Разследването за падането на "Пантер" - цял месец

Не можело да е нито технически проблем, нито човешка грешка
35
Разследването за падането на "Пантер" - цял месец
Загиналият пилот. Снимка: МО

След 30 дни ще стане ясна причината за инцидента с военния хеликоптер "Пантер“ и смъртта на пилота майор Георги Анастасов. Това съобщи в Ямбол министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Разследването ще продължи месец.

Още по темата

"Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите“, категоричен бе Красимир Каракачанов, цитиран от "Фокус".

"Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, заяви Красимир Каракачанов.

Той поясни, че още в деня на инцидента се е обадил на бащата на загиналия пилот и е изразил своите съболезнования към семейство.

"На българските воини, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение“, каза министърът.

Каракачанов бе категоричен, че всички български войници са много по-добре подготвени от тези на много от нашите партньори.

"Нека да продължат да носят гордо службата, защото имаме нужда от тях“, заяви министър Каракачанов.

С пълен военен церемониал днес беше погребан загиналия пилот. В Ямбол за церемонията се събра и целият военен елит. 

Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили се сбогуваха със загиналия пилот майор Георги Анастасов в родния му град.

Поклонението пред тленните останки на пилота се състоя в ритуалната зала на Централните гробища в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
26
 
! Отговори
абе какво увъртате преди 6 години
Щом не е техническа неизправност значи е пилотска грешка. Недобра преценка на разстояние,метеорологични условия(вятър). Лека му пръст на човека,героизираха го,за да замажат гафа...
12
15
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
Ааахх Ердогане,кога ще смениш флага...Нищо не става от нас,нищооо...Идвай да въведеш ред,кой по Болене,кой с тухла четворка в гьола..кой побит на кол...нищо не става от тоз народ,роби сме били и роби ще си бъдем...
11
1
 
7
 
! Отговори
. преди 6 години
Още не можеи да преглътнеш загубата на Цецито.Свиквай,мижитурко!
10
1
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Такива инциденти стават във всички армии. Непонятно е обаче защо толкова избързаха да награждават посмъртно пилота, след като разследването на причините за инцидента едва сега започва.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртолета сам се е завъртял и се е праснал в ...оградата ..или в ..крайпътното дърво !Глупав въртолет !
8
10
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Каквато ни е държавата, такава ни е и армията, такива са ни и пилотите. Хубавото е само, че на територията още малко живот и остава след това тук ще живеят други.
7
8
 
14
 
! Отговори
Жоро София преди 6 години
Нашите некадърници военните с големите търбуси сами се елиминират дори и без противник, представям си ако имат противник какво чудо ще е....Закривай!
6
22
 
8
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 6 години
Пилота е бил некадърен. Ся оти е араметлия та му правят метани. Като си се върне тук Османската империя ще има кадърни аскери и хубави въртолети.
5
18
 
9
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Кой ще върне сега 50-те милиона, който този некадърник потопи в морето!?
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разследване още няма, но вече има твърдения какво не е. Хайде първо разберем какво се е случило, а после да оправдаваме живите и мъртвите, инак оставаме с впечатление, че всичко е нагласено предварително и разследването е опорочено.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
извънземните бяха!!!! :DТЕ ОЩЕ НЕ СА ПРОВЕРИЛИ НО КАТЕГОРИЧНО ТЕХНИКАТА НИ БЕЗ НИКАКВИ ПАРИ ЗА ЧАСТИ Е В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ!!!!БУДА Е НЕВИНЕН БУДА Е НЕВИНЕН И ЗА НЕДАВАНЕТО НА ЕДИН ЛЕВ ЗА БДЖ !!! ВИНОВНИ СА ЯВНО БУДАЛИТЕ ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА ТАКА ИЗЛИЗА!
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е главнокомандващия да подаде оставка не може да празнуваме гей-парад, когато трябваше да има национален траур.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корабът е виновен, че е ударил хеликоптера с мачтата си. И неговият капитан.