По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи

И МВР шефът Валентин Радев знае, че парите не им стигат
72
По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи
Снимка: Булфото, архив

Ще вдигнем заплатите на полицаите, стига да намерим аргументи, заяви пред Нова телевизия МВР шефът Валентин Радев.

Той съобщи, че е говорил със синдикатите в сектор "сигурност" за проблемите на работещите в сферата.

Още по темата

"Изчаках един месец, в края на месеца се срещнах със седемте синдиката. Поисках да ми кажат с аргументи техните желания, за да мога да с аргументи да отида и да се договоря за парите", заяви Радев.

"Полицаите ще получат по-високи заплати, но чакам още аргументи да събера. Не може да няма желаещи да работят на най-ниските нива в системата, "на терен", както се казва. Вероятно заплатите не стигат", добави той.

Радев разкритикува соцдепутатката Елена Йончева за публичните й изказвания къде не работят камерите на границата ни с Турция и къде оградата е едноредова.

Според него такива неща не бива да се говорят от политиците, но ако толкова искат могат да получат информация на закрито заседание на комисията по вътрешна сигурност в НС. 

Той отсече, че където трябва да е двуредова, оградата е двуредова и това е по преценка на МВР и Гранична полиция, които дават заданието на областните управители.

На места, където има добра видимост, може да има лесен обход, равен терен, там оградата е едноредова. Става по-бързо и веднага намалява мигрантския натиск, а е и по-евтина, допълни Радев.

"Не трябва да се издава цялата информация публично за тази ограда. Така е, ерозират институциите - хората, работещи край границата, се обиждат от отношението на политиците", коментира МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стачка - намаляха бежанците, а с това и доходите от "Кво шъ праим!"
21
1
 
32
 
! Отговори
Да преди 6 години
освободят пенсионерите,които продължават да работят в МВР и да получават, и пенсия и заплата!Да съкратят част от администрацията,която е твърде раздута!По-примера на някои частни фирми да редуцират състава и оптимизират дейностите,чрез окрупняване на дирекции и управления,съвместяване на дейности и увеличаване на специализации!Да няма назаменими хора или тесни специалисти!Ето ви една реална икономия за фонд работна заплата,и оттам увеличение на заплатите на служителите,които работят на терен!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма желаещи да са навън, колкото искате има за администрацията, но това не е само в полицията! Всеки ден се оплакват работодателите, че няма кадри за работа, но това ще продължи, докато куцо и сакато ходи да "следва", за да не работи.
19
10
 
26
 
! Отговори
SS преди 6 години
И сега заплатите на полицаите са прекалено високи за "работата", която вършат. Впрочем, нали досега всяка година им вдигат заплатите, ние да не би да не помним?Но след като ламтят още пари - много е просто - увеличават ефективността от "работата си" - увеличват им се заплатите.А на който му се виждат малко 1500 лв. - да напусне!... Винаги ще се намерят кандидат-***
18
6
 
21
 
! Отговори
РБ преди 6 години
Към днешна дата 42 000 в МВР,22 000администрация,80 дирекции и началници!!!20 000 старшини в ГДГП,ГДНП,пожарна заплата 650 лева,5 год.,без дрехи,коли и условия на труд!!!Вижте Румъния увеличиха на всички заплатите и пенсиите!!!
17
6
 
15
 
! Отговори
t2 преди 6 години
Повишаване на заплатите ?!?!? Аргумент: "Двама пловдивски полицаи в ареста за 72 часа за грабеж"Прочети още на: dnes.bg/БГ ПОЛИЦАИ = ПРЕСТЪПНИЦИ и *** !!!
16
3
 
0
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Върви при началството му ,ако казуса е толкова страшен,не съм журналист нито имам трибуна или власт.Има си контролни органи за всичко.
15
11
 
24
 
! Отговори
12 преди 6 години
Ето ви аргумент. За 700 лева заплата тази работа би я работил само ***, мързеливец или някой, който иска да ползва системата за да върши незаконни неща. Ако не ви устройва този аргумент, цъкайте минуси и се кефете, но и не се оплаквайте от полицаите. За тия пари и това ви е много.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната заплата в МВР е 1500 лв., а в държавата 1000, а помислете защо няма желаещи!
13
1
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Знаеш как се прави,даваш гласност на казуса и обществото наказва.Много са *** и не се съмнявам в думите ти ,само това е начина да се изчисти ***.
12
1
 
21
 
! Отговори
не заслужават преди 6 години
От 7 РПУ Младост София да кажат и лично Благунов защо толерира крадци,престъпници като Пламен и Теди Енчеви ,долно крадливо,престъпно " семейство" които крадат от жилищата на хората и ги тероризират с заплахи и побоища ,аз ги съдя в Софийска прокуратура а лицето полицая Благунов ги крие и ги изкарва чисти.....такива полицаи са срам и позор за Българската полиция
11
3
 
14
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Запкатите на сектор сигурност,а и на всички сектори трябва да бъдат обвързани с заплатата на съответния министър.Не е нормално на министъра заплатата да расте на всяко тримесечие,а на служителите му да не са увеличавани от години. Къде е справедливостта?
10
4
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Нека да им ги вдигнат и ги направят 2 бона.Че после работодателите ни да не ни дават аргументи как нямаме алтернатива.Нека държавата изпреварва частния сектор ,че и онези да се научат да плащат.На мен са ми излизали със заучени лафове за мед Сестри и колко взимали и колко трябва да взимам аз.Слаби заплати в държавния сектор ,слаби в частния.Пари има ,ако нямаше, нямаха да се бутат да ни управляват.Те и големите вериги се водят ,че са на загуба ,но не са се спрели да правят нови обекти.
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не им харесва да не правят нищо и да получават заплати, да напускат и да почват работа при някой робовладелец за 480лв(ако им ги даде),без привилегии,или да стават кравари,миньори или копачи че тогава да видят как се изкарва хляба.
8
0
 
22
 
! Отговори
не заслужават преди 6 години
Такива полицаи като Благунов от 7 РПУ Младост София не заслужават никакво увеличение а уволнение за това че пази кварталните престъпници,крадци ....факт е че има много полицаи които са истински престъпници
7
1
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
От къде намирате аргументи да увеличавате вашите депутатски заплати? Аз мога да ви изкарам стотици аргументи за да ви се намалят заплатите.
6
6
 
20
 
! Отговори
ооо не преди 6 години
Никакво увеличение на заплатите на полицаите.....РЕФОРМИ и СЪКРАЩЕНИЕ е истината....кого пази полицията...как кого....полицията пази престъпниците,крадците,а и най големите престъпници са полицаите
5
6
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
При наличието на малко акъл,повтарям на малко акъл.Всяко прасе може да си докарва по 50 лв на смяна бонус,без да се олива и да си върши доволно службата.Така,че дори обществото, да е доволно много.Но при липсата на такъв,за това са и така нещата.И недейте казвайте,че прокуратура и съдии виновни.В полицията е пълно с *** и неграмотници!Такава *** е сбрана там,че не ми се отваря приказка!!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки в БГ заслужава по-висока заплата.За всеки е полезно да има браншове с нормални и високи доходи,по този начин всеки може да изисква от работодателя си справедливо възнаграждение.Лично на мен са ми изкарвали аргумент как видиш ли чиновник в държавата взимал по-малко и ,че трябва да съм благодарен ,че ми давали близко на това.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да се увеличат заплатите на полицаите, но и рушветите трябва да се спрат! Нека полицията приложи в пълна сила закона, за да намали ПТП и агресията по пътя. Надрусани и пияни директно по месец в затвора!