Разследването за падането на "Пантер" - цял месец

Не можело да е нито технически проблем, нито човешка грешка
35
Разследването за падането на "Пантер" - цял месец
Загиналият пилот. Снимка: МО

След 30 дни ще стане ясна причината за инцидента с военния хеликоптер "Пантер“ и смъртта на пилота майор Георги Анастасов. Това съобщи в Ямбол министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Разследването ще продължи месец.

Още по темата

"Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите“, категоричен бе Красимир Каракачанов, цитиран от "Фокус".

"Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, заяви Красимир Каракачанов.

Той поясни, че още в деня на инцидента се е обадил на бащата на загиналия пилот и е изразил своите съболезнования към семейство.

"На българските воини, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение“, каза министърът.

Каракачанов бе категоричен, че всички български войници са много по-добре подготвени от тези на много от нашите партньори.

"Нека да продължат да носят гордо службата, защото имаме нужда от тях“, заяви министър Каракачанов.

С пълен военен церемониал днес беше погребан загиналия пилот. В Ямбол за церемонията се събра и целият военен елит. 

Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили се сбогуваха със загиналия пилот майор Георги Анастасов в родния му град.

Поклонението пред тленните останки на пилота се състоя в ритуалната зала на Централните гробища в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и да го погледнеш все си е човешка грешка - или не е произведен качествено, или не е управляван качествено, или материалите с които е произведен не са били качествени. Или е вследствие на природни или други сили.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота."Грешката е в това, че министър може да стане всеки от спечелилите изборите и да му слушаме тъпотиите дано не четири години. Ех, Големанов, Големанов.. Нищо не се е променило.
31
0
 
6
 
! Отговори
земя преди 6 години
хайде един месец ,е по добре от 20години има хора по света се пенсионират от такива разследвания..даже и синовете им ги продължават
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял месец експерти ще вземат хонорари и ще се правят, че работят. Ясно е, че е грешка на пилота и организаторите на учението. Оставки и да платят оборудването за 50 милиона евро.
29
2
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До спироАбе задавал ли си си въпроса какво ще стане с твоята Турция след Ердоган.Всички Ердоганови глупости ще изчезнатНикой не обича диктаторите
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на летящия персонал се нарича високо самочувствие , преминаващо в самоувереност. Добре ще е да приемат, че за някои неща са гола вода. Не, това не се отнася за младоженеца Хвърчилков, който просто е един ***.
27
1
 
4
 
! Отговори
1-n преди 6 години
Гоуем Пилот.Кораб да го свали от небето!Респект
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спиро, марш в Анадола! Боли низа вашта вмирисана турция и оная гивендия ердоГанка. Ставаш вече отвратителен!
25
0
 
15
 
! Отговори
Hm преди 6 години
Имах познат, който беше влюбен в хеликоптерите, след много труд се уреди да ги поправя. Веднъж дойде много угрижен, и каза, че на хеликопептера не му е правен ремонт, а пък шефовете му го карат да се подпише, че е сменял части и правил ремонт. Наистина се безпокоеше, че хеликоптерът не е надежден. Тогава си казах - на хеликоптер само в краен случай. И сега всичко по документи ще е изрядно
24
1
 
9
 
! Отговори
бай Ганьо от кенефа преди 6 години
Как така нито техническа,нито човешка..........??? Фашиста воения министър сега да не изкара виновни турците,ромите,бежанците виновни сега.....много смешен не компетентен министър на отбраната......президента ясно и точно каза че пилотите в пропадналата ни България нямат нужните летателни часове за подготовка....излиза че и той като шофьорите по пътищата си е взел пилотската си книжка с корупция и с рушвети.....съболезнования на близките
23
3
 
11
 
! Отговори
Голям специалист преди 6 години
Аз знам,но в комисията да се включи и руски специалист и той ще ви каже как се работи срещу такива ,,газени тенекета,,на които мястото им е в Мексиканския залив,а не в Черно море,където всичко трябва да очакват от,,Господа,,
22
0
 
15
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Не можело да е нито технически проблем, нито човешка грешка---------В мирно време, при подобни проишествия винаги е - или едно от двете, или и двете!!!
21
0
 
24
 
! Отговори
тъжно и смешно преди 6 години
Не можело да е нито технически проблем, нито човешка грешка---явно са извънземни.... Въпроси: 1. Може ли да твърдиш това-без да има разследване. 2. Как въртолет ще засегне кораб---та корабите не летят? 3. Нямам нищо против никого и мола да бъда разбран правилно----но да твърдиш , че загиналият летец е герой-преди разследване е да хванеш каруцата преди коня.---лично мнение--обикновена човешка грешка вследствие на малкото летателни часове на пилотите.
20
2
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До2Много си смешенЗащо трябва да има национален траур Всеки ден умират хора по пътищата заради грешки при шофиранеВсеки ден ли трябва да има национален траурЗащо някой трябва да подава оставка.Каква вина има президента или военния министър за инцидента Може ли да си толкова елементарен
19
1
 
3
 
! Отговори
Gpsi преди 6 години
Schembe ministar, ot samolet se vijda i e iasno...bavish topkata 3 sedmici i si aroganten simulant...ste ti otrejem zaplatata...da ti plasta nato i eu setne...
18
0
 
8
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Работата стана като:-г-н капитан, вашата рибка се хвана на моята въдица. Вчера с два самосвала изнесоха остатъците на Пумата в неизвестна посока...
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между "добра подготовка" на пилота и "човешка грешка" на пилота има твърде голяма разлика
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А оставката кога шкемби? След разследването ли?
15
1
 
5
 
! Отговори
военно окръжие преди 6 години
До Жоро СофияПращам ти повиквателна, за да вдигнеш качеството на армията (предполагам, че пушка или автомат си гледал само на електронни игри или по филмите)!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как тичате преди вятърът. " Не било техническа неизправност ". Купувате бракувани барутници за милиони та да вземете тлъста комисионна.