Слави текат вяло!Така,че забравете за стачка!На местото на управляващите ще изкарам пенсионерите да ви освиркват.И да знаете,че ще отидат.
61
0
 
2
 
! Отговори
срвнение преди 6 години
Е ако беше Орешарски не 15 ами 150 процента увеличение щяха да получат полицаите.Ама не е!Борисов е сметнал,че по евтино ще му излезе да си подаде оставката и след поредните избори пак да дойде на власт и то с по голям процент.Про Орешарски им платиха и извънредният бой на студенти и затова така усърдно биеха.Е,да ама това е по скъпо отколкото едни предсрочни избори.И то 6 пъти по скъпо!Така,че сега няма да имате увеличение!
60
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
"където трябва да е двуредова, оградата е двуредова" а където трябва, изобщо я няма. А полицаите, както се разбира, вместо увеличение на заплатите, ще получат аргументи. И който може, ще заработи и по нещо от трафикантите.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62- ти с твоя правопис СТЕ САМО ЗА СИСТЕМАТА НА МВР- ЗА БЕЗ ПАРИ ВЗИМАТ ВЕЧЕ САМО КАТО ТЕБ- ХАНКО БРАТ.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая държава само полицаи, депутати и учители ли има? Мога да напиша още нещо, но ще ме изтрият
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината, за да им вдигнат заплатите е една. ГЕРБ начело с тиквата да се задържи на власт. До сега само полицаите са протестирали и клатили правителството. Има хиляди повече причини и аргументи, за да се повишат заплатите на учителите и лекарите. С какво са заслужили ченгетата повече пари.... с бездействието срещу престъпността ли? Само ги вижте колко са затлъстели. Отврат!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62- УМНИТЕ ПОЛИЦАИ НАПУСНАХА СИСТЕМАТА, ТАМ ВЕЧЕ ОТИВАТ ТАКИВА ГЕНИИ КАТО ТЕБ- ВИЖ СИ ПРАВОПИСА- НИКОЙ КОЙТО СЕ САМОУВАЖАВА НЯМА ДА РАБОТИ БЕЗ ПАРИ- ПО ДОБРЕ ДА МЕТЕ УЛИЦИТЕ НА ГЕРМАНИЯ ЗА 1450 ЕВРО, ОТКОЛКОТО НЕГРАМОТНИЦИ ДА ИМ БРОЯТ ПАРИТЕ- 500 ЛВ- 800 ЛВ.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какви са аргументите. поради които кавалите, които ни управляват и другите кавали, тъй наречените народни представители взимат високи заплати?
54
10
 
16
 
! Отговори
нагли и нахални преди 6 години
Срамота е и тези нещастни полицаи да се оплакват,имат всички привилегиииии....високии заплати,всяка година отпуски и почиват безплатно със семействата си,ранно пенсиониране,на куп цял куфар пари,една стотинка осигуровки не си плащат,като излезнат в пенсия пак продължават да работят на платени места.......е гати наглите и нахалните полицаи,дайте парите за полицията на пенсионерите които живеят от днеска за утре.....а и болшинството поюицаи са си истински престъпници и използват униформата за целт
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за гавра е всеки просяк или неудачник за щяло и нещяло да се увива с националният трибагреник, !?като:Полицай искат пари !АТАКА иска САЩ да остъкли !Тодор Живков се чества от БСП! или Сектор Б загубил мача от сектор Г !
52
2
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Г-н МВР Радев за кой път това некомпетентно ръководство на Гранична полиция поставя ведомството на линията дузпа .Записа с бездействието на Гранични полицаи гледат каналджи да привеждат мигранти на разстояние от тях.Оставяне на полицаите без коли затова че забравили да подпишат обявената обществена поръчка .Като на всичко това с подписаното предложение за едноредово съоръжение създаде вътрешно държавен скандал.
51
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите мотиви за неувеличаване на заплатата:2/3 бачкат на частно,а на работа ходят за тр.стаж2/3 не могат на две магарета сламата да разделят2/3 ако пробягат 500 м. и ще получат сърдечен ударПоне 50% от висшистите са завършили т.нар."свободни" и др. подобни университети от Горно Нанадолнище,а на практика са функционално неграмотни.2/3 са толкова мързеливи,че ако ги болеше,вместо да ги мързи,до сега да бяха умрели 200 пъти!
50
3
 
10
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Не че няма кандидати има но умишлено ЧР не обевяват свободни места .Напълно е реален коментара на 23ДА.Интересно МВР се страхува да приложи опита на МВР наРумъния .където заради липса на подготовка недостатъчен професионализъм освободи над 1000души подобво се случи в Грузия и др. Но това седоказва среални изпити ане на протоколи.Докато искат увеличение на заплати в същото време няколко хиляди получават пенсия и заплата над пределната въздраст по ЗМВР.
49
2
 
10
 
! Отговори
Аргумент! преди 6 години
ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ САМО НА ТЕЗИ ПОЛИЦАИ, СА СИ КУПИЛИ ГОДИШНА ВИНЕТКА ! И МОГАТ ДА ГО ДОКАЖАТ! ТЕ СА ОКОЛО...5%. ДРУГИТЕ НЯМАТ ХАРЧОВЕ!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40"Ще пусна гневната тълпа вътре в Парламента" достатъчен аргумент ли е?"Политиците бяха достатъчно прозорливи да обезсилят този аргумент предварително. Създадоха си собствена охранителна гвардия НСО, с огромни привилегии и добре платена, която работи за тяхната сигурност. За сигурността на останалите граждани се грижи полицията, която е зле платена, лошо подбрана и оставена на произвола. Но за това не им пука - имат си НСО.
47
0
 
9
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Положението на родината ни е вече сериозно застрашено от теча на мозъци и работна ръка.От 600 завършващи доктори 500 излизат в чужбина! Румъния вдига двойно заплатите на лекарите и догодина ще са 2000-2700 Евро!На мед. сесртите 1050Е!В населените места извън първите 6 града е още по зле.Заплати от 900 лв. на при тези цени на услуги и стоки е крайно не приемливо .Никъкви санирания никакви изтребители ,а удърно двойно повишаване на заплатите.След 2-3 години ще се балансира бюджета след това!
46
4
 
19
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Нещо за корупцията в МВР ?За неофициалните връзки на служителите на МВР и органзираната престъпност на всички нива ?Според вас как живеят полицаите с тези заплати ?Ами много е лесен отговора ,взимат си допълнително от тези дето ви обират къщите,апартаментите и самите вас на улицата .Само че тези теми са табу...за тях не е хубаво да се говори ...
45
3
 
20
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,какви са АРГУМЕНТИТЕ за ЗАПЛАТИТЕ на "народните представители",НЕРАБОТЕЩИ вече ВТОРИ МЕСЕЦ,другарЮ???? Докато страната ни тъне в КОРУПЦИЯ!!!!
44
6
 
16
 
! Отговори
Изпит по физическа преди 6 години
По- високи заплати, но и по-широки дрехи им шийте, че ще изпокъсат копчетата на униформите си.
43
3
 
11
 
! Отговори
До: Anonymous преди 6 години
Ами то точно защото такива като теб не протестират, затова сме на тоя хал. Единствените, които си искат нещо от държавата, са чиновниците (в т.ч. милиционерите) и евроромите. И накрая какво излиза - грамотните си натискат парцалите, а тумбаците цомбят за пари.